• BIST 9530.47
  • Altın 2484.901
  • Dolar 32.5016
  • Euro 34.8472
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Yeni Anayasa Çalışmalarından Umutlu

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Yeni Anayasa Çalışmalarından Umutlu
Milletvekili Mustafa Şahin yeni anayasa çalışmalarından umutlu olduğunu söyledi.

Milletvekili Mustafa Şahin yeni anayasa çalışmalarından umutlu olduğunu söyledi. AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette yeni anayasa çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Şahin, 2011 yılında da anayasa çalışmaları yapıldığını ancak bir sonuca varılamadığını hatırlatarak "Bu güne kadar Türkiye'de hiçbir anayasa siviller tarafından yapılmamış, ancak ben sefer umutluyum, inşallah gerekli toplumsal desteği de sağlarsak en kısa sürede yeni anayasamıza kavuşuruz" dedi.

Şahin 2011 yılındaki anayasa çalışmalarında 60'ın üzerinde maddede mutabakat sağlandığını hatırlatarak "Gelin hiç değilse bu maddeleri çıkaralım dedik ama maalesef arkadaşlar özveride bulunmadılar ve bu maddeleri çıkaramadık. Şu anda tekrar çalışmalara başladık. Diğer siyasi partilerle bir konsensüs sağlamaya çalışıyoruz. Birlerinin kırmızı çizgisi, bir başkasının yeşil çizgisi olabilir ama bu konu görüş ve düşüncelere saygı çerçevesinde ele alınırsa ben eminim bir sivil anayasaya çok kısa sürede ulaşmış oluruz. Bu güne kadar Türkiye'de hiçbir anayasa siviller tarafından yapılmamış, ben bu sefer umutluyum inşallah gerekli toplum desteğini de sağlarsak en kısa sürede yeni anayasamıza kavuşuruz" şeklinde konuştu.

Konuşmasında terör operasyonları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Mustafa Şahin Terör örgütünün "Çözüm Sürecini" suistimal ettiğini dile getirerek "Suruç'taki saldırı terörle mücadele aşamasında bir dönüm noktasıdır. O tarihten önce devam eden "Çözüm Süreci'ni terör örgütü suistimal etti ve o tarihten sonra devlet terörle mücadele şeklini değiştirdi. Maalesef terör örgütü bizim, kardeşliğimizin perçinlenmesi adına uzattığımız zeytin dalını elinin tersiyle itti. Çözüm sürecinde özellikle muhalefet kanadından AK Partiye ve Hükümete karşı çok ciddi ithamlar savruldu. Bizim amacımız o bölgedeki akan kanın durdurmak ve çatışmaları sonlandırmaktı. Bizim bu iyi niyetimizi kötüye kullandılar ve şimdi devlet o bölgede operasyonlara devam diyor, o silahlı unsurlar bölgeyi terk edene kadar da operasyonlar devam edecek" ifadelerini kullandı.

Terör örgütünün bölgede tabanını kaybettiğini söyleyen Şahin "İş makineleriyle o bölgedeki okulları, barajları, yolları yıkıyorlar bunların asıl amacı oradaki Kürt halkının haklarını korumak değil, onların ne olduğunu vatandaşlarımız bu gün daha iyi görüyorlar. Bölgede artık yavaş yavaş tabanlarını kaybetmeye başladılar. Vatandaşlar bunların Kürtlerin hakkını bahane ederek eylem yaptıklarını bir kez daha gördü. Dün Gezi Parkı'nda bazıları nasıl ki ağaçları bahane ederek kaos çıkarttılarsa bunlar da Kürtlerin haklarını bahane ederek kaos çıkarmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Bölgede başlatılacak kentsel dönüşümle ilgilide konuşan Şahin "2011 yılında deprem sonrası Van'da nasıl yeniden bir şehir kurduysak başta Silopi, Sur, Cizre olmak üzere o bölgenin tamamında da kentsel dönüşüm ile birlikte eskisinden daha güzel iller, ilçeler inşa edeceğiz" dedi.

Milletvekili olarak fırsat buldukça halkın arasına katıldığını ve bundan son derece haz duyduğunu ifade eden Şahin "Milletimizle buluştuğumuzda vatandaşlar bir takım kişisel sorunlarını bizlere iletiyorlar bu son derece normal, bizler aldığımız bu talepleri derleyerek çözüm için gerekli mercilere iletiyoruz. İlimizin sıkıntıları için de yer yer Sivil Toplum Kuruluşlarını, basın kuruluşlarının ziyaret ederek istişare toplantıları gerçekleştiriyoruz ve çözüm noktasında görüş alıyoruz. Bizim amacımız bütün vatandaşlarımızın sıkıntılarını, dertlerini çözüme kavuşturmak ve bitirmek. Bunun için sahada olmaya devam edeceğiz. Elbette ki bize verilen bu görevin hakkını vermek zorundayız" şeklinde konuştu.

Milletvekili Şahin'in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını aktaran Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ise Malatya'nın ve Türkiye'nin önemli kavşakların eşiğinde olduğunu belirterek "Özellikle yeni anayasa, terör ve son dönemde ekonomideki bazı sıkıntılar Türkiye'nin en önemli konuları. Yeni anayasa ile ilgili çalışmalar resmen başlamış durumda. Ümit ediyoruz ki Türkiye yeni bir anayasaya kavuşur. Bu konuda Sayın Mustafa Şahin'in de bir milletvekili olarak büyük katkıları olacaktır" diye konuştu.

Hükümetin terörle çok ciddi bir mücadele yaptığını sözlerine ekleyen Pelit "Bu konuda hükümete her kesimden mutlaka ve mutlaka destek verilmesi gerekir" dedi. Mustafa Şahin'in her fırsatta halkın arasına karışmak için Malatya'ya geldiğini dile getiren Pelit "Halkın arasına karıştığında da vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinliyor. Bu anlamda kendisi özel bir milletvekili, kendisine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Yeni Anayasa Çalışmalarından Umutlu

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Yeni Anayasa Çalışmalarından Umutlu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim