• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

AK Parti İlçe Başkanı Ünlü’den Eğitim Müjdeleri

AK Parti İlçe Başkanı Ünlü’den Eğitim Müjdeleri
AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Didim'e yapılacak yeni eğitim yatırımları hakkında bilgiler verdi.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Didim'e yapılacak yeni eğitim yatırımları hakkında bilgiler verdi.

AK Parti İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Didim'e yapılacak yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Parti binasındaki basın toplantısına İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Tan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kaan Özal Duran, Belediye meclis üyeleri Seda Arıbaş, Maşallah Subaşı ve Şakir Saruhan ile ilçe yöneticileri katıldı. Basın açıklamasında AK Parti hükümetlerinin Eğitim anlamındaki çalışmalarına değinen Ünlü "Ak Parti ile beraber ülkemizde her alanda değişim yaşanmış ve bu değişimin en hissedilebilir yanlarından biri de eğitim politikalarında ve uygulamalarında kendini göstermiştir. İlköğretimde ve ortaöğretimde okuyan erkek ve kız çocuklara aylık kişi başı belli bir ücretin ödenmesi ve "Haydi Kızlar Okula" kampanyası ile ilköğretimde okuma oranını arttırma amacıyla hükümetimiz eğitimde değişikliklere başlamıştır. Sosyal devlet olma ve eğitimde Genellilik ve Eşitlik ilkesi gereği "ücretsiz kitap dağıtımı" ile maddi anlamda eğitimde velilerin üzerinde büyük bir ekonomik ağırlık olan her yıl alınan kırtasiye malzemeleri büyük oranda hafifletilmiştir. İktidarımız sürecinde eğitim politikamızda müfredat değişikliğine gidilerek, Öğrenci merkezli eğitim modeli uygulanmaya başlanmış, öğrencilere eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme gibi beceriler kazandırılması hedeflenmiştir. Eğitim camiasını rahatsız ediyormuş gibi algı yaratılma çabalarına rağmen reformlar hızla devam edecektir. Şer odakları rahatsız olsa da, değişimlerin Güçlü Türkiye için gerekli olduğu unutulmamalıdır. Bu değişiklikler toplumsal birliktelik ile başarıya ulaşacaktır. Doğru olan da budur. Sayın Cumhurbaşkanımızın hep tekrar ettiği gibi; Türkiye'nin geleceğine damga vuracak nesli yetiştirmek ve 2023 hedeflerine ulaşmak en temel hedefimiz ve vizyonumuz olacaktır. İşte bu vizyon ve hedefler ışığında hükümetimiz politikalarının başarısı ilçemizde meyvelerini vermeye başlamıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile sürekli irtibat kurularak ilçemizin başarısı için çalışmalar yapılmakta ve bu konuda gereken tüm destekte her platformda verilecektir. Bugün ilçemiz TEOG sınavlarında il birincisidir. Türkiye genelinde 2 tane öğrencimiz birinci olmuştur. Ayrıca üniversite yerleştirmelerinde yüzde 70 oranında bir yerleştirme başarısı sağlanmış ve bu oran inanıyoruz ki daha da artarak devam edecektir" dedi.

"İLK OKUL, ORTAOKUL VE LİSE YATIRIMLARI"

Ünlü, Didim'e 2016 yılında yapılacak okul yatırımları ile yatırıma alınan okullarla ilgili bilgiler vererek "İlçemizin en temel ihtiyacı olan okul ihtiyaçları konusunda yapılan yatırımlarda hızla sürmektedir. 2016 yılında ilçemizde 1 imam hatip ortaokulu, 1 pansiyonlu Anadolu imam hatip lisesi tamamlanarak eğitime başlayacaktır. Tüm yer tahsis ve ihaleler tamamlanmış en kısa sürede yapımına başlanacaktır. İmam Hatip ortaokulu 2395 ve 2396 parsellerde Altınkum sağlık ocağı yanında 24 derslikli olarak, imam hatip lisesi ve 200 kişi kapasiteli pansiyonu 2013/2 parselde yapılacaktır. Ayrıca ilçemiz Akbük beldesinde 1 Anadolu Lisesi, ilçe merkezinde 2 ortaokul, 2 ilkokul, 1 teknik ve endüstri meslek lisesi projeleri için yer tahsisi sağlanmış bu okullarımız projelendirilmekte olup 2017 yılında hizmete açılması için gerek hükümetimiz gerekse parti yönetimi olarak tüm çalışmalar titizlikle yürütülmekte ve tamamlanması için çalışılmaktadır." dedi.

FEN LİSESİ MÜJDESİ

Didimlilere Fen Lisesi müjdesini veren Ünlü konuyla ilgili ön tahsisinin yapıldığını ifade ederek "Vatandaşlarımızla ve eğitim camiamızla ilçemiz için yapmış olduğumuz istişarelerde TEOG sınavında birinci olan ilçemizde her yıl yüze yakın öğrencimizin de ilçe dışına Fen liselerinde eğitim almak için çıktığını, dört yıllık lise eğitimi göz önüne alındığında 400 öğrencimizin ailesinden ayrılmak zorunda kaldığını tespit ettik. Fen lisesi için ilçemizde mevcut potansiyelin ve ihtiyacın olduğunu yaptığımız kamuoyu araştırmaları ve vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerden anlamış bulunuyoruz. Bizde gelen bu ihtiyaç talepleri ve istekler doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. Yapılması hedeflenen Fen Lisesi için ilçemiz sınırlarındaki 835 parselin ön tahsisi yapılmıştır. Fen lisesinin yatırım programına alınması için ise Bakanlık düzeyinde çalışmalarımız başlamıştır. Fen Lisesi yapımının müjdesini en kısa zamanda sizlerle buradan paylaşacağım. İlçemizde fen lisesi ve imam hatip okullarının yapımıyla ilgili sayın milletvekillerimiz Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Mustafa Savaş, il milli eğitim müdürümüz, ilçe milli eğitim müdürümüz, milli emlak şefliği ve il defterdarlığı yoğun bir emek harcamıştır. Buradan kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İlgili tahsis belediye encümeninden geçmiş olup Sayın Milletvekillerimiz, il milli eğitim müdürümüz en kısa zamanda yatırım planına alınmasını sağlanacaktır. Bu noktada bu tür yatırımların ilçemize kazandırılmasında üzerine düşen sorumluluğu yerine getiren Belediye yetkililerine de teşekkür ederim" diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Ünlü’den Eğitim Müjdeleri

AK Parti İlçe Başkanı Ünlü’den Eğitim Müjdeleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim