• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kars'a gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, AK Parti Kars İl Başkanlığı'nın, "İl...

Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kars'a gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, AK Parti Kars İl Başkanlığı'nın, "İl Danışma Meclisi" toplantısına katıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi'nin yanı sıra İl Koordinatörü Ziver Özdemir, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın, eski Milletvekili Mahmut Esat Güven, eski il başkanı Av. Ensar Erdoğdu,1 Kasım seçimleri milletvekili adayı İşadamı Suat Ögel, ilçe belediye başkanları, il yönetimi, merkez ilçe, kadın ve gençlik kolları, il genel ve belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı.

İstiklal marşının okunmasından sonra divan oluşturuldu ardından basına açık bölümün konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın yaptı.

Çalkın, zor olmasına rağmen milletvekillerinin ve teşkilatlarının gayretleri ile 1 Kasım'da Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey'in meclise gittiğini söyledi.

İl Başkanı Adem Çalkın, "1 Kasım seçimleri öncesi teşkilat olarak hedefimiz, oylarımızı partimizin Türkiye ortalaması seviyesine yükseltmekti. Çok çalıştık ve başarılı olduk. Seçimin ardından milletvekillerimiz ile birlikte şehrin sosyal hayatı içerisinde ve halkımızla iç içe olduk. Sivil toplum örgütlerimiz ile buluştuk. İlin genel sorunlarının çözülmesi için çaba sarf etmeğe devam ediyoruz. Teşkilatlarımız olarak düzenli olarak toplantılar yaparak ilimizle ilgili konuları masaya yatırıyoruz ve çözümler üretiyoruz. İlçe başkanlarımız ile birlikte genel merkezimizin talimatları doğrultusunda üye güncellemelerimiz konusunda önemli bir ivme kaydettik. Hali hazırda partimize kayıtlı 23 Bin 755 üyemizden 17 Bin 843 üyemizin bilgilerini güncelledik. Daha sonrada kendilerini ziyaret ettik. Kars'ta partimizin 5 ilçe ve 1 de belde belediyesi önemli çalışmalar yapmışlardır ve yapmaya da devam ediyorlar. Önceki dönemlerden trilyonlarca borçla belediyeleri teslim almışlardır. İl Genel Meclis Başkanlığımız da Kars'ın sorunlarını çözmek ve vatandaşa hizmet götürmek için aralıksız çalışıyor. Önceki günlerde 23 iş makinesi ile İl Özel İdaremizin araç filosu güçlendirildi. Merkezi Hükümet ve yerel yatırımlarında en büyük emek tabiî ki bizleri Ankara'da temsile eden sayın milletvekillerimizdir. Milletvekillerimiz Arslan ve Beyribey, tecrübe ve donanımlarıyla Kars için büyük bir şanstır. Milletvekillerimiz ve tüm teşkilatlarımız ile birlikte çok güzel bir uyum içerisinde çalışmaktayız" dedi.

Çalkın'ın ardından Milletvekili Selahattin Beyribey söz aldı. Beyribey, "Sözlerime "selam'dan sonra "esselamü aleyküm" diyerek diyerek başlamak istiyorum." diyerek, selam ve selamın karşılığının önemine vurgu yaptı. "Bizim hadi bismillah diye yola çıktığımız günden bu günlere "esselamu

aleyküm" diyerek devam etmemiz" ifadesini de kullanan Beyribey, selamın önemini şu sözlerle dile getirdi:

"Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizin birbirimize güvenimizi bütün kardeşlerimize ifade etmemiz lazım. Kars'ta adettir "merhaba" deriz el sıkarız. "merhaba'nın anlamı şudur; "benim elimin içim bomboş, silah yok. Sana zarar verecek bir şey yok. Sana dokunuyorum ve sana dostluğumu ifade ediyorum." İşte böyle dostluk ifade etmemiz lazım. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu zamandayız. Zaten AK Partililer birlik ve beraberlik içindeler. Ama içimizde suratımızı asmamız bile toplum tarafından yanlış anlaşılır. Bizim de sizin de hatalarımız eksiklerimiz olabilir. Bunları bir kenara çekip konuşmak lazım. Toplumun içinde değil kendi içimizde bunları konuşup düzeltmemiz lazım. Bunları paylaşmak ve tekrardan el sıkışmak lazım. Çünkü onu yapmazsak büyüyemeyiz. Biz "hadi bismillah" dediğimiz o günden bu güne kadar elimizi açtık ve devam ediyoruz."

"İL TEŞKİLATI "YARIN SEÇİM VAR" GİBİ SÜREKLİ HAREKET HALİNDE"

AK Parti il teşkilatının her kademesine ayrı ayrı teşekkür eden Beyribey tüm ekibin "sanki yarın seçim var" gibi her gün hareket halinde olduklarını belirtti. Onun için herkese teşekkür ettiğini kaydeden Beyribey, "Bizler milletvekili arkadaşım Ahmet Bey ile sürekli Kars'a gelip gidiyoruz. Geldiğimizde teşkilatın çalışmalarını da görüyoruz. Belediye başkanlarımız Allah için çok çalışıyorlar. Ankara'ya geliyorlar orada, burada bulundukları alanlarda güzel hizmetler veriyorlar. Bize teşkilat olarak düşen bir şey var. Belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarını, teşkilatlarını onure etmelidir. Onlara güzel işler yaptıklarını ifade etmelidir, teşkilatlarımızda yönetimiyle beraber başkanlarımızın yanında olmalıdır. Bizim görevlerimizden biri de teşkilatlarımızın çalışmalarını toplumda en işi şekilde anlatmaktır. Bireysel bir şey varsa. Eksikler varsa onları da kendi aralarında konuşup çözmeleri lazım. Eleştirileri kendi içimizde yapmamız lazım. Belediye başkanlarımızın hizmetlerini kamuoyuna çok iyi anlatmamız lazım. Bu hem sizi hem de belediyelerimizi büyütür. Bunlar birleşince de partimiz büyür. Biz, partimiz büyüsün istiyoruz. Bizim hedefimiz; seçimdeki başarımızı en az Türkiye ortalaması olan yüzde 49-50'lerde tutabilmektir. İnşallah sizlerin bu çalışmasıyla birlikle, beraberlikle, kardeşlikle yüzde 49'u yakalayacağımızdan şüphem yoktur. Ben sizlerde onu görüyorum. Bizler zaten sizlerin emrindeyiz. Den ne idiysek bugün de aynıyız, fark eden bir şey yok" diye konuştu.

"DANIŞMA VE DAYANIŞMANIN ÖNEMİ"

Milletvekili Ahmet Arslan da, partisin teşkilatlarının kendileri ile halkın sorunları arasında köprü olduklarını söyledi. Arslan:"Bizler elbette ki her zaman ve her yerde bir aradayız. Her zaman hasbıhal ediyoruz ve konuşuyoruz. Daha sonrada vatandaşımızın derdine derman olmak için onlarının sorunlarının çözülmesi için gayretlerimizi ortaya koyuyoruz" şeklinde konuştu.

Selahattin Beyribey ile birlikte Ankara'da Kars için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını da söyleyen Ahmet Arslan, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Sizlerle bilgi paylaşımında bulunuyoruz ki bizlerin erişemediği yerlere sizler aracılığıyla ulaşıyoruz. O nedenle danışma meclisi toplantıları son derece önemlidir. Bizler teşkilatlarımız ile birlikte ilimizin ihtiyaçlarını gidermek adına her zaman sahadayız. Tabi ki sahadakini de Ankara'ya taşımak lazım. Daha sonrada yatırım programına koydurmakta biz milletvekillerine düşüyor. Bunun içinde bizler Ankara'da her türlü gayreti vermeğe devam ediyoruz. Bu nedenle bakanlıklarımızda, müsteşarlıklarımızda genel müdürlüklerimizde gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Biz her zaman vatandaşın ayağına kadar gitmek zorundayız."

Milletvekillerinin konuşmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, teşkilat mensuplarına yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim