• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’den MÜSİAD’a Ziyaret

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’den MÜSİAD’a Ziyaret
AK Parti Malatya Gençlik Kollarının düzenlediği konferansa katılmak üzere Malatya'ya gelen AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk, Müstakil Sanayici...

AK Parti Malatya Gençlik Kollarının düzenlediği konferansa katılmak üzere Malatya'ya gelen AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Balin'i ziyaret etti.

Dernek binasında gerçekleşen ziyarette konuşan milletvekili Metin Külünk Malatya'yı yakından takip etiğini ifade etti. Külünk, "Malatya, doğu ve güneydoğu ekseninde son derece kıymetli ve önemli bir yer. Malatya'ya daha fazla kıymet göstermemiz gerektiğini düşünenlerdenim. Rahmetli Turgut Özal'dan sonra Malatya'yı cezalandırdılar ama Erdoğan ile beraber Malatya tekrar bir sıçrama yaşadı. Malatya daha da iyi olmalı" diye konuştu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin son derece önemli bir şahsiyet olduğunu söyleyen Külünk "Ben, kendisini Ankara'da tanıma fırsatı buldum. Bakan olduktan sonra ziyarete gittiğimde, karşımda tipik bir Anadolu insanı, son derece saygılı, mütevazi ve saygıdeğer bir insan gördüm. Böyle bir insanı Ankara'ya taşıdığınız için siz Malatyalılara teşekkür ediyorum. Ben kendisini tanımaktan son derce memnun oldum, Malatya'ya çok önemli hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum" dedi. Başkanlık sisteminin Türkiye için son derece önemli bir konu olduğunun altını çizen Külünk, "Türkiye tarihi bir eşikte ve bu eşiği geçmek zorunda, Türkiye artık yüz yıl öncesinin değil yeni yüzyılın kodları üzerinden düşünmek zorunda. Mevcut sistem Türkiye'yi taşımıyor, bu sistemle Türkiye'nin gideceği bir yer yok. Türkiye'de sistem değişikliği meselesi, hepimizi yakinen ilgilendiren devletin beka meselesidir. Bu meseleyi daha çok konuşmamız ve bir an önce çözmemiz lazım. Bu anlamda biz üstümüze düşen görevi fazlasıyla yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise Malatya'nın son 10 yılda özel bir yere geldiğini dile getirerek "Son yıllarda Malatya'ya gelen insanlar batıdaki bir ile gelmiş gibi hissettiklerini söylüyorlar, bu güzel bir şey ama ekonomisi olmayan şehirler bir süre sonra bu özelliklerini kaybederler. Biz MÜSİAD olarak Malatya'nın ekonomisini canlandırmak için bir hedef koyduk. Amacımız 2023 yılında Malatya'nın ihracatını 3 Milyar dolara çıkarmak onun içinde 3. Organize Sanayi Bölgesi bizim için çok önemli yatırım. Buraya müteşebbis çekmek için sizlerin de desteğinize ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’den MÜSİAD’a Ziyaret

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’den MÜSİAD’a Ziyaret

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’den MÜSİAD’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim