• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Teşkilatı’ndan Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Teşkilatı’ndan Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu
AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla CHP...

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin kurultayı ve TBMM'deki grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı'na sarf ettiği sözler için suç duyurusunda bulundu. 91 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin başındaki ismin seçimle belirlendiğine dikkat çeken AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, halk tarafından yüzde 52 oyla doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatörlükle itham edilmesinin yersiz olduğunu söyledi.

İfadelerin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret olmadığını, verdikleri oylarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönül vermiş milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakaret olduğunu ifade eden Namlı, "Herhangi bir kişi için dahi ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun göz önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan alan bir Cumhurbaşkanı için ifade edilmesi, düşünce açıklaması ve eleştiri olarak kabul edilemez. Şikayet olunanın yönelttiği ifadeler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, en temel anayasal hakkım olan seçme özgürlüğümü kullanarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermiş bir vatandaş olarak, tarafıma da yöneltildiği bir gerçektir. Şikayet olunanın bu isnat ve ithamları Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, onu seven ve ona oy veren biz vatandaşlara yönelik ağır birer hakarettir. Bu sebeple şüpheliden şikayetçiyim" dedi.

Açıklamanın ardından İlçe Başkanı Namlı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, suç duyurusunu içeren dilekçeyi Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti.

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Teşkilatı’ndan Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Teşkilatı’ndan Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim