• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti Milletvekili Tunç: “Üretene Destek Var”

AK Parti Milletvekili Tunç: “Üretene Destek Var”
Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'u TBMM'de ziyaret etti.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'u TBMM'de ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisindeki makamında gerçekleşen ziyarette açıklamalarda bulunan Milletvekili Tunç bugüne kadar AK Parti Hükümetlerinin vatandaşına verdiği her sözü tuttuğunu belirterek 1 Kasım seçimlerinde her alanda olduğu gibi tarım alanındaki verdiğimiz vaatleri tek tek hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Milletvekili Tunç tarım alanındaki seçim vaatleri olan "Yemde ve gübrede KDV'yi kaldırdıklarını, çiftçilere sera modernizasyonu kapsamında faizsiz 100 bin liraya kadar destek verileceğini belirtti.

Diğer tarım desteklerinin de devam ettiğini de kaydeden Milletvekili Tunç, "AK Parti iktidarı döneminde vatandaşımız yeter ki üretsin. Üretene destek var. Tarım makinası alan çiftçimizin yarı parasını devlet ödüyor. Süt teşvikleri, buzağı desteklemeleri, anaç sığır desteklemeleri, mazot, gübre, yem bitkileri destekleri, fındık destekleri başta olmak üzere çiftçimize yapılan destek kalemleri bu hükümet zamanında arttı. Hedefimiz tarımsal üretimi daha da artırmak, ekilmeyen arazilerimizi tarıma açmak" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da çiftçilere 82 milyon lira hibe desteği sağladıklarını belirterek, Bartın'da toplam 4450 fındık üreticisine 35 milyon lira destek ödemesi yaptıklarını, hayvancılık için 30 milyon lira destek sağladıklarını, 6 milyon lira mazot ve gübre desteği verdiklerini, makine ekipman için yüzde 50 hibe desteği olarak 5 milyon lira destek sağladıklarını, kırsal kalkınma yatırımlarını destek kapsamında 2 milyon lira hibe desteği sağladıklarını, Suni tohumlama için 1,5 milyon lira, tarımsal kalkınma kooperatilerine 3 milyon lira destek ağladıklarını belirterek, tüm bu desteklerin devam ettiğini ve Bartın'da çiftçilerimizin bu desteklerden yararlanması için gereken çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim