• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Yeni sistem, kazanamayanı, 50'yi bulamayanı affetmeyecek...

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Yeni sistem, kazanamayanı, 50'yi bulamayanı affetmeyecek bir sistem. "Hayır" demeleri anlamlı o yüzden. Kılıçdaroğlu bu ülkeyi düşündüğü için değil, kendi koltuğunu, kendi geleceğini düşündüğü için "hayır" diyor" dedi.

Çanakkale'de merkeze bağlı Aşağıokçular köyünde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Grup Basşkanvekili Bülent Turan, yeni sistemi madde madde anlattı. "Hayır" diyenlerin neden bunu dediğini bildiklerini de söyleyen Turan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Turan, "Bunlar niye hayır diyor biliyor musunuz? Eğer "evet" derse sistem yüzde 50'den fazla oy almak kaydıyla başarılı olacakları iş başına getirirse, bunların 50 alma ihtimali falan yok. Bakın Sayın Kılıçdaroğlu 7 seçim kaybetti, hep 25'te kaldı. Hiç 26 yapmadı. Kapat CHP'yi farz et. Zaten CHP'nin hatırası var. Mustafa Kemal'in hatırası var, İnönü'nün hatırası var. O yüzden Kılıçdaroğlu olmasa da yüzde 25 oy alır zaten. Ama bu adamlar 25'i 26 yapamadılar. Yeni sistem, kazanamayanı, 50'yi bulamayanı affetmeyecek bir sistem. "Hayır" demeleri anlamlı o yüzden. Kılıçdaroğlu bu ülkeyi düşündüğü için değil, kendi koltuğunu, kendi geleceğini düşündüğü için "hayır" diyor. Çünkü 50'yi bulamazsan tokadı vururlar sana. Ama şimdi, 25, 25 yola devam ediyor. 50'yi bulabilmen için buraya gelmen lazım. Köylere geleceksin, Aşağıokçular'a geleceksin, muhtarlarla bir araya geleceksin, dert dinleyeceksin, gübre kokusu, toprak kokusunu göreceksin, halkın içine gireceksin. Ama 25 için; kasetle gelirsin, kasetle gidersin. Bu adamlar kasetle geldi, hesabı milletle yapmıyorlar. 25-26 almaktan mutlu. Bak biz 15 sene çalıştık, hala 50 olmadık. 49 buçuktayız daha 50 olmadık. Demek ki daha çok çalışacağız. Daha çok yatırım yapacağız. Biz halkımızla iş yapmak istiyoruz. Ama ben de kasetle gelsem, "Ne yapacağım sistemi, ne yapacağım 50'yi ne gerek var derim. Niye? Kasetle gelmişsin, kasetle gideceksin. Bu doğru bir yaklaşım değil. O yüzden Sayın Kılıçdaroğlu'nun "hayır" demesi, memleketten, tek adamdan, ondan bundan değil. Kendisinin hesabı var. Oraya getirenler var, o getirenlerin karşısında borcu var" dedi.

Diğer ülkelerin de muhalefet gibi "hayır" dediğine dikkat çeken Turan, "Kılıçdaroğlu gibi Almanya da "hayır" diyor. Onu da anlıyoruz. Çok doğal. Almanya "hayır" diyecek tabii. Kim ister güçlü bir ülke, koalisyonsuz, 5 yılda bir Amerika gibi, İngiltere gibi, Fransa gibi seçim yapan istikrarlı ülke kim ister? Masaya güçlü oturmasın diye. İşte liste, 65 hükümet, 35 tanesi 1 yılın altında. Böyle Almanya mı olunur? Hollanda mı olunur? Kavga eder durursun. Çıkarın AK Parti'yi dışarıya, yani 15 sene önceye. Nasıl ki 65 tane hükümet oldu. Yarın AK Parti de biter, halk oy vermez, emri hak vaki olur, ondan sonra bir 60 hükümet daha. Bu doğru bir şey değil. Yoksa "evet" diyen de "hayır" diyen de bu ülkenin evladıdır, kardeşimizdir. Buna saygımız var. Ama söylüyoruz, "hayır" diyen Almanya'nın niye dediğini, "hayır" diyen PKK'nın FETÖ'nün niye dediğini biliyoruz. "Hayır" diyenlere de söylüyoruz; Ya bir düşün, bir dikkat et. AK Parti için değil memleket için bunu diyoruz, istiyoruz" diye konuştu.

Muhalefetin yeni sistemle ilgili yanlış bilgiler verdiğini de söyleyen Turan, "Her gün öyle iftiralar atıyorlar ki vallahi ben dinlerken utanıyorum, yüzüm kızarıyor. Nasıl olur da bu kadar iftirayı, hakareti, yanlış bilgiyi utanmadan sıkılmadan söylüyorlar. Biz MHP ile yola çıktık, bu maddeleri ortaya koyduk. CHP ile HDP de beraber yola çıktılar. Hatırlayın, mecliste kavga ettiler, komisyonda kavga ettiler. Biz, yol arkadaşımız MHP ile olmaktan utanmadık, gurur duyduk. Ama son dönemde bakın, HDP ile CHP, 15-20 günden beri ısrarla yol arkadaşlığını gizlemeye çalışıyorlar. Niye? "Evet" diyenleri kandırabilir miyiz? Kandıramazsın. Bu millet yalana kanacak, senaryoya kanacak bir millet değil. Örnek; dedi ki, "İki yıl vekillik yapan genç vekil emekli olacak" dedi. İsmail Kaşdemir, eski Çanakkale milletvekilimiz. Geçen gün babası Mehmet amcaya sordum, İsmail bey kaç sene vekillik yaptı? 5 sene. Yaşı kaç? 37. "Emekli oldu mu?" dedim, "Ne alakası var sayın vekilim. 61'de emekli olacak" dedi. Dedim "Mehmet amca, sen mi yalan söylüyorsun, Kemal bey mi söylüyor?" Kemal bey söylüyor. Eski Çanakkale Milletvekilimiz Mehmet Daniş'i aradım. Mehmet bey 15 sene vekillik yaptı. Dedim, "emekli oldun mu?" "Hayır" dedi, güldüm kapattım. Böyle bir şey olabilir mi? 600 vekil meselesi. Vekil sayısını artıralım dedik, dedi ki "İsraftır." Eyvallah, israf yapmayalım, israfa karşıyız, başımızın tacı. Ama samimi olacaksın, inandırıcı olacaksın. Senin bir tek vekilin, 2 trilyon bir yılda telefon parası verdi, israf dedin mi? Demedin. Biz 50 vekili millete vereceğiz. Bakın elimde bir evrak daha var. Seyfi Oktay, Ercan Karakaş, Adnan Ekmen, kim bunlar? CHP'nin o yıllarda grup başkanvekilleri. Bu grup başkanvekilleri o dönem CHP adına bir önerge vermiş. "Madde 10; Bu madde ile meclisin üye sayısı 450'den 600'e çıkacak" diyor. Niye bunu söylüyorum, 600'ü beğenmeyebilirsin, eleştirebilirsin. Ama sen daha 95 yılında, bu ülkenin nüfusu 50 milyon bile değilken, komisyonlar azken "600 olsun" diyeceksin, AK Parti deyince bu yanlış olacak" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim