• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti Milletvekili Tunç: “Kadın Haklarının Sözünü Değil İcraatını Yaptık”

AK Parti Milletvekili Tunç: “Kadın Haklarının Sözünü Değil İcraatını Yaptık”
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kadın hakları konusunda söylemlerden uzaklaşarak, önemli icraatlara imza attıklarını söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kadın hakları konusunda söylemlerden uzaklaşarak, önemli icraatlara imza attıklarını söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle açıklamalarda bulundu. Kadın haklarının sözünü değil icraatını yaptıklarını belirten Tunç, "AK Parti iktidarı ile kadın haklarını geliştiren gerekli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir" dedi. Tunç şöyle devam etti; "Toplumun yarısını oluşturan, huzurlu ve mutlu bir aile yapısının tesis edilmesinde, güçlü bir toplumsal yapının kurulmasında her zaman en önemli rolü oynamış bulunan, tarihimizde de büyük kahramanları dünyaya getirerek tarihin sürecinde büyük değişimlere yol açan, önderlikleriyle tarihimize damgasını vuran kadınlarımız bizim baş tacımızdır. AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadınlarımıza büyük önem verilmiş, kadınlarımızın siyasete aktif katılımlarının sağlanması, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve kadınlarımızın şiddetten korunması için gerekli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. 12 Eylül 2010 referandumunda muhalefet partileri "hayır" oyu kullanırken AK Parti olarak Kadınlara pozitif ayrımcılık getiren Anayasa değişikliğine "evet" dedik, Türk Ceza Kanunumuzda kadınlara karşı işlenen suçların cezalarını artırdık. Kadın ve gençlerin işe alınmalarını teşvik için ilave istihdamda 5 yıl süre ile sigorta primlerini devletin ödemesi imkânını getirdik, özürlü çocuğu olan annelere 5 yıl erken emekli olma imkânı getirdik, esnaf ve Kosgeb kredilerinde kadınlarımıza verilecek kredi miktarlarını daha yüksek tuttuk. Doğum iznini 16 haftaya kadar uzattık, doğum nedeniyle çalışılamayan günleri borçlanma imkânı getirdik."

Siyasetten bürokrasiye kültürel ve sanatsal hayattan sivil toplum faaliyetlerine kadar kadının katılımını ve rolünü güçlendirdiklerini belirten Milletvekili Tunç, 1 Kasım seçim beyannamesinde kadınlar için verdikleri taahhütleri de tek tek hayata geçirdiklerini söyledi. Milletvekili Tunç bu kapsamda, Kadın girişimcilerin 100 bin liraya kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 kefalet imkânı getirdiklerini söyledi. Tunç doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesinin sağlandığını, İşçi ve memur tüm çalışan kadınların doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı tanındığını söyledi. AK Parti iktidarının kız çocuklarının okuması için hiçbir iktidarın yapamadığını yaptığını belirten Milletvekili Tunç; "Haydi Kızlar Okula" kampanyası ile 350 bin kız çocuğumuz okullu olmuş, kız çocuklarımıza erkeklere oranla daha fazla şartlı nakit transferleri verilerek, kızlarımızın okuması teşvik edilmiştir" dedi.

"KADIN HAKLARINI GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Kadınlarımızın sosyal haklarını iyileştirmeye yönelik değişiklikler, kız çocuklarımızın eğitimine yönelik çalışmalar, Kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair çalışmalar, Ceza mevzuatımızda Kadınlarımızı ve Aileyi koruyacak düzenlemeler başta olmak üzere bu güne kadar kadınlarımız lehine yapılan iyileştirmeleri gelinen son nokta olarak görmüyoruz" diyen Milletvekili Tunç, "Bundan sonra da Kadınlarımızın daha iyi bir hayat standardına kavuşmaları için her alanda gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. 8 Mart tarihi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bizler kadınlarımıza senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlayarak, onlara gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtiyor, bu vesileyle başımızın tacı olan ve yarınlarımızın mimarı kadınlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle saygılarımı sunuyor, 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim