• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

AK Parti Milletvekili Tunç Asgari Ücrete Devlet Desteğine İlişkin Kanunu Çıkardıklarını Açıkladı

AK Parti Milletvekili Tunç Asgari Ücrete Devlet Desteğine İlişkin Kanunu Çıkardıklarını Açıkladı
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Asgari Ücretin net 1300 liraya yükselmesi nedeniyle oluşan maliyet artışı nedeniyle, işverene verilecek destek...

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Asgari Ücretin net 1300 liraya yükselmesi nedeniyle oluşan maliyet artışı nedeniyle, işverene verilecek destek için gerekli kanunun TBMM'de kabul edildiğini açıkladı.

TBMM'de geçen hafta görüşülerek kabul edilen Kanununa göre 2016 Yılı Asgari Ücrete Devlet Desteği şartlarının belli olduğunu belirten Milletvekili Tunç, Kanunla, asgari ücretin bin 300 liraya çıkartılması nedeniyle artan iş veren yükünün de azaltılmasının amaçlandığını ifade etti.

HER İŞÇİ İÇİN 100 LİRA SİGORTA DESTEĞİ

Asgari ücrete devlet desteğinden faydalanmanın şartlarının da kanunla belirlendiğini kaydeden Milletvekili Tunç; "2015 Yılında aylık 2 bin 550 lira ve altı ücret alan işçi çalıştıran işverenin, her işçi için 100 liralık sigorta prim yükünü, devlet karşılayacak. Çalıştırdıkları sigortalılarla ilgili 2016'ya ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresi içinde vermeyenler, sigorta primlerini yasal süresince ödemeyenler, çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmeyenler, kuruma prim, idari para cezası ve gecikme cezası bulunan işverenler bu destekten yararlanamayacak" dedi.

Milletvekili Tunç, ayrıca, kabul edilen kanunla, Hazine katkısından yararlanmak için muvazaalı işlem tesis ettiği anlaşılan, sigortalıların prime esas kazançlarını eksik bildirdiği tespit edilen işyerlerinden Hazinece karşılanan tutar, gecikme cezası ve zammıyla birlikte geri alınacağını aktardı.

"2 ASGARİ ÜCRETİN ZORUNLU OLDUĞU YERALTI KÖMÜR İŞLETMELERİ DE DESTEKLENECEK"

Milletvekili Tunç, Kanunla, yeraltı kömür sektöründe şahıslar adına üretim yapan işletmelerin maliyet artışlarının da karşılandığını belirterek, "Linyit ve taş kömürü çıkaran yeraltı maden işletmelerinde, fazla çalışma ücreti, yıllık izinlerin arttırılması, çalışma süresinin 37,5 saate düşürülmesi, çalışanların ücretinin 2 asgari ücretten az olamayacağı nedenleriyle oluşan maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin destek verilebilecek. Bu destekler, bakanlık bütçesine konulan ödeneklerden karşılanacak. Maliyet artışlarına ilişkin usul ve esaslar, bunların uygulanma süreleri, bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim