• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

AK Parti Meram’dan Türkmenlere Yardım Tır’ı

AK Parti Meram’dan Türkmenlere Yardım Tır’ı
AK Parti Meram İlçe Teşkilatı tarafından Suriye sınırında ağır bombardıman altında bulunan Bayır-Bucak'taki Türkmenlere yardım TIR'ı gönderildi.

AK Parti Meram İlçe Teşkilatı tarafından Suriye sınırında ağır bombardıman altında bulunan Bayır-Bucak'taki Türkmenlere yardım TIR'ı gönderildi.

AK Parti Meram İlçe Teşkilatı tarafından temin edilen içerisinde gıda, kışlık giyecek, battaniye ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu bir TIR, Bayır-Bucak'taki Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Türkmenlere olan hassasiyetlerini göstermek adına bir yardım TIR'ı düzenlediklerini açıklayan AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, "Oradaki kardeşlerimizin çektiklerine bir nebze de olsa katkı sağlayabilirsek bize ne mutlu. Bu anlamda toplumumuzun duyarlılığını artırmak için bu TIR'ı gönderiyoruz. Zaten toplumumuz gereken hassasiyeti gösterdi bugüne kadar bundan sonra da onların yanında olduğumuzu ve yalnız bırakmayacağımızı her zaman bilsinler" dedi.

Yardım TIR'ında kış şartlarına uygun battaniye, gazlı soba, bot ve ayakkabının yanında gıda ve ihtiyaç malzemeleri olduğunu aktaran Özen, sınırdaki Yayladağ Belediyesiyle irtibatta olduklarını ve organizasyonun Yayladağ Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da, Türkmen kardeşlerimizle aynı toprağın insanları olduğumuzu belirterek şunları söyledi: "O yüzden onlara yapılan her yardımı, verilen her çabayı çok kıymetli buluyoruz. Onların birazcık da olsa ısınmalarına, karınlarını doyurmalarına vesile olacak yüklü bir TIR gönderiyoruz. Yetmeyecek elbette çünkü orada çok ciddi bir dram yaşanıyor. Bu yüzyılda bunun yaşanması büyük bir ayıp, bu dünyanın bir ayıbı. Biz en azından vicdani olarak sorumluluğumuzu yerine getireceğimiz bir vazife olarak görüyoruz. Gönülden ve gerçekten Allah'ın rızasını kazanmak niyetiyle yapılan bu hayırlara vesile olmak güzel bir şey. İnşallah yerine sağ salim ulaşır. Oradaki gönüldaşlarımızı bir nebze de olsa rahatlatır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim