• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak, "Terör örgütü yoluyla ülkemizi terbiye etmek isteyenler...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak, "Terör örgütü yoluyla ülkemizi terbiye etmek isteyenler varsa biz onların bu amaçlarına uygun davranmayacağız" dedi.

Daraltılmış İl Danışma toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da meydana gelen patlamayı değerlendirdi. Şahin, "Terör örgütü ve faaliyetleri bize asla mani olamayacak. Hatta daha hızlı çalışacağız. Daha planlı daha fazla çalışacağız. Terör örgütlerine inat oyunlarına gelmeyeceğiz" dedi.

Türkiye ve AK Parti iktidarının aynı anda pek çok alanda mücadele ettiğini ve bunun da başında terörle mücadele geldiğini anlatan Şahin, "Terör örgütü ve terör örgütünü maşa olarak kullanan eller bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceklerdir. Muhtemelen PKK terör örgütü İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bir canlı bomba daha patlattı. İlk alınan bilgiye göre 2 vatandaş hayatını kaybetmiş 6 civarında da yaralı var. Terör örgütü yoluyla ülkemizi terbiye etmek isteyenler varsa biz onların bu amaçlarına uygun davranmayacağız. Terörle mücadeleye devam edeceğiz. Bu terör örgütleri sosyal medyayı kullanarak şurada şu olacak burada bu olacak diyerek korku ortamı oluşturmak istiyorlar. Eğer böyle davranırsak onlar amaçlarına ulaşmış olur ülkemizdeki sosyal hayata normal şekilde devam edeceğiz. Onların istedikleri budur. Terörle mücadelede topyekûn hareket edilmesi. Özellikle siyasi partiler bir ve beraber hareket etmeliler. Parlamentoda 4 siyasi parti var, üçü bir araya geliyor bildiri hazırlıyor biri imzalamıyor. Çünkü PKK terör örgütünün siyasi uzantısıdır" dedi.

"SADECE MİLLETVEKİLLERİNİN DOKUNULMAZLIĞI YOK Kİ"

Bekleyen bütün fezlekelerle ilgili yargılanmalar yapılsın diye düşüncelerini de anlattıklarını aktaran Şahin, "Biz bunu demeden önce CHP Genel Başkanı kaldıralım, fezlekeleri gündeme alıp dokunulmazlık kalkmasın diyor. Meclisteki sözlerden dolayı dokunulmazlık kalksın bunun dışında kalsın. Anayasanın 83. maddesini değiştirmek lazım. Dokunulmazlık milletvekillerin şahsından ziyade parlamentoya tanınmıştır. Meclisin bir baskı ve dış tehditten arındırılmış şekilde görevini yapmasının teminatıdır. Birkaç milletvekili ile ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili fezlekeleri gelmişse onlara izin verip vermemek meclisin görevidir. Ama milletvekilliği dokunulmazlığı devam etsin. Türkiye'de sadece milletvekillerinin dokunulmazlığı yok ki yargı mensuplarının da dokunulmazlığı var. Yargıtay üyesi suç işlediğinde yargılanamıyor" dedi.

"HÜKÜM GİYMEKTEN VE SİYASET DIŞI KALMAKTAN KORKMAYA BAŞLADILAR"

Şahin 19 yıl önce Refah Partisi Milletvekilliği döneminde de dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili bir konuşma yaptığını da anımsatan Mehmet Ali Şahin, "Dokunulmazlık milletvekilinin şahsından ziyade parlamentonun rahat çalışmaları içindir. Fezleke gelirse meclis oylansın ama dokunulmazlık devam edilsin demişim. Şimdide bizim yaptığımız da bu. Yani zannediyorsunuz ki sadece milletvekillerim dokunulmazlığı var. Ama izin müessesesi çalışmalı. Yani fezlekeler geldiğinde gerekli makam dokunulmazlığı kaldırmalı. Bizim tüm dokunulmazlıkları yargıya götürmeyeceğimizi düşünenler tutuştu. Geçici madde ekleyelim dedik hepsi karşı çıktılar yüreklerine ateş düştü. Bazı genel başkanlarını telaş sardı. Hâkim karşısına çıkıp mahkûm olmaktan korkar oldular. Bazı genel başkanlar mahkum olmaktan, hüküm giymekten ve siyaset dışı kalmaktan korkmaya başladılar. Bunun ecele faydası yok. Bunu siz istediniz. Bize bu blöf yaptınız biz korkmuyoruz. Bizim arkadaşlarımız yanlış yaptıysa hesabını verirler ama korkacak bir şey yok. Efendim 83. Maddesini değiştirelim. Bu anayasayı değiştirelim uzlaşma komisyonu kurduk ama oradan da kaçtınız. Biz AK Parti olarak Türkiye'nin yeni anayasayı hazırlayıp meclis başkanlığına vereceğiz" diye konuştu.

"ASKERLERİN YAPTIĞI 82 ANAYASASININ YERİNE MİLLET ADINA TBMM'NİN YAPTIĞI ANAYASAYI BU MİLLETİN ÖNÜNE KOYACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu diyor ki "bu hükümet her fırsatta hayali düşmanlar meydana getiriyor. AK Parti terör olaylarının müsebbibidir. Bu hükümetin kabahati. Bu hükümet her fırsatta hayali düşman oluşturuyor" ifadesini bulanıyor. Ama sayın Kılıçdaroğlu bir kez PKK ismini ağzına almamıştır. Terör diyor ama ağzına almıyor. Siz terörle mücadele yapılırken Türkiye hangi terör örgütleriyle mücadele yapıyor açıklar mısınız? Hükümetle mücadele edilirse terörle mücadele edilir diyor. Bu hükümet devletiyle en kapsamlı şekilde mücadele ediyor. Size düşen ana muhalefet partisi genel başkanı olarak hükümete destek vermektir. Her siyasi partinin yetkilisinin devlete hükümete güvenlik güçlerine destek vermelidir. Anayasa yapmayı devlet adına askerlerin yaptığı 82 anayasasının yerine millet adına TBMM'nin yaptığı anayasa bu milletin önüne koymayan yasayı AK Parti olarak kararlı olduğumuzu her zaman vurguladık burada da vurguluyorum. Makul bir sonra en güçlü parti olarak bunu TBMM'ye vereceğiz. Terör örgütü ve faaliyetleri, canlı bombalar bizim yaptığımız bu çalışmalara asla mani olamayacak. Hatta daha hızlı çalışacağız. Daha planlı ve daha fazla çalışacağız. Terör örgütlerine inat oyunlarına gelmeyeceğiz, pabuç bırakmayacağız. İnanıyorum aziz milletimizde oyuna gelmeyecektir. Terörle mücadelede en etkili ilaç kaosa planlarına pabuç bırakmamaktır, mahal vermemektir. Normal yaşamı sekmeye uğratmamaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim