• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

AK Parti İl başkanı Özmen, Meydan’da yaşananları değerlendirdi

AK Parti İl başkanı Özmen, Meydan’da yaşananları değerlendirdi
Aydın Kent Meydanı'nda Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu önderliğinde yapılan demokrasi yürüyüşü sonrasında AK Parti Aydın...

Aydın Kent Meydanı'nda Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu önderliğinde yapılan demokrasi yürüyüşü sonrasında AK Parti Aydın İl Yönetimi öncülüğünde gerçekleştirilen demokrasi nöbeti tutanlar arasında yaşanan gerginliğin ardından açıklama yapan AK Parti Aydın İl başkanı Ömer Özmen, "Üzücü bir olay yaşanmaması için elimizden geleni yaptık. Halk, 13 gündür ortalıkta görünmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı ve yakınlarını "Şov yapıyor" düşüncesi ile tepki gösterdi" dedi.

"Toplumun provoke olmaması için alan içine arkadaşlarımızı yerleştirdik"

Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu öncülüğünde gerçekleştirilecek olan yürüyüşten ancak yürüyüşün başlamasına yakın vakitte haberdar olduklarını belirten AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, "Yürüyüşün ardından Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu'nun alana gelip konuşma yapmak istediğini öğrenince memnun olduk ve hemen protokolde yer hazırladık. "Buyursun gelsin" dedik. Bu arada olası bir provokeye karşı alandaki kalabalığın oyuna gelmemesi için alana il yönetimi, kadın ve gençlik kolları yönetimini yaydık. Ancak bir anda yürüyüşü tamamlayan kalabalıktan 40-50 kişilik bir grup Büyükşehir Belediyesi'ne ait kürsü ile platforma doğru ilerlemeye kalkınca 13 gündür alana gelmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için platforma kürsü getirilmesini halk "şov" olarak algıladı ve tepki gösterdi. Gerilen ortamı yumuşatmak için ne kadar çaba sarf ettiğimizi herkes görmüştür" dedi.

"Kürsü çıkartılması olayını biz de sıcak bakmadık"

Darbe girişimin 13. Gününde olduklarını ve 13 gündür alanda konuşan hiç kimsenin platforma kürsü getirmediğini belirten Ak parti Aydın İl başkanı Ömer Özmen, "Nedense bir anda 40-50 kişi kürsüyü çıkarmak için alandakilere saldırdı. Ezilenler oldu. Protokole ayrılan alan ana-baba gününe döndü. Kardeş kavgasına dönüşen olayda kargaşayı önlemek için elimizden geleni yaptık. Bu arada bir kişi elinde kağıtları Ak Parti Kadın Kolları Başkanımız Sada Hanım'ın yüzüne doğru sallayarak bir şeyler konuşuyordu. Seda Hanım'da kendisine doğru sallanan kağıdı alıp yırttı. Özlem Hanım'ın konuşma yapacağı metin o kağıtta imiş. Özlem Hanım'ın konuşması için yeni metin Belediye'den getirildi ve konuşmasını yaptı" diyerek arbedenin alanda 13 gündür demokrasi nöbeti tutan insanların sağduyusu ile çözüldüğünü söyledi.

Özmen, ilk günden bu yana Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere vatanın birliğini ve bütünlüğünü savunan demokrasi ve Cumhuriyet'i savunan tüm siyasi partileri alana davet ettiklerini ve ilk günden bu yana protokolde başta Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olmak üzere hepsinin yerini hazırladıklarını ifade etti. AK parti İL başkanı Özmen, "13 gün sonra Büyükşehir amblemli kürsü ile halkın karşısına çıkmaya kalkmak da o insanların emeğine saygısızlıktır. İnsanlar o emeğini yedirmez. Herkes nasıl konuşuyorsa Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu da öyle konuşmalıydı. Sayın başkan alan ancak darbenin 8. Günü pankart astırıp lokma ile girdi. Halk bunları da biliyor" diyerek gece için en sevindirici durumun yaşanan gerginliğin demokrasi şenliğinde sonuçlanması olduğunu belirtti.

AK Parti İl başkanı Özmen, Meydan’da yaşananları değerlendirdi

AK Parti İl başkanı Özmen, Meydan’da yaşananları değerlendirdi

AK Parti İl başkanı Özmen, Meydan’da yaşananları değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim