• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey;

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey;
AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, kültürü çok önemsediğini ve kültürü olmayan toplumların hepsinin yok olduğunu belirtti.

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, kültürü çok önemsediğini ve kültürü olmayan toplumların hepsinin yok olduğunu belirtti.

Kars'ta hayata geçirilen Kültür, Turizm ve Tanıtım Konseyi'nin çok önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, "Kültürü olmayan toplumların hepsi yok olmak durumundadır. Bunun için Kültürü çok önemsiyorum. Kültürle ilgili zaman zaman sohbetlerimizde, konuşmalarımızda sokakta gezerken, düğünlerde, seyranlarda çoğu zaman üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Onun için ben kültür ve turizmle ilgili bir konseyin kurulması gerektiğini ve devamlılığını ve onların da kararını önemsiyorum" dedi.

"O NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN ŞEYLERDE BİR GÜN O TOPLUMU NE OLDUĞUNU BELLİ OLMAYANA GÖTÜRÜR"

Türkiye'de bir yozlaşmanın mevcut olduğuna dikkat çeken AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, "Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri vardı. Orada söyledim. Ülkede bir yozlaşma mevcut. Bu yozlaşma içerisinde gerçek değerlerimizin hepsi kayıp olup gidiyor. Kopya ediyoruz. Bir türküyü bir türküye ekliyoruz. Bir müziği bir müziğe ekliyoruz. Bir şarkıyı bir şarkıya ekliyoruz en sonunda özünden uzak, gerçekten uzak, ne olduğu belli olmayan bir şeyler meydana geliyor. O ne olduğu belli olmayan şeylerde bir gün o toplumu ne olduğunu belli olmayana götürür. Ben bu inançtayım ve bundan dolayı önemsiyorum. Özellikle kültür boyutunu. Turizm boyutu başka bir boyut. Ülkemizin daha doğrusu ilimizin ekonomik olarak en önemli girdilerinden bir tanesi olmasıdır" diye konuştu.

"BAŞKALARI ONU GÖREMEZLER. AMA KARS, TÜRKİYE'NİN KÜÇÜĞÜ!"

Stratejik olarak, coğrafya olarak Kars'ın çok ama çok önemli olduğunun altını çizen Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, "Kars'ımız tarihi yapılarıyla, tarihi ile ki, Anadolu'da ilk kurulan, Türk adı olan bir il. Bu yapısıyla ve bu bölgedeki değerlerle beraber Kars çok önemli. Stratejik olarak önemli, coğrafya olarak önemli, değer olarak önemli, insanlarıyla önemli. Bütün herkesin bir arada huzur içerisinde yaşadığı bir yer. Çok önemli, Türkiye'nin küçüğü aslında. Başkaları onu göremezler. Ama Kars, Türkiye'nin küçüğü. İşte bu birlik ve beraberlikle beraber, bu kültürümüzü pazarlamamız lazım. Turizm yoluyla pazarlamak lazım. Binalarımızı, yapılarımızı, Anı'mızı, Sarıkamış'ımızı, Ebul Hasan Harakani'yi, göllerimizi her türlü alanımızı bir katma değere çevirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim