• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:
Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen programa katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Rakka'da terörist başı Abdullah Öcalan'ın...

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen programa katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Rakka'da terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterinin açılması ile ilgili olarak, "Bir terör örgütünden diğer terör örgütüne geçmiştir Rakka. Bu hiçbir zaman DEAŞ'dan kurtarıldı diye makul anlamına gelmez" dedi.

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi'nde düzenlenen programda konuşan Vakıf Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, vakfın hizmetleri ve projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Adıgüzel, "Birlik Vakfı Kayseri'de 2016'nın Şubat ayında kuruldu ama Kayseri'de geçmişi 30 yıla yakın bir tarihi var. 1985 yılında Türkiye genelinde kurulan ve genel merkezi İstanbul'da olan Birlik Vakfı 1987'de Kayseri'de şubesi kurulmuş, malumunuz Türkiye'de 10 yılda bir darbelere maruz kalmış bir vakfımız olarak 97'de 28 Şubat içerisinde kapatılmıştır. Tabi 20 sene hizmet veremeyen bu vakıf genel merkezimizin talimatıyla yönetici ve kurucu arkadaşlarımız ile Kayseri'de 2 yıla yakın hizmet ediyoruz. Bu binamızın içerisinde Milli Türk Talebe Birliği ve birlik Vakfı'nın genç birliğinde içerisine dahil olduğu bir bina içerisinde hizmet veriyor. Tabii Büyükşehir Belediyemizin kentsel dönüşüm çalışması hasebiyle herhalde yakın bir tarihte burada bir inşaat çalışması olacaktır. Yeni yerlerimiz ile yurt ve okul olarak hizmetlerimizi inşallah bundan sonra başka bir yerlerde devam ettireceğiz. İnşallah Kayseri'deki diğer STK'larla birlikte kol kola beraber çalışmayı hedefliyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden, kimse bizim fikrimize ve zikrimize değil diyerek kimseyi ötekileştirmeden çalışmaya devam edeceğiz. Birlik Vakfı bu binanın içerisinde gençlere hizmet etme gayesi ve amacıyla kurulmuştur. Binamızın içerisinde Milli Türk Talebe Birliği ve özellikle Genç Birlik üniversite içerisinde kendi kulüpleri var. Özellikle üniversite içerisindeki arkadaşlarımızla beraber çalışma içerisindeler. Halk eğitim merkezleri içerisinde sözleşmeli çalışmalarımız var. İngilizce, Arapça ve Osmanlıca ihtiyacı olan dersleri de arkadaşlarımız zaten yürütüyorlar bu sertifikalı çalışmayı. İnşallah geniş alanlar içerisinde bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Meclis Başkanımız İsmail Kahraman'ın özellikle kurucular kurulu başkanı olduğu için Cumhurbaşkanımız da bu kurucular kurulu üyesi, Birlik Vakfı ve M.T.T.B. kendilerinin "gözbebeği" olarak atfediyorlar. Çok büyük destekleri var. 2 ay önce Meclis Başkanımızın temelini attığı inşaatın inşallah önümüzdeki hafta "Bismillah" diyip tamamen inşaata başlayıp kısmet olursa gelecek döneme inşaatı bitirip açmayı düşünüyoruz. Tabi orası arkadaşlar beraber istişare sonucunda kız yurdu olarak başlatacağız. Akabinde bir erkek öğrenci yurdu programımız var. İnşallah önümüzdeki sezon da yetiştirip 750 kişilik erkek ve kız öğrenci yurdu Birlik Vakfının bünyesine katılacaktır. Akabinde ondan sonraki bir çalışmamızda bir entregre okul çalışmamız var. Kreşten liseye kadar bir çalışmamız olacak. Önümüzde ki sezondan itibaren çalışmalarımızı başlatacağız" diye konuştu.

Programa katılan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden ise, kalan 5 ilçe kongresinin tamamlanmasının ardından 2018'in Eylül ayında da olağan kongre yapılacağını kaydetti. Özden, "AK parti olarak 975 ilçemizin yarısına yakın ilçelerimizde kongrelerimiz yaptık. Büyük illerimiz yani büyükşehirlerimiz biraz daha hızlı gitti. Neredeyse 197 ilçenin kongresini yaptı. Geride kalan 51 il yetişemedi. Şimdi 51 ilin kongrelerinin yapılmasını bekleyeceğiz. Biz bir mola verdik, Kayseri'de 5 kongremiz kaldı. 5 kongremizi de yaptıktan sonra inşallah il kongresiyle 2018'in tahmini Eylül ayında da olağan kongremizi yaparak kongre sürecini tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Programa katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Sivil toplum örgütlerinin ülkede siyasetin oluşmasında ve belirlenmesinde son derece etkili olduğunu belirtti. Yıldız, terör örgütlerinin aynı amacı taşıdığı bir dönemde olduklarını belirterek "Kurucu Genel Başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın da aynı anlayış içerisinde yetişmiş olmasının özellikle Birlik Vakfında son derece anlamlı olduğunu ve önemli olduğunu belirtmek isterim. Şuanda farklı gerekçelerle ayrı terör örgütlerinin aynı amacı taşıdığı bir evredeyiz . FETÖ terör örgütünün gerekçesi ayrı ama amacı aynı. Diyor ki; "Recep Tayyip Erdoğan uzaklaşsın. Türkiye'nin idaresine konan AK Parti iktidarı bu ülkeden gitsin. Biz yapacaklarımızı ondan sonra daha rahat yaparız'. PKK ne diyor? "Kürdistan bölgesi oluşturmak istiyorum. Bu ülkeyi bölmek ve parçalamak istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan gitsin ve AK Parti'den de memnun değiliz" diyor. DEAŞ terör işlemleri ile beraber terör faaliyetlerini yine AK Parti üzerinde ve cumhurbaşkanımız üzerinde yoğunlaştırmaya devam ediyor. PYD/YPG Suriye'de ki, Irak'ta ki farklı ülkelerdeki farklı uzantılar da benzer şeyler söylüyor. Şimdi son gelişmeleri beraber görüyoruz. Türkiye'de birlik ve beraberliğin her zamankinden daha fazla hissedildiği bir dönemdeyiz. Niçin bu terör örgütlerinin ayrı gerekçeleri olduğu halde aynı amaçla bu işi yapıyorlar? Birlik ve berberliğin bozulmasına en önemli kilit cumhurbaşkanımızın ve onun ekibinin oluşturduğu güçlü iradedir" dedi.

"Milletimizin verdiği yetkiyi bir başkasıyla paylaşmaya niyetimiz yok"

Gündemde olan konuları değerlendiren Milletvekili Yıldız, hükümetten sadece asfalt dökmeyi bekleyenlerin yanılacağını kaydetti. Yıldız, "Bugün bir milletvekilinin adı Ahmet olur, yarın Mehmet olur. Bir sonraki gün de Ayşe, Fatma olur. Ama önemli olan bizim bu ülkenin yönetimi ile alakalı konulardır. Bizden yalnızca asfalt dökmemizi bekleyenler yalnızca duble yol yapıp Türkiye'nin refah seviyesinin yükseltilmesini bekleyenler yanılırlar. Biz bu ülkede milletimizin verdiği yetkiyi bir başkasıyla paylaşmaya niyetimiz yok. Kavganın temelinde de bu vardır. Bizlere çimleri sulatanlar, asfaltları döktürüp de kaldırımları taşını düzenletenler devlet iradesiyle alakalı yargıyı, polisimizi güvenlik sistemini ele geçirmeye şimdiye kadar ne yazık ki muhafık olmuşlardır. İstediği zaman milletin seçtiğini alıp kenara koyan, istediği zaman da tekrar başa getiren yapı siyaset karşısında ne yazık ki muhafık olmuştur. Siyaset bunu makulleştirerek altı defa yedi defa şapkamı alıp giderim, tekrar buraya gelirim zihniyetli ile beraber bu vesayeti makulleştirmiştir. Darbelerle beraber yaşamanın çok daha kötü bir şey olmadığını söylemiştir" dedi.

"Rakka bir terör örgütünden başka bir terör örgütüne geçmiştir"

Rakka'da terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterinin açılmasına değinen AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız şöyle konuştu;

"Şimdi bizim İdlib'de, Rakka'ya, Kerkük'e bakış açımızı izah etmekte güçlük çekenler bu temel anlayışı mutlaka öğrenmelidirler. Rakka da DEAŞ'dan kurtarılan Rakka'nın kurtarılması ile beraber onu kurtaranın terör örgütü olmadığı anlamını taşımaz. Rakka YPG tarafından PYD tarafından ele geçirilmiştir. Bize göre bunun çok net bir ifadesi vardır. Bir terör örgütünden diğer terör örgütüne geçmiştir Rakka. Bu hiçbir zaman DEAŞ'dan kurtarıldı diye makul anlamına gelmez. En son görüyorsunuz ABD destek verdi geldiği noktada Apo'nun posterleri asıldı. Şimdi bu izah edilebilir bir durum mudur? O yüzden biz doğru yerde bulunduğumuz noktada güçlendiğimiz bir irade izledik. Bundan sonra da onu yapacağız. Niyetlerimiz ve gayretlerimiz böyledir"

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim