• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

AK Parti Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul etmedi!

AK Parti Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul etmedi!
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partileri ziyaret etmek isteyen çatı adayına AK Parti'den randevu gelmedi.

"Çatı aday" Ekmeleddin İhsanoğlu, yarın kendisine destek veren siyasi partileri ziyaret edecek. Ak Parti, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun randevu talebini kabul etmedi.

DÜN MASUM TÜRKER İLE GÖRÜŞTÜ

Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili Cihan Haber Ajansı’nın sorularını cevapladı. Sürecin iyi bir şekilde gittiğini dile getiren İhsanoğlu, “Hazırlıklarımız devam ediyor. Ekip kuruluyor. Medya çalışmaları başlıyor. Mecliste grubu olan partilerle görüşmelerimiz başladı. Dün Sayın Demokratik Sol Partisi Genel Başkanı Masum Türker ile görüştüm. Onlar bir açıklama yaptılar. Desteklediklerini ifade ettiler. Destek gittikçe büyüyor. 2,3,4 ve 5 parti oldu. Zannedersem hafta sonuna kadar güzel bir netice alacağız. Sırada Demokrat Parti var. Saadet Partisi var. BBP ile randevular tespit edildi. Bu süre içerisinde tabiatıyla CHP ve MHP ile de görüşeceğiz.” dedi.

"HASSASİYETLERİ ZORLAYACAK BİR ŞEY YOK"

“CHP’nin bazı kesimlerden size yönelik olumsuz tepkiler geldi. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya İhsanoğlu, “Ben CHP’li birisi değilim. Onlar da haklı olarak bir CHP’li görmek istiyorlardı. Fakat siyasi uzlaşma neticesinde benim adım üzerinde bir uzlaşma hasıl oldu. Onları ben yadırgamıyorum. Fakat tabii onların hassas olduğu konularda, benim onların hassasiyetlerini rahatsız edecek zorlayacak bir şey yok. Çünkü ben Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasasında belirtilen esaslara sadık bir insanım. Bunu sözle tekrarlayan bir insan değilim. Kitaplarımda da yazdım. Yıllar önce yazdıklarım var. Şimdi siyaset icabı şunu bunu memnun etmek için ucuz siyaset yapan biri değilim. Ben bir fikir adamıyım, akademisyenim, entelektüelim ve siyasi duruşum meydandadır. O bakımdan benim bu görüş sahiplerine saygım var. Onların bu meselelere yakından büyük bir fotoğrafa bakmalarını istiyorum. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği önemli bir söz var. ‘Biz bir partiye genel başkan seçmiyoruz.’ Mesele bu kadar basit. Türkiye’de 76 milyon insanı kucaklayacak, hepsini temsil edecek, milletin başı olacak, bir Cumhurbaşkanlığı Seçimi mevzu bahistir. Bu da konsensüs sağlayacak bir isim olması lazım. Sağolsunlar. Teveccüh etmişler. Benim adımı uygun bulmuşlar. Ben de bunu birçok partinin müşterek arzusu olarak gördüğüm için kabul ettim.” cevabını verdi.

İktidar kanadının Cumhurbaşkanı adayını belirlemesi süreciyle alakalı ise İhsanoğlu, “Bu konuda takdir partinindir. Başkasının adına konuşmak adetim değildir.” diye konuştu.

"BİR PARTİ ADINA HAREKET ETMİYORUM. ETMEYECEĞİM DE…"

“Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Başbakan Erdoğan’ın tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İhsanoğlu, “Sayın Başbakan’ın bu konuda çok güzel bir sözü var. Onu memnuniyetle karşılıyorum. Karar verecek olan millettir. Sandıktır. Esas demokrasinin ruhu budur. Centilmence ve çelebice bir yarış olması lazım. Saygı içerisinde olması lazım. Seviyeli bir şekilde tartışma yürüttüğümüz zaman, millete kendimizi anlattığımız zaman, hedeflerimizi, projelerimizi beyan ettiğimiz zaman halk karar verecektir. Başka türlü düşünmek yakışmaz. Türkiye gibi büyük bir ülkeye yakışanı yapmak lazım. Ben Sayın Başbakan’ın bu konudaki tavrını takdirle karşılıyorum.” şeklinde konuştu. Çatı aday polemiği ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren İhsanoğlu, “Liderler arasındaki tartışma onları ilgilendiren bir konudur. Bir parti adına hareket etmiyorum, etmeyeceğim de.” dedi.

İhsanoğlu, son olarak daha huzurlu, daha müreffeh ve daha itibarlı bir Türkiye hayal ettiğini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim