• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

AK Parti İl Başkanı Çetinbaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İçin Suç Duyurusunda Bulundu

AK Parti İl Başkanı Çetinbaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İçin Suç Duyurusunda Bulundu
AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı...

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kütahya Adliyesi önünde İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, 91 yıllık Cumhuriyet tarihinde, ilk kez devletin başındaki ismin millet tarafından seçildiğini hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından yüzde 52 oyla doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatörlükle itham edilmesinin yersiz ve izahtan vareste olduğunu kaydeden İl Başkanı Çetinbaş, "Bu ifade sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir" Dedi.

"MUHALEFETİN HALKA SAYGISI YOK"

Demokrasinin hakim olduğu toplumlarda, halkın iradesini yönetime yansıtmanın en temel ve etkili aracının seçim olduğunu vurgulayan Başkan Çetinbaş, "Seçimler, gelişmiş demokrasilerde halkın yönetime katılmasının uygulanabilir en doğrudan aracıdır. Kemal Kılıçdaroğlu, demokratik yöntemlerle, anayasada gösterilen usule uygun olarak gerçekleştirilmiş bir seçim sonucunda yüzde 52 oy olarak doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı için; ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda, ülkedeki ekonomik ve askeri gücü kontrol eden şahısların veya grupların, halk üzerinde baskı kurarak, şiddet uygulayarak kontrolü ellerinde tuttukları rejimler için kullanılan "Diktatör" nitelendirmesinde bulunması, Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aynı zamanda temsil kabiliyeti bakımından ülkedeki en büyük ikinci partinin ve Ana Muhalefet Partisinin lideri olması, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne sermektedir." ifadelerini kullandı.

"HAKARET DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ İLE BAĞDAŞTIRILAMAZ"

Başkan Ali Çetinbaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönelttiği ifadelerin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, en temel anayasal hak olan seçme özgürlüğünü kullanarak Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermiş bir vatandaş olarak, kendisine de yöneltildiğini ileri sürerek "Kendisinin bu isnat ve ithamları Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, onu seven ve ona oy veren biz vatandaşlara yönelik ağır birer hakarettir. Bu sebeple CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şikayetçiyim" diye konuştu.

Yapılanların düşünce özgürlüğü olarak kabul edilemeyeceğinin altını çizen AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Herhangi bir kişi için dahi ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun gözü önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan alan bir Cumhurbaşkanı için ifade edilmesi düşünce açıklaması ve eleştiri olarak kabul edilemez. Şikâyet etmiş olduğum Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve uluslararası sözleşmelerce güvence altına alınan, kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik TCK'nın 299'uncu maddesinde hükmünü bulan "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçunu işlemiş olmakla suç sübut bulmuştur. Cumhurbaşkanına hakaret suçu re'sen soruşturulan bir suç olmakla beraber şüphelinin açıklamaları nedeniyle şüpheli hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan dolayı soruşturma başlatılması için Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulundum. Kamuoyunun bilgilerine arz ediyorum."

AK Parti İl Başkanı Çetinbaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İçin Suç Duyurusunda Bulundu

AK Parti İl Başkanı Çetinbaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İçin Suç Duyurusunda Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim