• BIST 9756.41
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

AK Parti İl Başkan Vekili Yarımdağ’dan Açıklama

AK Parti İl Başkan Vekili Yarımdağ’dan Açıklama
AK Parti Balıkesir İl Başkan Vekili Baki Yarımdağ, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenlere sert tepki gösterdi.

AK Parti Balıkesir İl Başkan Vekili Baki Yarımdağ, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenlere sert tepki gösterdi.

AK Partili Yarımdağ, yaptığı açıklamada bildiriye imza atan akademisyenlere tepki gösterdi. Yarımdağ, "355'i yurt dışında bulunan 1128 akademisyenin toplanıp, karar verip imza attığı "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adı altında "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı olan bildirileri, PKK terör örgütüne destek, barışa, kardeşliğe, toprak bütünlüğümüze ve devletimizin gücüne zarar verme amacından başka bir şey değildir. Bu tür hainlik girişimleri, halkımızın şanlı tarihinde çok kez karşılaşmıştır. Lakin ülkemizin yetiştirdiği, emek verdiği sözde aydın geçinen bu 1128 kişi, ülkemiz için hayal kırıklığından başka bir şey değildir. Bu atılan imzalarla, her şeyimiz olan güvenlik güçlerimize sıkılan mermiler, atılan bombalar arasında hiçbir fark yoktur. Bu açıklama vatan hainliğidir ve bunlar vatan hainleridir. Ülkemizi bölüp parçalamak isteyen PKK terör örgütü ve diğer örgütlere karşı birçok ilimiz ve ilçelerimizde temizlik yapılırken, attıkları hain imzalarla tek vatan, tek bayrak ve tek millete karşı olan vatan hainlerine askerimizin operasyonları devam ederken, güvenlik güçlerimizi değil de vatan hainlerini haklı gösteren bu bildiri, ülkemiz bütünlüğüne açıkça saplanan bir hançerdir" dedi.

Yarımdağ, memleketin tarih boyunca çok hain gördüğünü söylerek sözlerini şöyle tamamladı: "Sur'da, Silvan'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de ve daha pek çok yerde yaşayan halkımızın canını, namusunu, can vererek koruyan askerimizin, polisimizin, PKK terör örgütüne operasyon değil de sanki oradaki halkımıza şiddet uyguladığını, halkımızın can tehlikesi olduğunu göstermeye çalışılan bu bildiriyi hazırlayan ve altına imza atan bu sözde aydınlar, nasıl bir cahillik, nasıl bir hainlik içindedirler? Göz altına alınan akademisyenlerin bazılarının da şu savunmanın arkasına saklanmaları da ayrı bir konu. "Bildiriyi okumadan imza attım. İçeriğini okuyunca barış dilinde yazılmadığını gördüm ve imzamı geri çektim." Yada "Fikir özgürlüğümü kullandım, hiç bir örgütle bağım yoktur." Örgütle bağları olmayanların fikir bağları var. PKK terör örgütünün barıştan yana olduğunu iddia ederek her fırsatta propagandasını yapan, sözde ekmek almaya giden, polisimize taş atan Berkin ELVAN'ı ölümsüzleştiren bu aydınlar, sanatçılar, Hastanelere, okullara, camilere bomba atılırken, niye sesleri çıkmadı. Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde İlçe Emniyet Amirliği ve emniyet lojmanlarına PKK terör örgütünün düzenlediği tahrip gücü çok yüksek bombalı saldırıda şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ile 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi için neden sessiz kaldılar? Kim ne derse desin, kim hangi terör örgütünün propagandasını yaparsa yapsın, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin teröre karşı mücadelesine o bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimizin desteği ile devam edilecektir.Ülkemiz tarih boyunca çok hainler gördü, çok hain temizledi. Bunlarda temizlenecektir Allah'ın izniyle"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim