• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti Milletvekili Aydın Manavgat’ta

AK Parti Milletvekili Aydın Manavgat’ta
AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, bir çok etkinliğe katılarak ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, bir çok etkinliğe katılarak ziyaretlerde bulundu. Yetkililerle ilçenin sorunları ve yapılması gerekenler konusunda görüş alış verişinde bulunan Aydın, Ankara'ya hareket etmeden önce eğitim öğretimle ilgili bir dizi incelemelerde bulundu.

Milletvekili Aydın, Manavgat Ticaret Odası tarafından yaptırılan MATSO Turizm Fakültesi inşaatını, ardından belediye hastanesi inşaatını gezdi.

Manavgat'a eğitim şehri Antalya'nın 6. üniversitesini kurmak için milletvekili arkadaşlarıyla birlikte çaba harcadıklarını belirten Aydın "Mevcut yüksek okulumuza ilaveten Manavgat Ticaret Odamız tarafından inşaatı hızla devam eden ve kısa sürede bitirilmek üzere olan Turizm Fakültesine 2016-2017 öğretim yılında ilk öğrencileri almak istiyoruz. Manavgat Kaymakamımızın girişimleri sonucunda atıl durumdaki Manavgat Belediye Hastanesi inşaatının 2 tane fakülte açılmak üzere Akdeniz Üniversitesine devri konusunda Manavgat belediye Meclisinin Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e yetki vermesiyle yeni bir sürece girmiş bulunmaktayız. Hastane inşaatını hayırseverler ve devlet katkısıyla en kısa sürede bitirerek bu binada açılacak fakültelerle Manavgat üniversitesinin açılmasını sağlayacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz. Manavgat Üniversitesini kurduktan sonra asıl hedef olarak Üniversite Kampüsünü kurmamız gerekiyor. Her üniversitenin kuruluşunda olduğu gibi yeterli fakültelerin binalarının temini ve üniversite kuruluşunun ardından bizde kampüsümüzü kurarak yeni fakülteler, yüksek okullar açmak için çalışma yapacağız. Bu konuda Ulukapı sınırlarında Manavgat şelalesinin hemen üzerinden başlayarak Ulukapı'ya doğru uzanan ormana ait alan için üniversite kampüs alanı yapmak üzere talepte bulunacağız. 2019'a kadar üniversiteyi kazandıracağız" dedi.

GENÇLİK MERKEZİNİ BAKANDAN TALEP ETTİK

Üniversite ile ilgili incelemelerinin ardından Manavgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünü ziyaret eden Aydın, " Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016 yatırım programına alınan muhtemel Gençlik Merkezi arsasında incelemelerde bulunduk. Spor salonunun bahçesinde gençlik merkezi yapılmasını planlıyoruz. Alanın spor salonunun yanında olması bir avantaj. En önemlisi ise üniversite kompleksinin tam ortasında olması. Buradan Manavgat gençliğinin yanı sıra üniversite gençliği de en iyi şekilde yararlanabilecektir. Sayın Bakanımıza konuyu ilettik. 2016 programına alınması için milletvekili arkadaşlarımızla birlikte çaba harcayacağız. Büyük ihtimalle programa alınacak ve inşaatına da kısa sürede başlanacaktır" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Aydın Manavgat’ta

AK Parti Milletvekili Aydın Manavgat’ta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim