• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’ün Bitlis Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’ün Bitlis Ziyareti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, kardeşliğin tesis edilerek, bölgedeki huzurun yeniden sağlanması gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, kardeşliğin tesis edilerek, bölgedeki huzurun yeniden sağlanması gerektiğini söyledi.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığınca düzenlenen "İl Danışma Meclis Toplantısı"na katılan Demiröz, geçen yıl bölgede en fazla oyu Bitlis'in aldığını belirtti. Terör konusuna çok fazla girmek istemediğini ve bu konuda güvenlik güçleri ve devletin gereğini yaptığını ifade eden Demiröz, "İnşallah bu olaylar bittikten sonra bu rehabilite sürecinde, ilimize neler kazandıracağımızın hesabını yapmalıyız. Aynı şartlardan bizde yararlanacağız. Ekonomik katkılardan bu tarafa yapılacak yatırımlardan mutlaka en iyi şekilde neler kazanabiliriz. Biz bunun hesabını yapıyoruz. Bu terör belası konusunda bir an önce yapılacaklar yapılmalı. Tekrar kardeşlik sürecinin çözüm süreci veya milli birlik kardeşlik süreci olabilir. Bölge insanı olarak 3 yıl boyunca bunun zevkini tattık. Bazı farklı görüşler bile olsa bir an önce bu konunun çözülerek, Milli birlik kardeşlik sürecinin başlamasını canı gönülden temenni ediyorum ve dile getiriyorum. Mutlak suretle bu kardeşliğimizin tesis edilerek, bölgedeki huzurun yeniden sağlanması gerektiğinin görüşündeyim. Bu görüş aynı zamanda devletimizin de görüşüdür" dedi.

7 Haziran sonrası 1 Kasım'a kadar yaşananları gördüklerini, Türkiye'de kimlerin ne yaptığını, ne ne söylediğini, bürokrasi, ekonomi ve diğer konularda herkesin AK Parti'ye bakış açısını, dostunu ve düşmanını çok iyi gördüklerini bildiren Demiröz, bunun kendileri için bir ders olduğunu ve milletinde bunu görerek, 1 Kasım'da cevabını verdiğini ifade etti. 7 Haziran'dan sonra ki 4 ayı çok iyi tahlil ettiklerini kaydeden Demiröz, "Dostumuzu ve düşmanımızı gerçek olarak masaya yatırıyoruz. Ekonomi ve istihdamda bunu dikkate alıyoruz. Türkiye'yi bölme çalışan ister terörizm ister ekonomik olarak yapılanları bozmaya çalışanlara hesap soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz. Türkiye'de artık paralel bir yapı veya bu milletin çeşitliliklerine karşı kimse hareket edemeyecek. Millet kimi istiyorsa ve sandıkta kimi göreve getirmişse, mutlaka bu bilince hakim olmak zorunda" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ DURDURAMIYORLAR"

Başkanlık sistemini önce milletvekillerinin öğreneceğini ve ardından partinin ana kademe, gençlik ve kadın kollarına anlatacağını dile getiren Demiröz, "Başkanlık sistemi diyoruz. Başkanlık sisteminin ne olduğunu iyi bilmiyoruz. Televizyonlarda konuşan bir sürü akademisyen var. Biri bir şey anlatıyor, diğeri başka bir şeyi anlatıyor. Başkanlık sistemi neyi getirecek. Ülkelerin demokrasisine baktığında her zaman yüzde 50 oy almak herkese nasip olmuyor. Eğer böyle giderse, Türkiye bir sonra ki dönemlerde koalisyonlara mahkum kalabilir. Koalisyon olduğunda büyümeler duruyor, patinaj yapıyoruz. Bütün dış ülkelerin şu anda Türkiye üzerinde oynadığı oyunlarda sistem değişikliğini tıkama, demokrasi oyuncağı haline getirme, parlamenter rejimle koalisyonlara mahkum etmek, bölmek, parçalamak ve kalkınmasını önlemektir. Çünkü Türkiye'yi durduramıyorlar. Türkiye, Avrupa'daki 30 ülkeden daha fazla misafiri kendi sınırları içinde yediriyor, içiriyor, yatırıyor ve kimseden de yardım almıyor. Bunlara 10 milyar dolar harcamışız. Helal hoşları olsun. Bunlar hep Müslüman ve bölgemizin insanı. Bize bizden başka dost yok. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Halen ilimizde ve bölgemizde maalesef bu oyuna gelenler var" dedi.

"RUSYA GELMİŞ SURİYE'DE CİRİT ATIYOR"

Rusya'nın, Suriye'de hakimiyet kurmaya çalıştığını ve sürekli olayları kaşıdığını bildiren Demiröz, "Ne sınır ne de bir şeyin var. İran'ın sınırı yok. Bizim komşumuz. Siz niye gelmişsiniz. Burası bizim komşumuz ve akrabamız var. Sizin ne işiniz var. Rusya gelip orada hakimiyet kurmaya çalışıyor ve olayları boyna kaşıyor. Bunun için kendimize gelmemiz lazım" diye konuştu.

"ÜLKE SADECE AK PARTİ'NİN SIRTINDA"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), HDP'nin peşine takıldığını bildiren Demiröz, "Kendi içlerinde sadece şu posteri astı mı asmadı mı? Görüyorsunuz nelerle mücadele ediyorlar. Kılıçdaroğlu, sadece prim yapan saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza küfretmekle prim yapacağını zannediyor. Adam küfür ede ede iktidarda kalmayı düşünüyor. Kendi içindeki sorunlarıyla hiçbir ilgisi yok. Aralarında kalkıp terör örgütü, terör örgütü değil diyen bir rejimin milletvekilleri var. MHP desen zaten başka bir tiyatro. Kendi aralarında bir sürü problemleri var. Bir kurultay yapmaya bile gidemiyorlar. Diğer parti de şimdi darmadağın nereden emir aldıkları belli değil. Biri başka, öbürü başka bir şey diyor. Neyi savunacaklarını bilmiyorlar. Bu nedenle ülke sadece AK Parti'nin sırtında. Allah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na zeval vermesin. Bir Başbakan ki inanın gecesi gündüzü yok" dedi.

Toplantıda, AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay ve belediyeler adına Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy da birer konuşma yaptı. Demiröz'ün, Siyaset Akademisi'ni başarıyla tamamlayanlara sertifika vermesinin ardından, toplantı basına kapalı devam etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’ün Bitlis Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’ün Bitlis Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’ün Bitlis Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’ün Bitlis Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’ün Bitlis Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim