• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

AK Parti İl Başkanı Özmen, Büyükşehir Belediyesinin 2 Yılını Değerledirdi

AK Parti İl Başkanı Özmen, Büyükşehir Belediyesinin 2 Yılını Değerledirdi
Aydın Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen, düzenlediği basın toplantısı ile Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ve Başkan Özlem Çerçioğlu'nun icraatlarını...

Aydın Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen, düzenlediği basın toplantısı ile Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ve Başkan Özlem Çerçioğlu'nun icraatlarını değerlendirip Belediye yönetimine eleştiri yağmuruna tuttu. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin geride kalan 2 yıllık döneminde Aydın Tekstil Alanı'nının yeşil alan olarak Aydın halkına kazandırılması dışında hiçbir iş ve icraatının yerinde olmadığını ifade eden AK Parti İL Başkanı Ömer Özmen, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na ithabefen "Seçimler geçeli 2 yıl oldu, önümüzde 3 yıl var. Umulur ki bir an önce Aydın'ın ve halkın menfaatine düşünürler" diye konuştu.

Bir süredir gerek Büyükşehir'i gerekse ilçe belediyelerini izleyip dinlediklerini belirten Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, "Görünen ve sizin de bildiğiniz gibi Aydınımızda bırakın belediyenin yeni işler yapmasını, vaatlerini gerçekleştirmesini, çöplerin toplanması,yolların bakım ve tamiri gibi mutad belediyecilik hizmetlerinin bile yapılmadığını görüyoruz. İlçelerden tabela vergilerini aldıkları caddelerde bile temizlik hizmeti vermiyorlar. Özellikle Ak Parti'li ilçe belediyelerinde ve Büyükşehir'e muhalif belediyelerde de bariz bir hizmet ayrımı yapıldığına şahit oluyoruz. Sorumluluk alanlarındaki refüjlerde bile ilçenin belediyesinin partisine göre ayrım yaptıklarını hep beraber gördük. Halbuki belediyecilik makama geldikten sonra parti ayrımı gözetmeksizin hizmet yapmayı gerektirir" diyerek Başkan Çerçioğlu'nu ve yönetimini eleştirdi.

"YATIRIMLARDA AYDIN'IN İHTİYAÇ VE ÖNCELİKLERİ GÖZETİLMİYOR"

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde yatırımlar yapılırken Aydın'ın ihtiyaç ve önceliklerinin gözetilmediğini kaydeden AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, "Astim kavşağı bunun bariz bir örneğidir. Aynı güzergahta yapımı devam eden ve 2016 yılının Mayıs ayında faaliyete geçecek olan hükümetimizin yatırımı olan ve 97 milyon TL'ye mal olacak olan Aydın çevre yolu vardır. Yine Aydın'ın çöp depolama alanlarında çok ciddi eksikleri varken,Aydın trafiği artık çekilmez hale gelmişken, DİM 1 ve DİM 2 projelerinin, Güzelçamlı sahilinde uçak batırılmasının mantığın da hala çözebilmiş değiliz, Aydın halkına hizmet etmekten çok sadece rant doğuracak bu işler niçin öncelikli olarak gündeme alınır anlamak mümkün değildir. Büyükşehir'in ciddi bir planlama eksikliği olduğunu, Aydın'ın geleceğine dair bir bakış açısının ve ufkunun olmadığını biliyorduk ama Aydınlı hemşerilerimizin kaynaklarının bu şekilde yanlış harcanmasına da göz yumamamayız" ifadelerine yer verdi.

"ŞİKAYETLER İÇİN MAİL ADRESİ VERDİ"

Aydın Büyükşehir Belediyesi bütçesinin hoyratça ve sorumsuzca harcandığını da iddia ederek bundan sonra oluşturdukları belediyeizleme@gmail.com adresi ile vatandaşlardan gelen her türlü şikayeti dikkatle izleyeceklerini kaydeden AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, "Plansız ve ihtiyaç tespit edilmeden yapılan çalışmalar beyhude işlerdir. Üzülerek ifade etmek durumdayız ki Aydın bırakın iyi yönetilmeyi hiçbir şekilde yönetilmiyor. Büyükşehir'in devasa bütçesi hoyratça ve sorumsuzca harcanıyor. Reklam ve algı kokan bir takım çalışmalar ile Aydın kamuoyu uyutuluyor. En son örneği Kuşadası Tariş alanında gördük, güya hemşerilerimizin önüne sandık kondu ancak vatandaş tercihini yapmadan altı otopark üstü yeşil alan yapacağız diye açıklama yapıldı. Yapılan bu iş bile tamamen algı yönetmeye yönelik samimiyetten uzak bir çalışma. Ayrıca Güzelçamlı açıklarında batırılan yolcu uçağı ile Kuşadası dalış turizmi açısından çok önemli bir merkez haline gelecekmiş. Hatta bu konuda akıllara zarar bir açıklama da var. Şimdiden otellerde yerinizi ayırtın,yoksa Haziran ayında gelir de otellerde yer yok derseniz ben karışmam dediler. Bu uçakla Kuşadası otelleri tam kapasite çalışacak ve yer kalmayacakmış. Aynı sahillerde geçen sene kanalizasyon borularının patlaması sebebiyle vatandaşın denize girişinin de yasaklandığını unutmadık. İşte böyle bazen tebessümle,bazen de üzülerek Aydın'ın halini beraber görüyoruz" diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni sert bir dille eleştirdi.

Özmen açıklamasına şöyle devam etti: "Kuyucak ASKİ'de yolsuzluk yaşandığını, Aydın'ın doğu ilçelerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Halk Ekmek'in koordinasyonunu sağlayan CHP Nazilli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi'nin zimmetine para geçirdiğinin ortaya çıkmasının ardından bu yönetim kurulu üyesinin CHP'deki görevinden istifa etmek zorunda kaldığını, Büyükşehir Belediyesinin de bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu öğrendik. Bunun üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin beş ilçesindeki otoparklarından 11 ayda elde edilen 4.5 milyon lira gelirin, belediyenin hesabı yerine asgari ücretle çalışan belediye işçisinin hesabına yatırıldığı ortaya çıktı. Dün akşam saatlerinde Büyükşehirden bu haberle ilgili bir açıklama yapılmış olsa da bizce yeterli bir açıklama değildi, hatta otopark ücretlerinin çalışanın hesabına yattığını doğrulayan bir açıklamaydı. Gün boyu toplanan otopark ücretlerinin çalışanların hesabına yatırılmasının da ne kadar doğru olduğu hususu da incelenmeye ve araştırılmaya muhtaç bir durumdur"

AK Parti Aydın İl başkanı Ömer Özmen'in açıklamaları sırasında Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, il ve efeler ilçe yöneticileri de hazır bulundu.

AK Parti İl Başkanı Özmen, Büyükşehir Belediyesinin 2 Yılını Değerledirdi

AK Parti İl Başkanı Özmen, Büyükşehir Belediyesinin 2 Yılını Değerledirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim