• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan:

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan:
AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Türkiye'nin jeopolitik pozisyonu nedeniyle bölgedeki gerçekleri bildiğini ifade ederek, "Biz Suriye konusunda neyi...

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Türkiye'nin jeopolitik pozisyonu nedeniyle bölgedeki gerçekleri bildiğini ifade ederek, "Biz Suriye konusunda neyi öngördüysek o çıktı. Biz krizin ilk gününden beri bu katliamlar yaşanmasın diye Baas Rejimine pozisyonlarını ve yaklaşımlarını değiştirmelerini tavsiye ettik ama Baas rejimi 1982'de Hama'da yaptığı katliamların aynısını yapmayı tercih etti ve yüz binlerce insanı katlederek isyanı bastırabileceğini düşündü. Maalesef şu an çok üzücü bir durumdayız" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan AK Parti Malatya İl Başkanlığında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Son açıklanan rakamlara göre Suriye'de hayatını kaybeden insan sayısının yarım milyonu bulduğunu belirten Özhan, "Tabi bunlar resmi rakam. Bunun üstüne bir de kayıp olan, izi bulunamayanları da eklerseniz bu rakam yarım milyonu da aşıyor. Ülke nüfusunun neredeyse yarısı mülteci olmuş durumda, 22-23 milyon olan Suriye nüfusu 15-16 milyonlara inmiş durumda. Eğer bu katliamlar devam ederse nüfus daha da düşer ve şu ana kadar ülkesinden daha önce göç eden nüfus sayısı kadar bir göç dalgası ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu sayı milyonları buluyor ve bu göç edenler Irak, Lübnan, Ürdün ve ağırlıklı olarak da canını kurtarmak için Türkiye'ye sığınıyor. Suriye krizinin birinci boyutu bu, yani derin bir mülteci krizinin ortaya çıkması bu krizin en önemli boyutu. Suriye meselesinin ikinci boyutu da çok yoğun bir katliamın devam etmesi. Esed, Rusya, İran ekseninin kazanacağı bir denklemde ancak milyonlarca insan hayatını kaybeder ve milyonlarca insan mülteci durumuna düşer. Bunların zaferi bu kadar acımasız sonuçlar doğurur. Dolayısıyla Türkiye bunlara mani olmak için son günlerde gerek diplomatik gerekse askeri hareketlilik içerisine girmiş durumda" ifadelerini kullandı.

PYD terör örgütünün 2011 yılında Baas rejimini tarafından bir örgüt olarak kurulduğunu söyleyen Özhan, "2011 yılında Suriye'de İsyan çıktığında Kürtlerin de yoğunlukla yaşadığı bölgelerde 15 16 tane Kürt Partisi vardı. Öncelikle bu partilere yoğun saldırılar düzenlendi. Onlarca kişi suikastlara kurban gitti ve on binlerce kişi başta Irak ve Türkiye olmak üzere göçmen durumuna düşürüldü. Dikkatinizi çekiyorum bunların neredeyse tamamı Kürt'tü. Orada ilk nüfus hareketliliği yaşatılan nüfus Kürtler oldu. Ardından da Rusya, İran ve Esed rejiminin de desteğiyle PYD kendisine açılan alanda ilerlemeye başladı. Uluslararası Af Örgütünün de kayıtlarına girecek şekilde etnik temizlik suçları ve katliamlar işlediler. Bu PYD tarzı örgütlerin herhangi bir aklı ahlakı ve vicdanı bulunmaz. Dolayısıyla böyle bir örgütün ortaya karakterli, ahlaklı ve vicdanlı bir siyaset koyması mümkün değil" dedi.

Türkiye'nin çok açık bir şekilde PYD'nin o bölgedeki muhalif unsurlara ve sivillere karşı katliamlar uygulamasına sessiz kalmayacağını beyan ettiğini kaydeden Özhan, "Türkiye bu beyanların ciddiye alınmadığı takdirde askeri müdahalenin gerçekleşeceğini de söylemişti. Maalesef bu beyanlar ciddiye alınmadı ve gereken askeri müdahalede yapıldı, olayın çok karmaşık bir tarafı yoktur. Sayın Başbakan cumartesi günü akşamı açık bir şekilde üç tane temel kırmızı çizgi koydu. Bu üç kırmızı çizgi daha önce de defalarca dile getirmişti. Azez Bölgesi'nde kesinlikle bulunmaması gerektiğini, muhaliflere ve sivillere saldırmaması gerektiğini ve Rusya destekli operasyonlar sonrasında, alan geçirmeye çalışmaması gerektiği çok açık bir şekilde PYD'ye söylenmişti. Bunları yaptığı takdirde askeri müdahalenin olacağı da söylenmişti. Cumartesi ve Pazar günü bu müdahaleler yoğun bir şekilde yapıldı. Şu anda PYD'nin saldırdığı yerlerin tamamı muhaliflerden oluşuyor. PYD nin bir DAEŞ maskesi var. DAEŞ'in orada olmadığını dünya alem biliyor. PYD'de hemen taktik değiştirip Nusra ile savaştığını söylüyor. Bu da trajikomik bir olaydır. Bizde buna şöyle cevap verelim o zaman; PYD gerçekten Nusra ve DAEŞ ile savaşıyorsa ve sivillerle hiçbir işleri yoksa Türkiye'de DAEŞ'i bombalamıştır başka bir şey yapmamıştır" diye konuştu.

Malatya'ya yapılacak yatırımlar hakkında da konuşan Özhan, AK Parti'nin Malatya'da neler yapılacağına dair hazırlıklı bir şekilde seçime gittiğini ve seçimden önce Malatya'ya bazı sözler verdiklerini ifade ederek, "Şimdi de bu sözleri yavaş yavaş yerine getirmeye başladık. Bizim seçim beyannamemizde çok fazla başlık olmakla beraber bazıları çok öne çıkıyordu. Bunların başında da sağlık geliyor. Sağlık alanında Malatya'ya çok büyük yatırımlar yapılacak, bunları geçen hafta İl Başkanımız Sayın Hakan Kahtalı'da ifade etti. Biz bunların sıkı takipçisi olacağız, inşallah bu yatımlarla birlikte Malatya'mızı hak ettiği yere taşıyacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan:

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim