• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

AK Parti kulisinde bomba iddia

AK Parti kulisinde bomba iddia
Başbakan Erdoğan'ın AK Parti’de Yalçın Akdoğan ve Ali Babacan ile arasının açıldığı konuşuluyor. Erdoğan'ın Taner Yıldız ile Faruk Çelik konusunda da Abdullah Gül ile görüştüğü belirtildi.


Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken AK Parti içinde "Başbakan kim olacak" tartışmaları devam ediyor.

Yaklaşan Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde AK Parti içinde de hareketli saatler yaşanıyor. Kulislerde konuşulan Başbakan Erdoğan ile Yalçın Akdoğan ve Ali Babacan’ın arası açıldı iddiaları da gündeme bomba gibi düştü.

Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın Soma faciasının ardından Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i de gözden çıkardığı bu konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile konuştuğu ve Gül’ün Taner Yıldız konusunda Erdoğan ile ters düştüğü iddia edildi.

Yeniçağ gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Ahmet Takan da AK Parti kulislerinde konuşulanları yazdı:

Geçen Çarşamba gerçekleşen Cumhurbaşkanı-Başbakan görüşmesinin içeriğini anlatan Takan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ın yine 10 Ağustos sürecini değerlendirdiğini söyledi ve şöyle devam etti: "Gül, Erdoğan’a Köşk’e çıkması halinde Başbakanlık görevi ile ilgili görüşünü aktardı,  “Bülent Bey’in hakkı”  dedi. Erdoğan buna çok sinirlendi ve  “Ne hakkı?.. Bu işlerde hak hukuk olmaz. Başbakanlığı Ahmet Davutoğlu’na bırakırım”  diye cevap verdi. Erdoğan’ın bu tepkisi karşısında Gül başka bir laf edemedi."

TANER YILDIZ GİTMESİN

Erdoğan’ın düşündüğü mini kabine revizyonunun da konuşulduğunu aktaran Ahmet Takan, Soma’daki facianın yargı sürecine değinen Erdoğan'ın, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i kabine dışı bırakmayı düşündüğünü söylediğini, ancak Gül'ün, Taner Yıldız kısmına itiraz ederek “Yıldız’ı alma. Tamam orda durmasın ama Başbakan Yardımcısı yap. Daha iyi olur”  dediğini belirtti.

YALÇIN AKDOĞAN'LA VE BABACAN’LA ARALARINDA SIKINTI VAR

"Recep Erdoğan’ın kabine ve yakın çevresinde sıkıntılı olduğu başka isimler de var." diyen Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Erdoğan'ın Başdanışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ile arasının bozulduğunu söyledi. Takan sebebini ise şöyle açıkladı:

"AKP kulislerinde, Erdoğan’ın hedefine koyduğu bir bankanın kapısına kilit vurma görevi verdiği Akdoğan’ın bu işi becermemesinden dolayı çok tepkili olduğu konuşuluyor. Bu yüzden Erdoğan’ın tepkisini(!) çok sert bir şekilde Akdoğan’a aktardığı ifade ediliyor."

Ahmet Takan'ın bu sözleri akıllara "O banka Cemaat'in bankası olan Bank Asya mı" sorusunu getirdi.

BABACAN IMF'YE GEÇMEK İSTEDİ, ERDOĞAN SERT CEVAP VERDİ

Başbakan Erdoğan’ın canını çok sıkan diğer bir isim de Ali Babacan olduğunu söyleyen Takan şöyle devam etti:

"Başbakan Yardımcısı Ali Babacan. Bakmayın siz Erdoğan’ın hedefe koyup Merkez Bankası ve Başkanı’nı dövdüğüne. Geride Ali Babacan faktörü var.

Başbakan Erdoğan’a yakın bir isimden duyduğuma göre, Ali Babacan bu dönem sonunda siyaseti bırakıp IMF’de bir göreve gitmek istediğini Başbakana söylemiş. Recep Erdoğan’ın Ali Babacan’a verdiği karşılığa ise müsaadenizle burada yer vermeyeceğim!..

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim