• BIST 9639.99
  • Altın 2477.673
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

AK Parti ilçe başkanının yaptığı binalar ‘kaçak’ diye mühürlendi

AK Parti ilçe başkanının yaptığı binalar ‘kaçak’ diye mühürlendi
Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Serkan Koyuncu'nun yaptığı binalar kaçak ve imar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle belediye...

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Serkan Koyuncu'nun yaptığı binalar kaçak ve imar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle belediye tarafından mühürlendi.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu tarafından yapılan binaların imar yönetmeliği esaslarına aykırı yapıldığını belirterek, ruhsatlarını iptal ettiklerini ve 100 bin liraya yakın para cezası yazdıklarını söyledi. Kargın, ayrıca usulsüz imar tadilatlarıyla da daha fazla kat elde ederek menfaat elde edildiğini kaydetti. Konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Kargın, ayrıca inşaatların yapı denetimine tabi tutulmadan kaçak olarak yapıldığını kaydetti. Kargın, "Yapı denetim firmasına intikal etmeden yapılan inşaatlar var. 400 metrekare kulübeye ruhsatlandırılıyor, yapı denetim kanunundan muaf tutuluyor. Bin 200 metrekareye yapı yapılıyor. 800 metrekaresi kaçak. Bana gitme üstüne diyorlar. Ya 8 metrekare demiyorum, 800 metrekare kaçak yapı var." dedi.

'21 İNŞAATIN 15'İNDE DOLANDIRILDIK'

Belediye Başkanı Kargın, Serkan Koyuncu'nun usulsüzlük yaparak sahte imzalarla şantiye şeflikleri kurduğunu, bu noktada 5 mühendisin noter aracılığıyla inşaat şantiye şeflikleriyle alakalarının olmadığını bildirdiğini, bu nedenle inşaatları durdurduğunu dile getirdi. Kargın, "Şantiye şefleri bulunduğu ilde ikamet etmek zorundadır. Ben Konya'da oturup Afyon'da imza atamam. İzmir'de oturan bir arkadaş var. Diyor ki "Benim adıma şantiye şefliği oluşturulmuş. İmza benim değil, para da almadım. Birileri benim adıma dolandırıcılık yapıyor." Bir arkadaş, Serkan Koyuncu ile bir iş için anlaşıyor. 21 tane şantiyede imzasının var olduğunu öğreniyor ve istifa ediyor. Çoğunun yapı kullanım izni alınmış, belediyenin yapacağı bir şey yok. 4-5 tane geriye kalan yürüyen işler var ancak onları durduruyoruz. Yani arkadaş 21 inşaatın 15'inde bizi dolandırmış." diye konuştu.

'BU İMAR RANTIDIR'

Kendinden önceki dönemde yapılan "imar revizyonu" projesinin şaibeli olduğunu ve birilerinin büyük bir rant sağladığını ifade eden Kargın, şunları söyledi: "Geçtiğimiz dönemdeki Belediye Başkanı Cengiz Pala sayesinde 2 kat imar verilen yerlere 5 kat 20 daire yapmışlar. Bunu hangi akıllı insan yapar? İlçedeki imar revizyonu usulsüz, şaibeli, planlama esaslarına aykırı, imar kanununa uygun değil ve tamamen rant üzerine düzenlenmiş Bu sayede birileri ciddi bir vurgun yapmıştır."

'RUHSATLARIM VAR, AYKIRI BİR DURUM YOK'

Binaların inşaat ruhsatlarının kat yüksekliği ve imar esaslarına uyulmadığı gerekçesiyle belediye tarafından iptal edilerek mühürlendiğini söyleyen Koyuncu, Serkan Koyuncu, yaptığı işlerde imara aykırı bir durum olmadığını savundu. Koyuncu, "Biz 2009 yılında iki kat olarak inşaatı ruhsatı almışız. Binayı tamamladığımız belediye imar revizyon çalışması başladı ve bize 4 kata çıkarılacağı söylendi. Biz de binaya devam ettik. Kabası bitirilmek üzereyken revizyon planı onaylanmıştı. Biz de yaklaşık 8 ay sonra belediye yapı kullanım için belediyeye başvurduk. Ancak belediye bize inşaat ruhsatlarının iptal edildiğine dair yazı gönderdi." şeklinde konuştu. Koyuncu, belediyenin kendilerinden istenen şartları tamamladıklarını ve ruhsata uygun hale getirmelerine rağmen halen yapı kullanma ruhsatını vermediğini anlattı. Koyunucu, imar revizyonu yapıldıktan sonra başladıkları 6 kat, 12 dairelik bir inşaatın da çekme payları ve kat mesafeleri nedeniyle yine durdurulduğunu kaydetti.

AK Parti ilçe başkanının yaptığı binalar ‘kaçak’ diye mühürlendi

AK Parti ilçe başkanının yaptığı binalar ‘kaçak’ diye mühürlendi

AK Parti ilçe başkanının yaptığı binalar ‘kaçak’ diye mühürlendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim