• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

AK Parti Milletvekili Sürekli’den İzmir Barosuna sert eleştiriler

AK Parti Milletvekili Sürekli’den İzmir Barosuna sert eleştiriler
HUDER İzmir Şubesinin düzenlediği "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği" söyleşisine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Avukat...

HUDER İzmir Şubesinin düzenlediği "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği" söyleşisine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Avukat Kerem Ali Sürekli, bütün avukatları temsil eden İzmir Barosunun "Hayır" kampanyası yapmasının doğru olmadığını belirterek, "Barolardaki seçim sisteminin değişmeli, nispi temsil imkanının yaratılması gereklidir" dedi.

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şubesi tarafından, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli'nin katıldığı, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikli" konulu söyleşi gerçekleştirildi. İzmir Adalet Sarayı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen söyleşi öncesi HUDER İzmir Şubesi Genel Sekreteri Avukat Çağatay Korhan Tokgöz, HUDER İzmir Şubesi Yönetim Kurulu kararını açıkladı. Hafta sonu yapılacak İzmir Barosu Olağanüstü Genel Kurulunun Avukatlık Kanunu ve baroların kuruluş amaçlarına aykırı olduğunu, yok hükmünde bir genel kurul olduğunu ifade eden Avukat Tokgöz, "Barolar; avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlakını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürüten, tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Bir meslek örgütü tüm üyelerini bağlayıcı şekilde "Evet" ya da "Hayır" yönünde görüş belirleyemez. Yapılacak Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemine ilişkin referandum; tek tek bireylerin oy kullanacağı bir referandumdur" dedi.

"Sorumluların istifasını bekliyoruz"

Söyleşinin konuğu AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de, İzmir Barosunun "Hayır" videosunu kınadıklarını ve protesto ettiklerini ifade etti. Sürekli "İzmir Barosunun bu videosu inançlarımızı rencide eden ağır bir davranış olmuştur. Bir takım istifalar olmuştur baro yönetiminde görevlerinden ama yönetim kurulu görevleri devam etmektedir. Biz bu sürecin bu şekilde kapanmasını kabul etmiyoruz. Sorumluların yönetim kurulu üyeliklerinden istifasını bekliyoruz. Arkasından da bu olağanüstü genel kurulun toplanması ve referandum oylaması ile ilgili bir sürece girmesini de kabul edilemez buluyoruz. Şuan da bugün HUDER tarafından yayınlanan bildiriyi zaten HUDER mensubu olarak aynen benimsiyorum, HUDER üyesi olarak aynen kabul ediyorum, altına imzamı da atıyorum. Kabul edilemez, baroların asli görevleri dışındadır. İzmir Barosu bu süreçte gerçekten iki defa büyük hatalar yapmıştır. Birincisi bu video konusu, ikinci bu olağanüstü kararda referandumla ilgili bir oylama eğilimine girmeleri. Umarım yanlışı düzeltirler, yanlıştan dönerler yoksa bu kabul edilemez büyük vahim bir hatadır" şeklinde konuştu.

"Barolarda seçim sistemi değişmelidir"

Sürekli, şöyle devam etti:

"Özellikle bunu bir hukuk kurumunun yapması kabul edilebilir değildir. Barolarda seçim sistemi değişmelidir, nispi temsil imkanının yaratılması gereklidir. Yalan makinesı olmuşlar, yalan rüzgarı esiyor. Neler neler söyleniyor. Seçimin olduğu yerde, milli iradenin olduğu yerde, görev süresinin belli olduğu yerde, seçimlerin yenilen şartının belli olduğu yerde ne diktatörlük olur, ne padişahlık olur, ne tek adamlık olur. Tamamen çağdaş demokrasi örneğini sağladığımız bir anayasa değişikliği. Bunun altını çizelim. Zaten bizim başarımızda burada. Başarımızın sırrı şu; millete inanacaksınız, millete güveneceksiniz, milleti tanıyacaksınız, her daim milletin içerisinde olacaksınız. Onlar milletten uzak oldukları için aldıkları oylar belli. Barolarda seçim sistemi değişmelidir, nispi temsil imkanının yaratılması gereklidir."

AK Parti Milletvekili Sürekli’den İzmir Barosuna sert eleştiriler

AK Parti Milletvekili Sürekli’den İzmir Barosuna sert eleştiriler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim