• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Bakü-tiflis-kars İle Londra Orta Asya’ya Bağlanıyor”

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Bakü-tiflis-kars İle Londra Orta Asya’ya Bağlanıyor”
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye Cumhuriyeti'nin son on üç yıldır Anadolu'yu coğrafya üzerinde köprü olmaktan çıkardığını, ulaştırma...

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye Cumhuriyeti'nin son on üç yıldır Anadolu'yu coğrafya üzerinde köprü olmaktan çıkardığını, ulaştırma koridorları anlamında köprü haline getirdiğini belirtti.

Arslan, Marmaray'la, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattı ile Londra'nın Orta Asya'ya bağlandığını söyledi.

Herkes yaşadığı kente yapılan yoldan, demir yollarından, limanlardan Türkiye'nin neler yaptığını gördüğünü ifade eden Milletvekili Ahmet Arslan, "Sadece bir fotoğraf göstereceğim, Bu fotoğraf, yıldız gibi parlayan coğrafyasındaki, Anadolu Trakya toprağının, Türkiye Cumhuriyeti'nin bulunduğu konumu gösterir. Herkes yaşadığı kente yapılan yoldan, demir yollarından, limanlardan Türkiye'nin neler yaptığını görüyor. Ancak fotoğrafın tamamını görmek adına coğrafyanızı dikkate almak durumundasınız yani birileri gibi sadece ufka bakmak değil ufkun ötesini görmek durumundasınız" dedi.

İşte, Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, hükümetleriyle, Ulaştırma Bakanıyla ve kadrolarıyla ufkun ötesini gören Türkiye Cumhuriyeti son on üç yıldır Anadolu'yu coğrafya üzerinde köprü olmaktan çıkarmış, ulaştırma koridorları anlamında köprü haline getirmiştir diyen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, "Nasıl getirmiştir? Bütün ulaştırma türlerini birbirleriyle entegre ederek. Yani kara yollarıyla, demir yollarıyla, limanlarıyla, havaalanlarıyla birbiriyle entegre hale getirerek bu coğrafyanın farkına varmıştır, farkındadır, gereğini yapmaktadır. Nasıl yapmaktadır? Sadece kara yollarında değil demir yollarında da yüksek hızlı tren yapmakla kalmamakta, lojistik merkezleri yapmaktadır. Kara yollarında sadece doğu-batı eksenli değil kuzey-güney eksenli ana koridorlar yapmaktadır. Daha deniz limanlarını artırmakta, yetinmemekte, kara yollarıyla ve demir yollarıyla birbirine bağlamaktadır ve bununla da yetinmemektedir havaalanlarıyla ülkenin her yerini ulaşılabilir hâle getirmektedir. Ulaşılabilir hâle getirmektedir ki bütün sektörler ulaştırma altyapılarından yararlansın. Sadece birini örnek vereceğim, bugün burada söylendi, dendi ki: "26 hava limanında kalsaydı, 55 veya 57 olmasaydı." 57 olmasaydı uçak ambulans, uçak helikopter Türkiye'nin her yerine gidip hizmet veremezdi. İşte, Türkiye'nin her yerinde havaalanı var ki uçak ambulansımız, uçak helikopterimiz Kars'tan da, başka yerlerden de hastayı alıp Türkiye'nin her yerine götürebiliyor" dedi.

"BAKÜ-TİFLİS-KARS İLE LONDRA ORTA ASYA'YA BAĞLANIYOR"

Arsalan, "Demir yolu ağı örülüyor, işte bu coğrafyanın hakkı veriliyor. Marmaray'la, Bakü-Tiflis-Kars ile Londra Orta Asya'ya bağlanıyor. Diyebilirsiniz ki: "Bana ne Londra'dan, bana ne Orta Asya'dan." Eğer bu coğrafyada 31 trilyon dolarlık bir pazar varsa, bu coğrafyada milyarlarca insan yaşıyorsa ticareten bu pozisyonunuzdan yararlanmanız lazım. İşte, Ulaştırma Bakanlığı ve ekibi bu pozisyonundan yararlanmak üzere projeler yapıyor. Başka ne yapıyor? Doğu Kapı'ya kadar demir yolumuz var, elli yıldır el vurulmamıştı, bu kadrolar sayesinde Kars'a da, Akyaka'ya da Doğu Kapı'ya kadar demir yolu yenilenmiştir, daha modern demir yollarıyla hizmet verilmektedir. Dolayısıyla sadece yüksek hızlı trene saplanıp kalmayalım" diye konuştu.

Kars'ın sadece şehir içindeki 22 kilometrelik bölünmüş yoldan, bugün Kars, Selim, Sarıkamış, Erzurum istikametinde ilçeleriyle bölünmüş yolla tanıştığına dikkat çeken Arslan, daha sonra şunlarıo söyledi:

"Susuz ilçesi bölünmüş yolla tanışmıştır. Digor ilçesi -şimdi iş başlıyor- bölünmüş yolla tanışacaktır. Arpaçay ve Akyaka ilçesi 1A standardında 12 metre genişliğinde yolla tanışmıştır. Yolun kenarından bir traktör giderken diğer taraftan 2 araba birbirini sollayabilecek genişlikte yollarla tanışmıştır. Kağızman ilçesi elli yıldır el vurulmamış yollarını yenilemektedir, 1A standardına getirmektedir. Kimin sayesinde? Biliniz ki bu kadroların sayesinde. Ulaştırma Bakanlığı kadrosu ufkun ötesini gördüğü için İzmir'e de iş yapıyor, Kars'a da iş yapıyor, Türkiye'nin her yerine velhasılıkelam 81 ile iş yapıyor."

Arslan son olarak Kars'a ayrılan bütçenin gayet güzel bir bütçe olduğunu da sözlerine ekledi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Bakü-tiflis-kars İle Londra Orta Asya’ya Bağlanıyor”

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Bakü-tiflis-kars İle Londra Orta Asya’ya Bağlanıyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim