• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti Milletvekili Ayhan Gider: “Niye bu memleket zıplayınca sizin diktatörlük aklınıza geliyor”

AK Parti Milletvekili Ayhan Gider: “Niye bu memleket zıplayınca sizin diktatörlük aklınıza geliyor”
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değerlendirerek, "Üç tane hamle dönemi var. Menderes dönemi, Özal dönemi,...

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değerlendirerek, "Üç tane hamle dönemi var. Menderes dönemi, Özal dönemi, Recep Tayyip Erdoğan dönemi. Ne hikmetse bu arkadaşların aklına da hep bu 3 dönem geliyor. Niye bu memleket zıplayınca sizin diktatörlük aklınıza geliyor ya? Niye normal zamanda bir şey aklınıza gelmiyor" dedi.

Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nde vatandaşlarla buluşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, "Bu memlekette bunların aklına 3 kere diktatörlük geldi. Birincisi rahmetli Menderes. Bu memleketin bugüne kadar değil, bundan sonra da gelebilecek en kibar siyasetçisi. Hakim falan değil, kendisini asmakla görevli memura, o hakim koltuğunda oturan, idam vermekle görevli memura, "Reis beyefendi" diye hitap eden bir adam. Adama "Diktatör" dediniz. Adamı katlettiniz ve diktatör dediniz. İkinci ne zaman geldi aklınıza? Rahmetli Özal, kendisiyle dalga geçebilen, espri yapabilen bir adam. Bu adama da "Diktatör" dediniz. Ve nasıl öldüğünü hala bilmiyoruz, kamuoyu vicdanı hala rahat değil bu konuda. Cumhurbaşkanıydı, Çankaya'da. Ama nasıl öldüğünü bilmiyoruz. Üçüncü ne zaman aklınıza geldi? Oturduğu her koltuğa seçimle gelmiş bir adam; Recep Tayyip Erdoğan. Ona da "Diktatör" diyorsunuz. Bu üç dönemin ortak bir özelliği var. Cumhuriyetin kuruluş dönemini ayrı tutuyorum. Mustafa Kemal Atatürk bu memleketin ortak değeridir. Hiç kimse benden daha çok Atatürkçü değildir. Hiç kimse benden daha çok Atatürk'ü sevemez. Onu bir partiye hapsetmeye de kimse kalkmasın. Hatta öyle "Osmanlıcılık - Cumhuriyetçilik" bunlara da alet edemezsiniz. Mustafa Kemal Atatürk; Cumhuriyetin kurucusudur, Osmanlının da Paşasıdır. Osmanlı kolay kolay bir adamı paşa mı yapar? O dönemi ayrı tutuyorum. O dönemi geçtikten sonra Türkiye'nin 3 tane sıçrama noktası var. Üç tane hamle dönemi var. Menderes dönemi, Özal dönemi, Recep Tayyip Erdoğan dönemi. Ne hikmetse bu arkadaşların aklına da hep bu 3 dönem geliyor. Niye bu memleket zıplayınca sizin diktatörlük aklınıza geliyor ya? Niye normal zamanda bir şey aklınıza gelmiyor? Koalisyon dönemlerinde niye bir şey söylemiyorsunuz? Sistemler kendi içinde gelişir. Bu memleket koalisyonlarla bir yere geldi de biz başkanlık sistemi mi teklif ettik? "Koalisyon Avrupa ülkelerinde yürüyor" diyorlar. Bu memlekette Avrupai bir tane koalisyon var mı? Tarihe bir bakın bakalım. Elin adamı tarımı bir partiye veriyor, sanayiyi bir partiye, sağlığı bir partiye veriyor. Bizde koalisyonlar nasıl yapıldı? Halk Bankası bir partinin, Emlak Bankası öbür partinin, Ziraat Bankası diğer partinin. 3 bankayı paylaşan bir sistem memleket yönetebilir mi? Peki o zaman biz mi vardık, biz mi yaptık bunları" diye sordu.

Seçilme yaşının düşürülmesine de temas eden Gider, "Şimdi çıkmışlar ne diyorlar? "18 yaşında çocuk milletvekili olacak, kendi çocuklarını milletvekili yapacaklar. AK Parti'de bir tane milletvekilinin çocuğu milletvekili var mı? Yok. Kendi çocuğundan kastınız şuysa doğru söylüyorsunuz, günahınızı almayayım; "Bu memleketin evlatları bunların çocukları, dolayısıyla hep bunların çocukları milletvekili oluyor" diyorsanız doğru. Ben esnaf çocuğuyum, Bülent Turan esnaf çocuğu. Eski milletvekilleri İsmail Kaşdemir'in babası çiftçi, Mehmet Daniş'in babası emekli memur, Müjdat Kuşku'nun babası çiftçi. Doğru, bu milletin çocukları. Bir de sizin siyaset yaptığınız mahalleye bakın bakalım. Hanginiz hangi ağanın torunu, hanginiz hangi beyin çocuğu. Bu milletin çocukları milletvekili olacak. Hepsi de bizim çocuğumuz, itirazımız yok Allah'a şükür" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Ayhan Gider: “Niye bu memleket zıplayınca sizin diktatörlük aklınıza geliyor”

AK Parti Milletvekili Ayhan Gider: “Niye bu memleket zıplayınca sizin diktatörlük aklınıza geliyor”

AK Parti Milletvekili Ayhan Gider: “Niye bu memleket zıplayınca sizin diktatörlük aklınıza geliyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim