• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

AK Parti Konya’dan Bayır-bucak Türkmenleri’ne Yardım Eli

AK Parti Konya’dan Bayır-bucak Türkmenleri’ne Yardım Eli
AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın Bayır-Bucak Türkmenleri için başlattığı "Bugün Yardım Zamanı" adlı kampanyada toplanan yardım malzemelerini taşıyan...

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın Bayır-Bucak Türkmenleri için başlattığı "Bugün Yardım Zamanı" adlı kampanyada toplanan yardım malzemelerini taşıyan 2 TIR yola çıktı.

Genel Merkez AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı öncülüğünde Konya'da da yapılan ve "Bugün Yardım Zamanı" sloganı ile yürütülen yardım kampanyası sona erdi. Kampanya boyunca toplanan yardım malzemelerini taşıyan 2 TIR, düzenlenen programda dualarla yola çıktı.

"DAVANIZ DAVAMIZDIR"

Kampanyayı yürüten AK Parti Konya İl Teşkilatı Sosyal Politikalar Başkanı Candan Duran, yaptığı açıklamada, yıllardır davaları için yaşam mücadelesi veren Bayır-Bucak Türkmenleri'nin maddi manevi yanında olduklarını göstermek için bu kampanyayı yaptıklarını söyledi. Duran, açıklamasının devamında, "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen bir dinin mensubuyuz. Bizler, dünyanın neresinde aç, açıkta ya da zorda bir mazlum varsa, asırlar boyunca kardeşlik elini uzatan ecdadın torunlarıyız. İşte bu bağlamda, AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığımızın Bayır-Bucak Türkmenleri için bir yardım kampanyası başlatmıştı. 10 gün süren ve "Bugün Yardım Zamanı" sloganı ile başlattığımız kampanya, sona erdi. Gerçekten Türkmen Dağı'nda Türkmen kardeşlerimizin çektiği zulüm ve verdikleri yaşam mücadelesi, hepimizi derinden üzüyor. Ama bizler az önce de ifade ettiğim gibi uzaktan bakıp seyredemezdik. Çünkü onların davası bizim davamız. İşte bu kampanya ile parti olarak yıllardır Esed, DAİŞ ve Rusya'nın zulmüne karşı direnen Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimizin maddi - manevi olarak yanında olmak istedik. İnşallah toplanan yardımlar, orada yaşananlara bir nebze de olsa merhem olur, dram biter, gözyaşları diner" ifadelerine yer verdi.

"ACİL İHTİYAÇLARA ÖNEM VERİLDİ"

Kampanya süresince özellikle çocuk kıyafeti, çocuk bezi, battaniye, kamp yatağı ve kuru gıda gibi yardım malzemelerine öncelik verdiklerinin altını çizen İl Başkan Yardımcısı Candan Duran, toplanan yardımların TIR'lara yüklendiğini ve bugün bölgeye hareket edeceğini dile getirdi. Duran, "Kampanyamız 10 gün sürdü. Bu süreçte gerek il ve ilçe teşkilatlarımız, gerekse de Konyalı hemşehrilerimizin büyük desteklerini aldık. Ben, bu vesileyle kampanyaya büyük katkı sağlayan il ve ilçe teşkilatlarımıza, Sosyal İşler Başkanlarımıza, kampanyanın başından sonuna kadar büyük bir özveri ile çalışan tüm kadın kollarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

BİR TIR DA KONYA'DAKİ SURİYELİLER İÇİN

Öte yandan, AK Parti Konya Sosyal Politikalar Başkanlığı ile İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü bir başka kampanya dahilinde AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları ile Kadın Kolları tarafından toplanan yardım malzemeleri de Konya'da misafir edilen Suriyelilere dağıtılacak.

AK Parti Konya’dan Bayır-bucak Türkmenleri’ne Yardım Eli

AK Parti Konya’dan Bayır-bucak Türkmenleri’ne Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim