• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık:

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık:
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Şire Pazarının taşınması için yeni bir çalışma başlatıldığını söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Şire Pazarının taşınması için yeni bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Milletvekili Çalık, beraberindeki partili yöneticilerle birlikte Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Şinasi Suçu'yu ziyaret etti. Ziyaretten dolayı teşekkür eden Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Şinasi Suçu, "Mahallemizde doğan ve büyüyen bir milletvekilimizsiniz. Mahallemizde eksik olan sorunlarımızda var, teşekkür etmemiz gereken hizmetlerimiz de var. Yapılan hizmetler için şahsınızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Sarıcıoğlu'nun çocukluğunu yaşadı mahalle olduğunu ifade eden Milletvekili Çalık ise "İlkokulu burada, Barbaros İlkokulu'nda okudum. Sarıcıoğlu Mahallesi, mahallede oturmanın, komşuluğun ne olduğunu bana öğreten yer. Burada kardeşçe bir mahalle olarak yaşadık. Şimdi apartmanlar oldu insan ilişkileri zayıfladı, binalar büyüdü ama maalesef duygular küçüldü. Aşure yapılır bütün mahalleye dağıtılırdı, yemek yapılır bütün mahalleye dağıtılırdı, iftarlarda bütün komşular bir birine yemek gönderir, çorba gönderir, tuz ve kahve istenirdi. Şimdi apartmanlar çoğaldıkça, büyüdükçe, apartmanlarda oturan insanların bir birini tanımadıkları bir hale dönüştük" ifadelerine yer verdi. Bütün mahalle muhtarlarının sorunlarını her zaman takip ettiklerini belirten Çalık, "Çevreyolunun altına ilk kez bu dönemde çok büyük hizmetler geldi. Ben Büyükşehir belediye başkanımız Ahmet Çakır'a, Battalgazi belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a da yapmış oldukları hizmetler için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bölgeye çok ciddi bir kentsel dönüşümün girmesi gerektiğini kaydeden Çalık, TOKİ Başkanının önümüzdeki ay içerisinde Malatya'ya geleceğini ve kentsel dönüşüm için konuyu gündeme taşıyacaklarını ifade etti. Mahalle sakinlerinin Şire Pazarı'nın kaldırılmasını talep ettiklerini kaydeden Çalık, "Bu çok doğru bir talep. Çok sıkışmış bir alanda yaklaşık 500, 600, 700 civarında esnafın var olduğu bir alan. Burada 700 esnafımız çok dar bir alana sığdırılmış. Malatya artık büyükşehir. Şire Pazarı dendiğinde yerli ve yabancı turistlerin gelip görerek Malatya'yı hissedecekleri bir yer olmalı. Büyükşehir Belediye başkanımız Ahmet Çakır güzel haberi bizlerle paylaştı. Şire Pazarı için çalışmalar başlatıldı. Esnaflarımızın da rızasını alarak bir yer belirleyelim, yeni bir yere taşıyalım arzusu var. Esnaflarımızın onayı ile Şire Pazarı'nın buradan kaldırılmasını istiyoruz. Ticaret Borsası Başkanımız Gürsel Özbey'inde bu konuda verdiği destek çok önemli" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim