• BIST 9530.47
  • Altın 2477.956
  • Dolar 32.4838
  • Euro 34.8308
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

AK Parti İl Başkanı Temurci: "Biz gerektiği zaman konuşmayı kendilerine ilke edinen insanlarız"

AK Parti İl Başkanı Temurci: "Biz gerektiği zaman konuşmayı kendilerine ilke edinen insanlarız"
Silivri'de 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Binasının FETÖ'cü askerler tarafından işgal girişimi davasını takip eden AK...

Silivri'de 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Binasının FETÖ'cü askerler tarafından işgal girişimi davasını takip eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Biz gerektiği zaman konuşmayı kendilerine ilke edinen insanlarız.Dünyada bazı davaları takip etmeyi kendilerine görev edinenlerin burada hiç görülmediğine de İstanbullular şahittir" dedi.

15 Temmuz 2016 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün hain darbe girişiminin davaları Silivri'de bulunan duruşma salonlarında görülmeye devam ediyor. Bugün aralarında AK Parti İstanbul İl binasının işgal teşebbüsünün de olduğu davaların görülmesine devam ediyor. Davayı takip etmek üzere, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda gazi, şehit yakını duruşma salonu önünde hazır bulundu. Vatandaşların duruşma salonu önünde ellerinde pankartlar ile FETÖ'yü protesto ettikleri de görüldü.

Duruşma öncesi bir açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, gazilere sağlık şehitlere baş sağlığı dileyerek, "Millet o gece sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte o gece sadece Türkiye Cumhuriyet için değil, Türkiye'ye bu millete ve bu coğrafyaya diz çöktürmek isteyenlere çok güzel bir cevap vermiştir. O geceden sonra bütün yaşananları ve o gece ile birlikte düşündüğümüzde AK Parti İstanbul İl Teşkilatı olarak çok şey ifade edebiliriz. Ama 15 Temmuz'un o uzun gecenin hala birileri için hem bu ülkede hem de dünyada bitmediğini söyleyebilirim. Çünkü o gece kaybedeceklerini anladıklarında bu iş bir tiyatrodur diyenlerin Türkiye'de şu anda bu darbe girişimini kontrollü darbe olarak adlandıranlara adeta bir sufle verdiklerini gördük. O gece bu topraklarda yüzyıllar sonra kaybedenlerin bugün Kudüs için coğrafyamız için ne tür oyunlar içinde olduklarını biliyoruz" dedi.

"Biz gerektiği zaman konuşmayı kendilerine ilke edinen insanlarız"

Silivri'ye gelindiğinde Şehitlere ve ailelere karşı borçlu olunduğunu ifade eden Temurci,"Silivri'de şehitlere karşı borçluyuz. Silivri'de ailelere karşı borçluyuz, milletimize karşı borçluyuz. O borcu sorumluluğu bilen bir birey olarak buradayız. AK Parti İl Binasının işgal girişimi davası önemlidir. Bu 17 aydır içimizde sakladığımız ama bu hafta en azından işgal davasının sonuçlanacağını düşündüğümüz için bir konuda açıklık getirmemiz lazım. Telefonların dahil açılmakta imtina edildiği o gecede İstanbul İl Başkanlığı olarak niçin bu işgal davası önemlidir diye sorulduğunda o işgale o darbeye karşı direniş fitilinin ateşlendiği ilk merkezin adıdır AK Parti İstanbul İl Başkanlığı. Tanklar meydanlarda dolaşmaya başladığı ilk saatlerden itibaren İstanbul'da 2 milyonu aşkın üyeyi İstanbul'un meydanlarına indiren ve herkesi demokrasiye sahip çıkması için davet eden bir merkezin adıdır. İl başkanlığı aynı zamanda o gece televizyonlara bağlanılarak milleti demokrasiye geleceğe ve lidere sahip çıkmaya çağıran merkezin adıdır. Sırf bu nedenle İl başkanlığı o gece darbe girişimine uğrayan tek siyasi kuruluştur. O gece milleti örgütleyen isimsiz kahramanlar olan çok değerli başkanlarım kardeşlerimiz burada. Onlar belki çok konuşmadılar. Ama biz gerektiği zaman konuşmayı kendilerine ilke edinen insanlarız. Bugün burada bu işgal davasında birlikte olmak istedik. Silivri adeta o ilk duruşmalar başladığı günden itibaren hepimiz için en önemli mekanlardan birisi oldu. Dünyada bazı davaları takip etmeyi kendilerine görev edinenlerin burada hiç görülmediğine de İstanbullular şahittir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim