• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk:

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk:
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin, rahmetli Başbakan Adnan Menderes'in 1946 yılında Türkiye demokrasisi...

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin, rahmetli Başbakan Adnan Menderes'in 1946 yılında Türkiye demokrasisi için söylediği "Yeter Söz Milletindir" sözünün bugün TBMM'de yerine getirilmesi demek olduğunu söyledi.

Serik Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konulu konferansta konuşan Metin Külünk, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin gerekliliğini vurguladı. Demokrasi tarihinde halkın iradesine 27 Mayıs 1960'da başlayan süreçle daha sonra üç kez daha el konulduğunu söyleyen Külünk "Rahmetli Menderes asıldı. Birileri 6 kere gitti, 7 kere geldi. Ama ne yazık ki 1924'ten bu yana milleti değil, egemenleri koruyan 2'si darbe 1'isi de Lozan ürünü olan Anayasa yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın iradesini mecliste yeniden inşa etmek için mücadele veriyor. Şundan emin olunuz ki yeni anayasayı istemek, millet esaslı iradenin tecelli etmesini istemek demektir. Erdoğan karşıtlığı üzerinden yeni anayasayı istemeyenler, ülkenin istikrarsızlıklar içerisinde kalmasını isteyenlerdir. Her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan gibi güçlü ve dik duran bir liderimiz olmayabilir" dedi.

"TERÖR ADI ALTINDA FİLEN BÜYÜK BİR SAVAŞIN İÇİNDEYİZ"

"Türkiye sınırında gerçekleşen hadiseler bizi Anadolu'ya hapsetmek içindir" diyen Külünk, bugün sınırda resmen savaş olduğunun altını çizdi. Külünk, "Bu savaş Kürt kardeşlerimizle değil tarihin derinliklerinden bu yana Türkü yok etmek isteyen dış güçlerle yapılan bir savaştır. Mecliste bulunan, CHP ve MHP ne yazık ki hala bunu anlayabilmiş değiller. Biz Mecliste 330 aklı selim milletvekili ile en azından, yeni anayasa ve başkanlık sistemini halkın referandumuna götüreceğimize inanıyorum. Halkımız AK Parti iktidarına inansın ve güvenip desteğini esirgemesin. Sistem mevcut haliyle topal. Kazanan halkın iradesi olmalıdır. Her şey milletin Ankara'da bir hakkın söz sahibi olması içindir" dedi.

"ÇALIK'A SAHİP ÇIKIN"

Konuşmasının son bölümünü Serik'e ayıran Külünk, yıllardır Serik'in Belek ve Kadriye mahallelerine geldiğini, 5 yıldızlı 90 otele sahip bir ilçenin, mahallelerinin gölgesinde kalmasını içine sindiremediğini ifade etti. Geçen yerel seçimleri İstanbul'dan izlediğini ve Serik'in belediye başkanlığına Prof. Dr. Ramazan Çalık'ı seçerek gelecek için çok büyük iş başarıldığını düşündüğünü ifade eden Külünk, "Ramazan Çalık'ın ilçeyi marka ve model bir kent konumuna getireceğine ben inanıyorum. Siz de inanın ve sabredin. Mülkiyet, imar ve trafik sorunlarınız çözülecektir. Siz desteğinizi eksik etmeyin, yeter" diye konuştu.

Toplantıya Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, Yönetim Kurulu üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgüt mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansta konuşan Başkan Çalık, "İstanbul AK Parti Milletvekili Sayın Metin Külünk'e Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi Konulu Konferans için ilçemize gelerek bizi bilgilendireceği için teşekkür ediyorum" dedi.

Konferans bitiminde Başkan Çalık tarafından konuşmacı Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'e plaket ve çiçek takdim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim