• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

AK Parti MKYK Üyesi Ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık:

AK Parti MKYK Üyesi Ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık:
AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Malatya'ya yaşlı bakım merkezi kurulması için çalışma yürütüyoruz" dedi.

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Malatya'ya yaşlı bakım merkezi kurulması için çalışma yürütüyoruz" dedi.

Malatya'da Vuslat TV'de katıldığı programda Malatya'daki bazı kamu kurumlarındaki yöneticilerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çalık, "Kurumlarda aynı hızla gitmediğimiz arkadaşlarımız oluyor. Onlarda zaman içerisinde değişebiliyor. Ak Parti'nin hızına yetişemeyen arkadaşlarımız olursa yönetimsel bir değişiklik yapılabilir. Bununla ilgili olarak da bir takım çalışmalar var" diye konuştu.

Malatya'ya Geriatri (yaşlı bakım) merkezi kurulmasını çok istediklerini ve bu isteklerini de Sağlık Bakanlığına ilettiklerini söyleyen Çalık, "Askeri hastanenin olduğu yere fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kuruyoruz. Orayı sağlık kompleksi yapmak istiyoruz. Bu sağlık kompleksi içerisinde de benim çok arzu ettiğim Geriatri Merkezi'nin kurulmasıdır, çünkü ülkemizin nüfusu yaşlanıyor. Şuanda yüzde sekizlerde olan yaşlı nüfusu önümüzdeki yıllarda yüzde 20'lere kadar çıkacak, çok ciddi bir tehlike ile karşı karşıyayız ve o yüzden üç çocuk diyoruz. Dolayısıyla yapılması gereken bir geriatri merkezi bölgede hiç yoktur. Geriatri merkezi içinde müsteşarımıza talebimizi ilettik" ifadelerine yer verdi.

Malatya'nın kalkınmasına İnönü Üniversitesi'nin çok büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Milletvekili Çalık, "İnönü Üniversitesi bizim çok yönlü üniversitelerimizden bir tanesi Malatya'nın göz bebeğidir. Malatya'nın kalkınmasına üniversitemizin çok büyük bir etkisi oldu. Geçmiş dönemlerde maalesef yöneticilerle çok büyük sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. İnsan hak ve özgürlükleri açısından yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Demokrasiyi sekteye uğratmak adına yaptıkları açıklamaları biliyoruz. Hepimizin hafızasında Ak Parti iktidara geldiğinde yüzde 35 değil yüzde 95 ile gelse sizi oradan indiririz diyen rektörlerin olduğu bir dönem var. Şimdi görev yapar rektöründe görev süresi Haziran'da doluyor. Gönül arzu ederdi ki tüm siyasi partilerle, kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yöneticilerle çok daha aktif bir çalışma sergilensin. Üniversitelerin "Ben yaptım oldu, ben yaptım bitti" zihniyeti ile yönetilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni gelecek olan rektörün Malatya ile ilgili çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum. Malatya'nın her kesimiyle iç içe olmalı. Bilim açısından İnönü Üniversitesi dünya üniversiteleri içerisinde nerede? Türkiye'de nerede? Yayınlanan yayınlarda nerede? Hepsini tek tek incelememiz gerekiyor. Dolayısıyla yeterli mi, değil. İnönü Üniversitesi artık büyük bir üniversite. Yeni kurulacak üniversitemize de hami üniversite olacak. Dolayısıyla İnönü Üniversitesinin büyüklüğüne bu yakışır. İnsan ilişkileri iyi, istişareye açık olması gerekiyor" dedi.

Malatya'da kurulacak ikinci devlet üniversitesi hakkında da değerlendirme yapan Milletvekili Çalık, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatlarıyla ikinci devlet üniversitesi üzerinde çalışıyoruz. Bir yasa teklifi hazırlanarak AK parti gurubuna sunduk. Burada Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bu yasayı AK Parti Gurubu adına imzaladıktan sonra Bakanlar Kurulunda imzaya açacak, ardından da meclise gelecek" diye konuştu. Üniversitesinin yerinin ve içeriğinin önemli olduğunu da kaydeden Çalık "Öneriler ve çalışmalar var, ben şahsen Teknik ve Teknoloji Üniversitesi olmasını istiyorum. Hem Malatya'ya hem de bölgeye hizmet verecek bir Teknik Üniversitesi olmalıdır. Bunun içinde çalışıyoruz, önerilere son şekli Başbakanımız verecek. Yeri konusunda da her alternatif en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Yeni Üniversite gelişimi sağlayacak ve ihtiyaç duyulacak en iyi yere yapılmalıdır. Bu konuda Malatyalılar olarak üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim