• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu gündemi değerlendirdi
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'nun yanı sıra İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Pirinç ve Muammer Süme katıldı. Milletvekili Baloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'yı ziyareti esnasında önemli açılışlar ve temel atmalar yaptığını belirterek, Konya Şehir Hastanesi ile Alacabel Tüneli'nin temellerinin de bu miting sonrasında yapıldığını kaydetti. 15 Temmuz'dan sonra Konya'daki durumla ilgili değerlendirmeler yapan Baloğlu, "Konya'da şu ana kadar 3 bin 346 kişi açığa alındı. Bin 33 kişi tutuklu ve bin 691 kişi de kamudan ihraç edildi" dedi.

Konya'da yapılan yatırımlar hakkında da konuşan Baloğlu, "Numune Hastanesi hızlı bir şekilde ilerliyor ve bir sıkıntı yok. Konya Şehir Hastanemizin temeli de bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından atıldı. O da hızlı bir şekilde ilerliyor. Yatak kapasitesi bin 200'e çıkıyor ve şu anda Konya, Dünya Sağlık Örgütü'nün öngördüğü 10 bin kişiye düşen yatak kapasitesinin çok üzerine çıkacak. Türkiye genelinde 26 olan bu kapasite, Konya'da 32'ye çıkıyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti olarak 21-23 Ekim tarihlerinde Başbakan Binali Yıldırım, hükümet üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte Afyonkarahisar'da kampa girdiklerini de kaydeden Baloğlu, "Sağlık, enerji ve ulaştırma konularında ilgili bakanlarımızın birer sunumları oldu. Yine 15 Temmuz süreci, yeni anayasa, başkanlık sistemi, terörle mücadele ve dış politika konuları da kampta konuşulan ve istişare edilen konular arasındaydı" şeklinde konuştu.

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili de açıklama yapan Milletvekili Baloğlu, "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi hakkındaki değerlendirmelerinin ardından bu konu, iç politik gündemin önemli konusu haline geldi. Gerçekten Sayın Bahçeli, ülkenin tıkanmış meseleleri karşısındaki tavrı, birçok alanın açılmasına vesile olmuştur. Bu vesileyle ben kendisine teşekkür ediyorum. Bu, elbette MHP'nin başkanlık sistemini desteklediği anlamına gelmiyor. Şu anda tıkanmış bir sistem var. Parlamenter ve bürokrasi anlamındaki tıkanmaların önüne geçilebilmesi için başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de halka gitmek istiyoruz. Şu anda tüm parti organlarımız başkanlık sistemi üzerinde çalışıyor. Ülkemiz için model olabilecek bu sistem için çalışmalar Ocak ayında TBMM'ye gelecektir diye düşünüyorum. Meclis'te 330 veya 367 sayılarına ulaşılması halinde de tahminimce 2017 Mart veya Nisan ayında referanduma gideceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu gündemi değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim