• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

AK Parti Milletvekili Halil Fırat,

AK Parti Milletvekili Halil Fırat,
AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman'da yayın yapan Mercan Tv'de, İskender Korkut'un hazırlayıp sunduğu Hedef adlı programa konuk...

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman'da yayın yapan Mercan Tv'de, İskender Korkut'un hazırlayıp sunduğu Hedef adlı programa konuk olarak terörle mücadeleyi sonuna kadar devam edeceğini vurguladı.

Hedef Programının sunucusu İskender Korkutun sorularına samimiyetle cevap veren AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, ilk olarak 7- Haziran ve 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi.

Fırat, "Ben seçim çalışmaları kapsamında il, ilçe, belde ve köyleri ziyaret ederken ben kendi kendime şunları söyledim. Eyer tüm Türkiye Adıyaman gibi düşünüyorsa biz bu seçimi yüzde 50 oranında oy alırız. Zaten dediğimde oldu. 7 Hazirandaki seçimde gördüğümüz tepki başkaydı ama 1 Kasım seçimlerindeki tepkiler farklıydı. Yani 1 Kasım seçimlerinde halk o kadar inanmıştı ki hatta vatandaş bile ak parti için çalışıyordu. Vatandaş bize şu ifadeleri kullanıyordu bizlerde sizin gibi çalışıyoruz çünkü ülkenin refahı ve huzuru bizim için önemli bu nedenle ak parti yeniden iktidar olmalıdır diyorlardı. Zaten AK Parti bir halk harekatıdır.

Biz AK Parti olarak hem CHP hem de MHP'nin almış olduğu oy kadar biz oy aldık yani iki parti kadar oy aldık. Zaten halk 7 haziran seçimlerinde şunu gördü ülke yeniden bir kaos yaşamasın ve çoklu iktidar yaşamasın diye yeniden ak partiyi iktidara taşıdı. Zaten koalisyon hükumetlerinde fazla hizmet yapılmadığı gibi demokratikleşmede olmamış ülkemiz her zaman tek partili iktidarlarda hizmet görmüştür" ifadelerini kullandı.

Başkanlık sistemine de değinen Fırat, "Bakın bu başkanlık sistemini gelsinler konuşalım mecliste konuşalım tartışalım hatta vatandaşlarda konuşsun tartışsın başkanlık sistemi nedir ülkemize ne gibi faydaları olacak bunu tartışalım ve konuşalım zaten şu anda bile başkanlık sistemini yaşıyoruz. Biz başkanlık modelini bir başka ülkeden kopyalayarak almıyoruz biz başkanlık modelini kendi örf ve adetlerine uygun bir şekilde uygulayacağız. Başkanlık siteminde Türkiye'nin önünü açmak ve ülkenin tekrar kasa sürüklenmemesi adına başkanlık sistemine ihtiyaç vardır. Yani Türkiye'nin 2023 hedeflerine veya daha iyi yerlere gelmesi noktasında başkanlık sistemini arzuluyorum. Ama bazı kesimler bu başkanlık sistemi geldiğinde sanki Türkiye'de bölünmeler olacakmış gibi Amerika eyalet sistemi gibi bir sistem aslında öyle değil daha demokratik ve daha güçlü bir Türkiye olacağına eminim. Söylediğim gibi başkanlık sistemi yürütmenin yasamanın ve yargının tamamen bir birinden ayrı olduğunu eklerin tamamen bir birinden ayrı olduğu bir dönem söz konusu. Bilindiği üzere Türkiye'de ilk defa bir cumhurbaşkanının halk seçti cumhurbaşkanımızda anayasanın kendisine vermiş olduğu yetkiye dayanarak ülkenin sorunlarını bakanlar kurulunu toplayarak burada dile getirmiştir çünkü cumhurbaşkanını halk seçtiği için halka karşı bir takım sorumlulukları vardır cumhurbaşkanımızda bu sorumlulukları yerine getirmek için çalışıyor. tabi bu ekonomi olur hizmet olur yani cumhurbaşkanımız bu şekilde hareket ediyor. Yani görevi ve yetkileri dahilinde Türkiye'nin gelişmesi için çalışıyor. Cumhurbaşkanımız diğer cumhurbaşkanlarına göre daha çok çalışıyor" şeklinde konuştu.

Terör olaylarına da değinen AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, "Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Biz çözüm sürecini başladığımızda bize bu çözüm süreci olmaz diyenler oldu yani olmaz derken PKK bu konuda rahat durmaz manasında değil ak parti bunu yaptığı için siz yanlış yapıyorsunuz düşüncesindeydiler. Şimdi ise terörle mücadele ederken sanki orada hükümetin yapmış olduğu eylemleri farklı bir şekilde farklı bir yöne çekmeye çalışan bir grup var. Biz orada terörle mücadele ediyoruz biz orada insanlarımızın özgürlüğünü kazana bilmesi için oradaki vatandaşlarımızın güzel bir şekilde kendi marketine bakkalına gide bilmesi için kendi işine gide bilmesi için ve çocukların sokaklarda rahat oynaması için ve gidip kendi dağında piknik yapması için kamu güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz ama görüyoruz ki muhalefet buna da karşı çıkıyor. Biliyorsunuz biz dış paketi çıkardığımızda 42 saat durmadan mecliste çalıştık biz bunu yaparken birilerin özgürlüğünü kısıtlamak için değil tamamen ülke güvenliğini sağlamak için yaptık. Bakın molotof atacaksın ve vatandaşa zara vereceksin sonrada kardeşlik, özgürlük ve barış isteyeceksin sonrada eline silah alıp vatandaşa kamu binalarına ve ambulanslara zarar vereceksin bu özgürlük ya da barış istemek değildir. Aslında PKK bazı dış güçlerin taşeronluğunu yapıyor. Amaç ülkemin huzurunu kaçırmaktır. Yani kısaca PKK bir maşadır. Ve birileri bunları maşa olarak kullanıyor. Kısaca hem başbakanımızın ve hem de cumhurbaşkanımızın da belirtmiş olduğu gibi teröre karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Çünkü biz vatandaşımızın huzura kavuşmasını istiyoruz. Bakınız aslında ak parti hükumeti olarak biz bu gölgeye birçok yatırım yaptık ama bu yatırımlarımızı sabote edenler oldu karşı çıkanlar oldu ama biz yılmadık ve yılmayacağız yapmaya da devam edeceğiz ayrıca terörle mücadelemizde sonuna kadar devam edecektir. Evet Adıyaman'da uçak bilet fiyatları diğer illere göre fazla ama bunun için gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz ve fiyatları aşağı çekmek için çalışıyoruz ayrıca Şanlıurfa Adıyaman arasındaki duble yol çalışmalarına hız verdik ve kısa sürede bitireceğiz aynı zamanda diğer yollardaki çalışmalarda devam ediyor. Ayrıca yeni yapılan hastanemizde daha önce yapılmayan birçok ameliyatlar yapılıyor bunların başında ise kalp ameliyatları geliyor ve il dışına sevklerimiz azalırken çevre illerden bizim hastanemize sevk almaya başladı. Tabi bunlar yeter mi tabi ki yetmez biz AK Parti hükumeti olarak Adıyaman'a ne kadar hizmet etsek azdır ama hizmetlerimiz devam edecektir" şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim