• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Ak Parti içinde bomba iddia

Ak Parti içinde bomba iddia
Siyaset, Köşk seçimlerine kilitlendi. Düğüm, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın yapacağı kritik görüşmede çözülecek.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, AK Parti’de “Köşk kazanı” fena kaynıyor. Erdoğan’a çok yakın bir ismin, “Yedi yıl yeter, Gül’e borcumuz kalmadı” demesi hem Çankaya Köşkü’nde, hem de AK Parti Grubu içinde bomba etkisi yaptı.

Pek çok AK Partili vekilin de benzer fikirlere sahip olduğu ve bu gelişmeleri yakından takip eden Gül’ün “Siyaset planım yok” diyerek bu isimlere rest çektiği ifade ediliyor. Gül’ün, kendisiyle görüşmeden yaptığı açıklamalar ve istişarelerden dolayı Başbakan Erdoğan’a kırgın olduğu ve Kütahya’daki çıkışının arkasında bu gelişmelerin bulunduğu da dillendiriliyor.

Hem AK Partili milletvekilleri arasında hem de sanal alemde “AK trol”ler olarak adlandırılan cephede, Cumhurbaşkanı Gül’e karşın sistemli bir “rahatsızlık” propagandasının sergilenmesi, Erdoğan’ın bu süreci sükunetle götüreceklerini söylemesine karşın günlerdir krizin boyutlarının tahmin edilenin üzerinde olduğunu ortaya koydu.

23 NİSAN’DA NE OLACAK?

Gözler, 23 Nisan Bayramı ile TBMM’nin açılışının 94. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Meclis’te yapılacak özel oturum ve akşam verilecek resepsiyonda olacak. Son olarak

10 Nisan’da görüşen Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan, 13 gün aradan sonra ilk kez 23 Nisan’da  TBMM’de karşılaşacak. Karşılıklı demeçlerle Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ince mesajlar veren Gül ile Erdoğan, TBMM’de 23 Nisan nedeniyle aynı ortamda bulunmuş olacak.

LOCADAN DİNLEYECEK

TBMM Genel Kurulu’nda 23 Nisan nedeniyle yapılacak özel oturumda Başkan Cemil Çiçek’in ardından parti liderleri de konuşma yapacak. Gül, Genel Kurul’da 23 Nisan özel oturumunda Erdoğan’ın konuşmasını, locadan dinleyecek.

Gül ve Erdoğan, eğer o günün akşamına farklı bir program koymazlarsa 23 Nisan akşamı TBMM Başkanı Çiçek tarafından verilecek Meclis Tören Salonu’ndaki resepsiyonda da biraraya gelecek. Geçen yıl, özel oturma katılarak bir konuşma yapan Başbakan, akşam saatlerinde İstanbul’a gitmiş ve 23 Nisan resepsiyonuna katılmamıştı.

OLAĞAN GÖRÜŞME YAPMADILAR

Cumhurbaşkanı ve Başbakan,  en son 10 Nisan’da Çankaya Köşkü’nde haftalık olağan görüşmede aynı karede görülmüştü. Geçen haftaki olağan görüşme ise gerçekleşmemişti. “Köşk’e çıkarsam tam yetki kullanacağım” diyen Erdoğan’a, Gül’ün, Kütahya gezisinden “Bugünkü şartlar siyaset planım yok” sözleriyle cevap vermesi çok tartışıldı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim