• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

AK Parti İl Başkanı Göksel: “Erdoğan müjdelerle geldi”

AK Parti İl Başkanı Göksel: “Erdoğan müjdelerle geldi”
Ankara'da ÇSGB ve TOBB tarafından düzenlenen "İstihdam Şurası'na katılan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Cumhurbaşkanımız toplantıya...

Ankara'da ÇSGB ve TOBB tarafından düzenlenen "İstihdam Şurası'na katılan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Cumhurbaşkanımız toplantıya müjdelerle geldi" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ortaklaşa düzenlenen İstihdam Şurası'na katıldı.

"Maaş, prim ve vergileri devlet karşılayacak"

İstihdam Şurası'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam alanında müjdeler verdiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Göksel, "Çalışma hayatında milli istihdam seferberliğine devam ediliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda müjdeler verdi. İstihdam teşvikleri kapsamında İmalat ve bilişim sektöründe mevcut istihdama ilave her çalışanın tüm sigorta primlerini ve vergilerini devlet karşılayacak. Yine bu sektörde asgari ücret üzerinden sağlanan sigorta prim desteğini ilk kez prime esas kazanç üzerinden verilecek. Ek istihdamda, 4 bin 740 liraya kadar ücretler, sigorta primi teşvikine dahil edildi. İmalat ve bilişim harici sektörlerde ilave istihdam edilecek her bir çalışanın sigorta primleri ve vergisini devlet 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da asgari ücret üzerinden ödemeye devam edecek. Ayrıca, önümüzdeki yıl, 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin, sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve verginin bir ayını kendileri, bir ayını da devlet ödeyecek" diye konuştu.

Kadınlara ve engellilere müjdeler

İŞKUR tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programlarında da yeni düzenlemeler yapıldığını söyleyen Göksel, "Bilişim, enerji ve imalat sektörlerinde işbaşı eğitim programının süresi 2018 yılında 3 aydan 6 aya çıkarılacak. İşbaşı eğitim programlarına katılan vatandaşlarımıza, günlük 54 TL'ye kadar cep harçlığı verilecek. Yine bu programa katılan vatandaşlarımızın genel sağlık sigortasıyla, iş kazası ve meslek hastalığı primleri devlet tarafından karşılanacak. Siber güvenlik, yenilenebilir enerji, bulut bilişim ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitimlerine katılan 18-29 yaş arası gençlerimizin 9 aya kadar değişen sürelerde eğitim ve günlük 75 TL cep harçlığı alması sağlanacak. İşbaşı Eğitim Programına ve mesleki, eğitim kurslarına katılacak kadınlarımızın 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği sağlanacak. Özellikle temininde güçlük çekilen mesleklerde ve nitelikli işgücü gerektiren sektörlerdeki mesleklerde, gençlerin akredite edilmiş mesleki eğitim sağlayıcılarından kendilerine uygun zaman ve şartlarda istedikleri eğitimi almaları sağlanacak. Bu eğitimlerin ücretleri İŞKUR tarafından karşılanacak ve eğitim kurumlarından belirli seviyelerde istihdam garantisi taahhüdü alınacak. 18-25 yaş arası yarı zamanlı çalışan öğrencilerin yetim aylıkları kesilmeyecek. Hususi damgalı pasaport sahibi olan gençlerimizin de kayıtlı çalışmaya başladıklarında yeşil pasaportları artık iptal edilmeyecek. En az yüzde 40 engelli raporu bulunan ve iş kuracağı alanda girişimcilik eğitim sertifikası olan engelli kardeşlerimizin kendi işini kurma hibe desteği, 2018 yılında 26 bin TL'den 50 bin TL'ye yükseltilecek" şeklinde konuştu.

"Hayırlı olsun"

Göksel, açıklamalarını şöyle tamamladı: "İşverenlere, küçük esnafa, gençlere, kadınlara ve engellilere yönelik bu müjdeler çalışma hayatına olumlu katkılar sağlayacak. Devletimizin maaş, prim ve vergi ödemelerini üstlenmesi, hibe ve desteklerin artması, milletimizin de istihdama katılımını sağlayacaktır. Taşeron müjdesi sonrasında istihdam müjdelerinin de açıklanması, çalışanlarımızın ve istihdama katılacak olan vatandaşlarımızın yüzünü güldürmüştür. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, büyüme oranımız ikiye katlandığına göre, eğer artı iki istihdam daha sağlanırsa bu, büyüme oranımızı da genişletecektir. Bu toplantının ve verilen müjdelerin vatana ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim