• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Silvan’da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Silvan’da
AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehmet Mehdi Eker, "AK Parti döneminde Kürtlere karşı asimilasyon politikalarını bir tarafa attık. Kürtlerde diğer Türkiye...

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehmet Mehdi Eker, "AK Parti döneminde Kürtlere karşı asimilasyon politikalarını bir tarafa attık. Kürtlerde diğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi anlı açık, başı dik onurlu kendi kimlikleri ve dilleriyle bu ülkeye katkı sunmaya devam etsinler. Bu toprakların gerçek sahibi Kürtler, Türkler hepimiz birlikteyiz" dedi.

Eker, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaretinde, 16 Nisan'daki halk oylamasına değindi. Parti olarak 2003 yılından beri bu bölgede barış tesis etmek için çok çaba sarf ettiklerini dile getiren Eker, "Terör örgütü PKK çözüm sürecinde silahlarını gömüp Türkiye'nin dışına çıkacaktı. Ama birileri onların kulağına fısıldadı. Gezi olayları sırasında dediler ki bunu yapmayın bu silahlar size lazım olacak. Millete ve bizlere verdikleri sözü tutmadılar ve tekrar kan dökmeye, saldırmaya başladılar. Bunun acısını en çok hisseden yerlerden bir de Silvan'dır. Ne zaman barışı tesis etmek için çaba sarf ettiysek maalesef terör örgüt PKK bu projeyi sabote etti. Bu terör örgütü PKK Kürtlerin diniyle, diliyle, adetiyle ve örfüyle hiçbir ilişkisi yok. Terör örgütü Kürtlerin bütün değerlerine saldırıyor. Onun için onlar ve siyasi türevleri bizi temsil etmiyor. Biz kendi değerlerimizle ve inancımızla tanınıyoruz" diye konuştu.

Her Silvanlının rüyasının Silvan Barajı olduğunu aktaran Eker, "Silvan Barajı bittiğinde bırakın Silvan'ı Diyarbakır'da bir tane işsiz insan kalmayacak. Terör örgütü PKK barajın yapılmaması için bomba döşedi ve çocukları öldürdü. Her türlü kepazeliği çıkardı. Silvan Barajı yapılmasın, buradaki insanlar işsiz kalsın diye barajın yapımına bomba döşediler. Çünkü buradaki insanlar işsiz kalırsa bizim kucağımıza düşer diye bekliyorlar. Bu ülkede Kürt, Kürt olmakla iftihar etmeli, Türk, Türk olmakla iftihar etmeli. Hepimiz kendi kimliğimizle, dilimizle ve kültürümüzle iftihar etmeliyiz" şeklinde konuştu.

"Terör, Kürt halkına kan ve göz yaşından başka bir şey vermedi"

Terörün Kürt halkına kan ve göz yaşından başka hiç bir şey vermediğini belirten Eker, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Terör örgütü PKK'nın efendileri kimse, bunların Kürtler olmadığı belli, başka yerlerde birileri onlara talimat veriyor. Terör örgütü PKK ölümden, kandan ve göz yaşından başka Kürt halkına hiç bir şey vermedi. Bir şeyde vermeye niyetleri yok. Çünkü efendileri öyle istiyor. AK Parti döneminde Kürtlere karşı asimilasyon politikalarını bir tarafa attık. Kürtlerde diğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi anlı açık başı dik onurlu kendi kimlikleri ve dilleriyle bu ülkeye katkı sunmaya devam etsinler. Bu toprakların gerçek sahibi Kürtler, Türkler hepimiz birlikteyiz."

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Eker, 16 Nisan'daki halk oylaması için destek istedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Silvan’da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Silvan’da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Silvan’da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Silvan’da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Silvan’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim