• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: Bin 200 gün geçti, ne yaptınız?

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: Bin 200 gün geçti, ne yaptınız?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İl Başkanı Alaaddin Yüksel'in son olarak milletvekilleri zirvesinde yaptığı konuşmada, "İzmir projeleri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İl Başkanı Alaaddin Yüksel'in son olarak milletvekilleri zirvesinde yaptığı konuşmada, "İzmir projeleri engelleniyor." diyerek şehir dönüşümüne ilişkin söylediklerine rakamlarla cevap verdi. Kamuoyunu, güncelliğini yitirmiş bilgiler ve, "hizmetlerimiz engelleniyor" kılıfıyla siyaset yaparak teslim almaya çalışmanın, İzmir'i gerilettiğini söyledi. Delican, "İzmir halkının beş yıl öncede yaşadığını ve bu hesabı yapamayacağını düşünüyor olmalılar. Eski ezberlerin değil, İzmir'i ileriye götürecek yeni bir sayfa açma zamanı artık. Ayrıca İzmirli sorar, pekiyi 480 gün sonra proje onayınız geldi, hattâ üstünden yıllar geçti, siz hangi iki tuğlayı üst üste koydunuz?" şekinde konuştu.

'BİN 200 GÜN GEÇTİ, NE YAPTINIZ?'

CHP'nin İzmir'de, özeleştirilerini yapmayı zaruri hale getiren eskimiş bilgiler ve eninde sonunda kendilerine dönecek hesaplarla halkın güven ve tercihini kazanmaya çalıştığını belirten AK Parti İl Başkanı Delican, bazı şehir dönüşümü projelerinin Bakanlar Kurulu onay tarihlerini hatırlatarak şunları söyledi: "Bakanlar Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu kentsel dönüşüm projelerinden Gaziemir Aktepe Emrez'i Ağustos 2012'de onayladı. Karabağlar Uzundere projesiyle ilgili onayı Eylül 2012'de, Kona -Ballıkuyu, Karşıyaka Örnekköy projelerine onayı da yine Ekim 2012'de aldılar. Konak Ege Mahallesi projesi için onay 2013'te çıktı. Şimdi bu tarihlerden önce, "Yüzlerce gün onay bekledik, İzmir'i cezalandırıyorlar." diyenler, şapkalarını önlerine koyup halka, projeleri onaylandıktan sonra üstünden geçen yıllar boyunca ortaya ne çıkardıklarının hesabını da verebilmelidirler."

İzmir halkının algısını, "hizmetlerimiz engelleniyor2 odağında tutmaya çalışmanın, kimseye faydası olmadığı gibi tersine dönebilecek ya da dayanaksız söylemleri de beraberinde getirerek güncel siyaset ve hizmet üretmeyi engellediğini vurgulayan Bülent Delican, "Güncelliğini yitirmiş bilgiler ve "hizmetlerimiz engelleniyor" kılıfıyla siyaset yapmak İzmir'i geriletir. "Bir kentsel dönüşüm projesinin Bakanlar Kurulu onayı için 480 gün bekledik." diyorlar. Aldığınız ilk proje onayının ardından yaklaşık bin 200 gün geçti, siz ne yaptınız? Kaç çivi çaktınız? Kaç İzmirliyi, dönüşüm kapsamında ev sahibi yaptınız diye kimse sormaz sanıyorlar." dedi. Kısa bir süre önce İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, belediye sarayının depreme dayanıksızlığı ve dönüşüm gündeminin tartışıldığını hatırlatan Delican, "O zaman da bu sorular havada bırakıldığı gibi meclis başkan vekillerinin aslında kısmen özeleştiri ve nükte içeren bir değerlendirmeleri olmuştu. Kendileri, "Allah korusun, büyük bir depremde kentsel dönüşümü Allah yapacak." demişlerdi. Biz de diyoruz ki Allah'a şükür ki bu hizmetleri ve nicesini üretecek niyetimiz ve gücümüz var." diye konuştu. İzmir yerel idaresinin, benzer bir yaklaşımı statlar konusunda da gösterdiğini belirten Delican, şehrin kalkınması ve bütün kesimlerin refahı için her şeyden önce inatlaşan ve karalayan değil, sağduyulu ve üretken bir siyasi atmosferin gerekli olduğuna dikkat çekti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim