• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

AK Parti, ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği’ düzenledi

AK Parti, ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği’ düzenledi
AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı, 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle "Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği" programı düzenledi.

AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı, 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle "Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği" programı düzenledi.

21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı tarafından "Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği" programı gerçekleştirildi. Elit Balo Salonunda yapılan programa AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Başkanı Halil Uluay ile down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

Yemekte konuşan AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, AK Parti tarafından kurulduğu günden bugüne engelli kesimine ve ailelerine dönük çok güzel adımlar atıldığını kaydetti.

Türkiye'de bir sistem sorunu olduğuna dikkat çeken Çelik, "Karmaşık sistemde gidiyoruz. Eğer arkasındaki sistem sağlam değilse, güçlü millet desteği yoksa güçlü bir lider değilse harcanıp gidiyor. Hükümetler çok kısa süreli oluyor ve politikalar etkin bir şekilde uygulanamıyor. Biz artık bu duruma son verelim istiyoruz. Kişilere bağlı olmadan her zaman arkasından doğrudan desteğini almış sandıktan yüzde 50'den fazla oy alarak milletin hükümeti olmuş iktidarlar gelecek. Artık dönemsel başarılar değil, kalıcı ve siyasi istikrar, güveni 16 Nisan'da hepimizin vereceği oylarla hayata geçireceğiz. Biz öyle hükümetler gelsin 5 yıl milletten yetki alsın belli bir konuyu değil tüm ülkenin meselelerini planlasın istiyoruz. 5 yıl iktidarda kaldıktan sonra millete de hesap versin, karşına çıkabilsin istiyoruz. Cumhurbaşkanı ve onun kuracağı hükümet en fazla 2 sefer seçilsin istiyoruz. İnşallah vereceğimiz "evet" oylarıyla hizmet dönemlerini istikrarlı hale getireceğiz. Çocuklarımız her zaman güçlü hükümet, güçlü desteklerle hayatlarını devam ettirecekler" diye konuştu.

"Down Sendromluların daha rahat yaşabilmeleri için çalışıyoruz"

Down sendromlularının farkında olduklarını ve toplumda birlikte daha nasıl uyumlu, daha nasıl etkin yaşayabileceklerinin peşine düştüklerini belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, "Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız geldi ve Down Sendromunun ilerlemesini durdurabilecek bir tedavi geliştirdiğini ve bunun içinde bir takım şeylere ihtiyacı olduğunu söyledi. Eğer bir tedavi imkanı varsa, devlet bunu kişilerden ücret almadan yapmalı. Eğer Down Sendromu belirli bir noktada durdurulabiliyorsa, böyle bir teknik gelişmişse bunun yapılması lazım. Herkesin de bundan faydalanabilmesi lazım. Devletimizde bu konuda hem sizleri hem bizleri yalnız bırakmıyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onlara bir birey olarak yaşama haklarını bizim sonuna kadar sağlamamız lazım. Bu bizim görevimiz" şeklinde konuştu.

"Engelliler artık toplumdan dışlanmıyor"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay da, bugün insanların bilinçlenmesi sonucu engellilerin artık senede bir gün hatırlanmadığını belirterek, engellilerin normal insanlar gibi her zaman hayatın içinde olduklarını söyledi.

Engellilerin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi artık toplumdan dışlanmadığına dikkat çeken Uluay, "Benim de engelli bir çocuğum var. Şuanda 14 yaşında. 1,5 yaşından itibaren fiziksel engel yaşıyor. Çocuğumuz evimizin neşe kaynağı. Aslında engelli kavramının incelenmesi, irdelenmesi gerekiyor. Üzerinde ciddiyetle düşünülmesi gerekiyor. Hiçbir engelli belki bizim kadar kinci değildir. Bizim kadar fesat değildir. Bizim kadar topluma zararlı değildir. Birçok açıdan onlar bizden daha fazla avantajlılar. Dünyada engelliler fazla biz azınlıkta olsaydık o zaman asıl engelli kim olurdu? İnsanların kafalarındaki, vicdanlarındaki engelleri ortadan kaldırılması gerekiyor. İnsanları engelli ya da engelsiz diye kategoriye ayırmak çok manalı bir hareket değil. Bu manada hükümetimizin ciddi çalışmaları oldu. Kişinin ekonomik seviyesine bakılmaksızın devletimiz her türlü desteği sağlıyor. Engellilerimizin eğer bir desteğe ihtiyacı varsa özel kurumlarımız vasıtasıyla evlerinden alınıyorlar ve eğitimlerinin ardından tekrardan evlerine bırakılıyorlar. İlerleyen dönemlerde bu çocuklarımıza bakan ailelerin bile emekli olabilmeleri sağlanacak. Şu anda çalışmalar devam ediyor. İnşallah hem engellilerimize hem de engellilerimizin ailelerine devlet olarak, hükümet olarak daha fazla destek sağlanacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti, ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği’ düzenledi

AK Parti, ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği’ düzenledi

AK Parti, ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet Yemeği’ düzenledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim