• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

AK Parti İl Başkanı Delican'dan CHP İl Başkanı Yüksel'e çiçekli ziyaret

AK Parti İl Başkanı Delican'dan CHP İl Başkanı Yüksel'e çiçekli ziyaret
AK Parti İzmir İl Baykanı Bülent Delican, yaklaşık iki ay önce seçilen CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel'i, çiçekle makamında ziyaret etti.

AK Parti İzmir İl Baykanı Bülent Delican, yaklaşık iki ay önce seçilen CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel'i, çiçekle makamında ziyaret etti. Siyasette başarı ve hizmette birliktelik dileğinde bulundu. İki il başkanı da İzmir'in meselelerinin çözümünde ortak hareket etme kararlılığında olduklarını dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Delican, parti yöneticileriyle birlikte CHP İl Başkanı Yüksel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İzmir'de yerelde CHP'nin iktidar olduğunu ifade eden Delican, "Ülkede iktidarda olan AK Parti olarak, İzmir'e dair ne proje varsa birlikte yapalım. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Ankara'da ne gerekiyorsa birlikte, kol kola yapmaya hazırız. Başkan Aziz Kocaoğlu da geçen hafta yaptığı Ankara ziyaretinde bunları dile getirdi. Bu birlikte hareket etme kültürü, İzmir'de başarılı işler ortaya çıkardı. İZBAN'ı ortaklaşa gerçekleştirdik. Pazar günü Bakan Yıldırım ve Başkan Kocaoğlu ile birlikte Torbalı'ya kadar bu hattın uzamasıyla ilgili açılış gerçekleştirilecek. Bu hat, Selçuk'a kadar uzayacak. İzmir'de hem hükümet hem CHP açısından yapılan çok doğru şeyler var." dedi.

Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetlerinden de söz ederek, "Belediyenin yaptığı Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve fuar alanı, İzmir'e çok önemli katkı koyan yapılar. Raylı sistemde yapılan metro yatırımları ve dörtte bir daha ucuz olan tramvay, İzmir'e yapılan doğru projelerdir. İzmir'in sorunları ulaşım, altyapı ve kentsel dönüşüm. Bunlarla ilgili ne yapılırsa, ne kadar artı iş yapılırsa İzmir adına katkı olacaktır. Bunları polemiklerden uzak tutup daha önce yapmamız gerekirdi. Kent adına, İzmir adına ne yapılacaksa bunu birlikte yapmaya kararlıyız. Siyaset duruş ister, duruşu olan insanlar da her zaman başarılı olurlar." diye konuştu.

'SİYASETİ NAMUSUNUZLA YAPIYORSANIZ GERÇEKTEN ZORDUR'

Mevkidaşının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Alaattin Yüksel ise konuşmasına, dün İstanbul'da Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırıları kınayarak başladı. Siyasetin zorluklarından bahsederek, "Siyaseti namusunuzla yapıyorsanız, hizmet için yapıyorsanız gerçekten zordur, özveri isteyen bir iştir. O nedenle siyasetçilerin kim, nerede, hangi düşüncede siyaset yaparsa yapsın, öncelikle siyaset kurumunun prestijinin yükseltilmesi gerekir. Birbirimizle siyaset yaparken buna hep dikkat ederek, gözeterek yapmalıyız." dedi.

MÜLTECİ VE TERÖR MESELELERİ

Türkiye'nin içinden geçtiği sıkıntılı durumu da hatırlatan CHP İl Başkanı Yüksel, PKK terörü ve Suriyeli sığınmacılar meselelerinin çözümü için işbirliği yapmak gerektiğini söyledi. Yüksel, "Yerelde biz iktidarız, siz de genelde iktidarsınız. Türkiye'nin ve İzmir'in sorunlarının çözümünde bu adım önemlidir. İZBAN, devlet-yerel yönetim işbirliğinin çok önemli bir projesidir, göstergesidir. Bu örnek alınarak, bundan sonra yapılacak pek çok işte aynı uygulamalar gerçekleştirilmelidir. Coğrafyamızın sorunları var. Bölge, yangın yeri. 3 milyona yakın mülteci var, çoğu İzmir'de. Karşıya geçmek için İzmir'e geliyorlar. Bu ortak sorundur. Ege sularını ölüm çukuruna dönüştürmeden bu soruna çözüm bulunabilir, bunu konuşmak gerekir. Kendi ülkemizde Doğu, Güneydoğu çatışmaları sürüyor. Her gün şehitlerimiz geliyor, ailelerin ocağına ateş düşüyor. Eğitimi, günlük yaşamı engelleyen, ülkenin egemenlik haklarına saldırıda bulunan PKK terörünü lanetleyelim. Aynı zamanda da oradaki sivil halkın bundan zarar görmemesi için çaba gösterelim. Bunun bir an önce durdurulması, Türkiye'nin kaynaklarının doğru kullanılması açısından da önemli. Daha özgür bir ülke olmak için Parlamento'da bulunan dört siyasi partinin işbirliği yapması gerektiğine inanıyorum." dedi.

AK Parti İl Başkanı Delican'dan CHP İl Başkanı Yüksel'e çiçekli ziyaret

AK Parti İl Başkanı Delican'dan CHP İl Başkanı Yüksel'e çiçekli ziyaret

AK Parti İl Başkanı Delican'dan CHP İl Başkanı Yüksel'e çiçekli ziyaret

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim