• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Ak Parti Muğla Gençlik kolları ile yeni anayasa çalışmaları ile ilgili bir araya geldi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Ak Parti Muğla Gençlik kolları ile yeni anayasa çalışmaları ile ilgili bir araya geldi. Menteşe Öğretmenevinde sabah kahvaltıda Gençlik Kolları Yönetimi ile bir araya gelen Ecertaş, öğleden sonra AK parti Muğla Gençlik kolları üyeleri ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM salonunda bir araya geldi.

Ak Parti Muğla Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Kurt, Genel Başkan Melih Ecertaş'ı Muğla'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Mecliste kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağıldığını, fakat Türkiye'nin ruhu kirlenen mevcut anayasanın yerine daha reformist bir anayasa ihtiyaç duyulduğunu belirten AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ise, "Türkiye'de bu güne kadar dört anayasa yapıldı. Şu anda beşincisinin hazırlıkları yapılıyor. Bu anayasa ile ilgili bizim en temel düşüncemiz ruhunun kirliliği. Bugüne kadar Anayasa'nın bir ç ok maddesi değiştirildi. Hep revizyon yapılarak ruhu kirletildi. Neden ruhu kirletildi diyoruz. 1980 darbesinin ardından 1982 yılında o darbenin getirdiklerini, tamamen milletin egemenliği değil de devletin hegomanyasını, millete söz hakkı değil de devlete söz hakkı verildiği, millete çok söz hakkının tanınmadığı, temelinde vesayetçi kurumların ve vesayetçi bir anlayış olduğu için Anayasa'nın ruhu kirletildi diyoruz. Ruhunda insan hakları olan, insan haklarına dayalı, insan haklarını merkeze alan, milleti merkeze alan yeni bir Anayasa istiyoruz. Bu konuda Türkiye'de yüzde 90 mutabıkız" dedi.

"YENİ ANAYASANIN TARTIŞILMASINI İSTİYORUZ"

AK Parti'nin tek başına Anayasayı yeniden yazmasının yeterli olmadığını belirten Ecertaş, "Eğer millet iradesini, millet egemenliğini güveniyorsanız, gelin sistemi reforma edelim diyoruz. Bunu derken de illaki şu olsun demiyoruz. Biz tartışılsın istiyoruz. Kim ne istiyorsa, parlamenter sistem istiyorsa tartışılsın, Başkanlık istiyorsa tartışılsın, yarı başkanlık istiyorsa anlatsın, tartışalım. Biz bunu istiyoruz. Eğer bu millet bunlardan hangisini makul görürse onu uygulayalım. Şu anda mecliste bir uzlaşma komisyonu kalmadı. Biz de eğer ki biz bunu mecliste tartışamıyorsak geliriz halkla beraber tartışırız, konuşuruz ve uzlaşırız. Araştırmalarımızın neticesinde bizim parti olarak neyi öneriyoruz? Sistemin mevcut parlamenter sistemden Başkanlık sistemine doğru reforme etmeyi düşünüyoruz. Yeni anayasamızın yürütmesinin buna dayalı olmasını istiyoruz. Federal değil, üniter devlet yapısından bahsediyoruz. Tek bayrak, tek devlet, tek dil bundan bahsediyoruz. Bu yapıya uygun bir bir Başkanlık sisteminden söz ediyoruz. Bunu da tüm Türkiye'yi tek tek gezerek bunu anlatmaya çalışıyoruz" DEDİ.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim