• BIST 9561.64
  • Altın 2472.344
  • Dolar 32.4655
  • Euro 34.5576
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti İl Başkanı Sümer’den ’Dünya Kadınlar Günü’ Kutlaması

AK Parti İl Başkanı Sümer’den ’Dünya Kadınlar Günü’ Kutlaması
AK Parti Antalya İl Başkanı Sümer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, AK Parti iktidarları döneminde siyasetten, iş hayatına, eğitimden, sosyal...

AK Parti Antalya İl Başkanı Sümer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, AK Parti iktidarları döneminde siyasetten, iş hayatına, eğitimden, sosyal yaşama kadar kadınlara yönelik birçok düzenleme yapıldığını söyledi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, toplumların temelini ailelerin, aile ocağının temel taşını da kadınların oluşturduğunu ifade etti. Sümer, AK Parti'nin kurulduğu ilk günden beri, kadının sadece ailede değil yaşamın her alanında söz sahibi olabilmesini için siyaset ürettiğini dile getirdi.

Sümer, "Türk kadınının tarih boyunca hayat içerisinde sergilemiş olduğu kutsal vazife milletimiz tarafından takdir edilmiştir. Kadın sadece bir anne değil, aynı zamanda toplumun en büyük muallimidir. İlk eğitimi veren annelerimiz toplumun inşasında temel yapı taşlarından birisidir. Kadının toplum ve aile için önemine dikkat çeken Peygamber Efendimiz "Cennet anaların ayakları altındadır" Hadis-i Şerifi ile dinimizin kadına ne kadar önem verdiğini ortaya koymuştur" dedi.

AK Parti hükümetlerinin 2002 yılından buyana kadına büyük önem verildiğini belirten Sümer, "İş hayatına atılmak isteyen kadınlarımızın önünü açtık ve onları hibe kredilerle destekledik. Kadınlarımız için pozitif ayrımcılık sağlanmasını anayasal güvenceye kavuşturduk. Kadın erkek fırsat eşitliği ilkesini, Anayasanın 10. maddesinde yaptığımız değişikliklerle güçlendirdik. TBMM bünyesinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun kurulmasına öncülük ettik" diye konuştu.

Dini inançları yüzünden ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören kadınların AK Parti sayesinde mağduriyetlerinin ortadan kaldırıldığını belirten Sümer, "Başı örtülü olduğu için eğitim özgürlüğü kısıtlanmış, ayrımcılığa uğramış kadınlarımızın eğitim ve çalışma haklarını kullanabilmelerini sağladık. Artık başörtülü kadınlarımız istedikleri okullarda eğitim alabiliyor, istedikleri meslekleri yapabiliyorlar" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi kanunuyla kadınların maruz kaldığı şiddeti ortadan kaldırmayı amaçladıklarını, Şiddet Önleme Merkezleri ile de kadınların koruma altına alındığını ifade etti.

'AK Parti siyasette kadılarımızı hak ettiği yere getirmiştir" diyen Sümer, şöyle devam etti: "1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Antalya'da bulunan 14 milletvekilinden 2'si kadındır ve bunlar AK Partili vekillerdir. Bu vekillerimiz TBMM'nde kadınlarımızı ve onların haklarını en iyi şekilde temsil etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, hiçbir kadının şiddete ve ayrımcılığa maruz kalmadığı bir dünya temenni eder, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim