• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

AK Parti grubundan Balyoz kararına ilk tepki

AK Parti grubundan Balyoz kararına ilk tepki
AYM, Balyoz Davası'nda 230 sanık için hak ihlali kararı verdi. Dava'ya ilk tepki Ak Parti' grup sözcüsü Hüseyin Çelik'ten geldi.

Gerekçeli kararı görmek gerektiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Balyoz Eylem Planı bal gibi bir darbe teşebbüsüdür. Anayasa Mahkemesi hangi tarafından böyle bir karar verdi bilemem'' dedi.
BALYOZ KARARI
Daha öncede söyledik bazılarının asla bu mesele ilgili alakası olmadığının, haklarının ihlal edildiği gibi bir iddia içindeyse Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunabilir, insan hakları mahkemesine bireysel başvuruda bulunabilir demiştik. Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararlarını gördükten sonra bir değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Bana da cezaevinden mektup yazan bir çok tutuklu bulunan bir çok subay var alakam yok diyen. Bu subayların yazdıklarından bende ciddi manada etkilenmiştim. Hangisi kuru hangisi yaş tabi ki buna yargı karar verecek. Balyoz'u yok saymak kendi kendimizi kandırmak ve halkımızın aklıyla alay etmektir bir kere. Balyoz Eylem Planı bal gibi bir darbe teşebbüsüdür. Anayasa Mahkemesi hangi tarafından böyle bir karar verdi bilemem.
12 EYLÜL DAVASI
Türkiye'nin darbelerle hesaplaşması aslında gecikti. Bu açıdan Türkiye'nin darbe meselesini gündeminden çıkarması için önce darbelerle hesaplaşması gerekiyordu. 12 Eylül 2010'daki referandumda biz 12 Eylül darbecilerinin de yargılanması gerektiğini söylemiştik. Başlamamış bir sürecin bitmiş olması söz konusu değildi anayasa değişikliği ile birlikte bunların yargılanması gerekiyor dedik ve yargılanmaya başladılar. 12 Eylül Türkiye'nin üzerinden bir silindir gibi geçti. Bizim ve bizden önceki nesil için 12 Eylül çok ağır hatıralarla doludur. Temyiz yolu açık ama biz adaletin tecellisi olarak görüyoruz. Bunlar bir yılda iki yılda ceza almış olsalardı bile darbe zihniyetinin ceza almış olması önemli. Bu cezalar kesimleşirse adı geçen zatların rütbeleri sökülür ve er olarak hayatını sürdürecekler demektir. Bu açıdan darbeye niyetli olanlar için dersler taşıyor olur.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim