• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

AK Parti Grup Başkan Vekili İnceöz ve Başkan Yazgı gençlerle buluştu

AK Parti Grup Başkan Vekili İnceöz ve Başkan Yazgı gençlerle buluştu
Aksaray'da AK Parti Gençlik Kollarının düzenlediği "Genç Kürsü" programına katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz...

Aksaray'da AK Parti Gençlik Kollarının düzenlediği "Genç Kürsü" programına katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, gençlere referandum ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bilgiler verdi.

Somuncu Baba Külliyesi toplantı salonunda gerçekleşen Genç Kürsü programında konuşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, başkanlık sistemi hakkında bilgi vererek, halkın daha güçlü bir ülke için karar vereceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini belediye sistemine benzeten Başkan Yazgı, "Şuan belediyede her şey tek koldan yürütülüyor. Belediyede birden fazla belediye başkanı olduğunu düşünsenize. Belediye meclisi başkanı şuan benim ama başka bir başkan olduğunu düşünseniz, işleri tamamen karışır. Benim dediğime diğer başkan olmaz diyebilir. Ya da onun yapmak istediğine ben de olmaz diyebilirim. Ne olur o zaman? Çift başlılık olur ve şehrimize hizmet edemez noktaya geliriz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işte tam böyle. Ama artık 16 Nisan referandumu ile bu çift başlılık ortadan kalkıyor. Koalisyon tarih oluyor. Kararlar çabuk ve hızlı alınarak ülkemizin daha güçlü ve istikrarla yönetilmesinin önü açılıyor" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz ise, değişecek anayasa maddeleri üzerinden gençlere konuştu. Milletvekili İnceöz, "16 Nisan'dan sonraki seçimlerde milletin önüne iki sandık konularak yasama ve yürütmenin ayrı ayrı seçilmesi sağlanacak. Böylece hükümet krizi tarihe karışacak. 7 Haziran'da bunu sağlamak mümkün oldu mu hayır. Düşünün ki, mevcut sistemde birinci partisiniz ama ne yazık ki hükümet kuramıyorsunuz. İşte biz de seçimlerden sonra Türkiye'nin böyle bir belirsizliği kaldırmaya zamanı yok diyoruz. Bu yüzden güçlü bir şekilde "Evet" diyoruz" ifadelerini kullandı. 16 Nisan referandumunda güçlü bir "Evet'in çıkması, istikrarın kalıcı hale gelmesi demektir" diyen İnceöz, "Sizlerin yaş ortalamasına baktığımızda siyasi krizleri hatırlamıyor olabilirsiniz. Sizler Türkiye'nin hep tek iktidarla yönetildiğini sanıyorsunuz. Oysa bu ülkede Cumhurbaşkanı, başbakana anayasa kitapçığı fırlattı, krize neden oldu. Muhtıralar, e-muhtıralar, neler oldu bu ülkede bir bilseniz. Böyle krizlerde hizmetler tamamen duruyor, yatırımlar duruyor. Ekonomi pamuk ipliğe bağlı gibi hassas konuma geliyordu ama artık öyle olmayacak. Yasama ve yürütme tek koldan, istikrarlı bir şekilde sürecek" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili İnceöz ve Başkan Yazgı gençlerle buluştu

AK Parti Grup Başkan Vekili İnceöz ve Başkan Yazgı gençlerle buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim