• BIST 9645.02
  • Altın 2405.586
  • Dolar 32.5906
  • Euro 34.7853
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün’ün Muş Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün’ün Muş Ziyareti
AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti'nin en fazla demokrasi ve insan haklarında reformlar yaptığını...

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti'nin en fazla demokrasi ve insan haklarında reformlar yaptığını belirterek, birilerinin yeniden olağanüstü hal istediğini söyledi.

Muş'un Korkut ve Hasköy ilçelerinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunan Ayhan Sefer Üstün, Muş Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Üstün, gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

AK Parti'nin çalışmalarından bahseden Üstün, en büyük reformların demokrasi ve insan hakları alanında yapıldığını belirten Üstün, kısacası Türkiye'de sessiz bir devrimin gerçekleştirildiğini söyledi.

Yeni büyük projelerin olduğunu ifade eden Üstün, "Geçmişe şöyle 13-14 yıla baktığımızda bize bir özet çıkarın deseniz; AK Parti her alanda reform yapmıştır. Yollar yapmıştır, yatırımlar yapmıştır, eğitimde ve sağlıkta vs. Ama en fazla hangi alanda yapmıştır; demokrasi ve insan haklarında yapmıştır. Sessiz devrim yaptı insan hakları konusunda AK Parti. Ama iş bitti mi? Hayır. Dedik ki insanın, toplumun olduğu yerde yeni yeni talepler olacaktır" dedi.

Hendek kazma, yol kesme ve barikat kurmalara sert bir şekilde tepki gösteren Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi birisi bize çıksa dese ki "ben buraya çukur kazdım, ben buraya barikat kurdum geçemezsiniz" diye. Akla mantığa uygun bir şey mi bu ya. Olabilecek bir şey mi bu? İnsanlık mı bu? Bu vatandaşa hizmet midir? Arkadaşlar, bunu kaldırmak bizim görevimiz. Devletin, hükümetin temel görevi, sizin de hakkınız bunların kaldırılmasını istemek. Vatandaşımız olarak bunları kınamakta sizin göreviniz. Kimse insanımızın sokaklarda gezme hürriyetini elinden alamaz. Seyahat hürriyetini alamaz, çalışma hürriyetini alamaz. Maalesef birileri gelmiş ellerinde otomatik silahlar sanki buralar dağ başı ve buna da göz yummamızı istiyorlar. Dünyanın hiçbir devleti hiçbir hükümeti böyle bir olaya göz yummaz. Bırakın batıda Afrika'nın ortasında bir devlet dahi böylesi bir manzaraya izin veremez. Bakın Paris'te bomba patladı anında tanklar bütün köşe başlarını tuttu. Demediler ki burası Paris tankın ne işi var diye. Derhal olağanüstü hal ilan ettiler, bakın Türkiye halen olağanüstü hal ilan etmiş değil."

Türkiye'de yaşanan onca olaylara rağmen halen olağanüstü halin ilan edilmediğinin altını çizen Üstün, "Türkiye bütün bu olanlara rağmen fevkalade bir yönetim, olağanüstü hale geçmek istemiyor. Ama maalesef bu coğrafyada tekrar olağanüstü işler olsun, olağanüstü haller olsun isteyen bir kesim var. Buna el birliğiyle izin vermeyeceğiz. Bir taraftan sizler bir taraftan da hükümetimiz bir taraftan da devletimiz, kurumlarımız. Böylesi olağanüstü hal durumuna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Türkiye 1990'lara tekrar geri dönmeyecek" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'e veda hutbesinin yazılı olduğu bir tabloyu hediye etti.

Daha sonra Üstün ve beraberindeki heyet AK Parti Muş İl Başkanlığına geçti. Partililerle bir araya gelen Üstün, bölgedeki sorunlara değindi ve çalışmaları değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün’ün Muş Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün’ün Muş Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün’ün Muş Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün’ün Muş Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün’ün Muş Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim