• BIST 9530.47
  • Altın 2472.847
  • Dolar 32.429
  • Euro 34.8442
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

AK Parti Didim İlçe Başkanı Ankara Ziyaretini Değerlendirdi

AK Parti Didim İlçe Başkanı Ankara Ziyaretini Değerlendirdi
Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gerçekleştirdikleri ziyaretlerden Didim'e müjdeli haberlerle dönen AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü "ADÜ Didim Meslek...

Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gerçekleştirdikleri ziyaretlerden Didim'e müjdeli haberlerle dönen AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü "ADÜ Didim Meslek yüksekokulunun yeniden 10 yıllık kiralanması konusunda Bakanımızdan söz aldık. Ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü yeni binası 2016 yılı yatırım programına alındı. Akbük ve Didim'in 112 servis merkezlerinin yatırım planına alınması istedik ve Didim Devlet Hastanesine doktor atamaları konusunda görüşmelerde bulunduk." dedi.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü Ankara'ya gerçekleştirdikleri ziyaretlerden eli boş dönmedi. AK Parti Aydın Milletvekillerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirten Ünlü Eğitim, sağlık, ve Tarım konularında müjdeleri açıkladı.

AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş ile İlçenin aciliyeti olan sorunları aktardıklarını belirten Ünlü "2016 yatırım programına alınması için İlçe müdürlüklerinden arz edilen konuları aktardık. Didim ve Akbük'te bulunan 112 Acil servis merkezlerimizin yatırım planına alınmasını talep ettik. Didim Devlet Hastanesinin personel yapısının (dahiliye ortopedi, Çocuk ve anestezi doktorları) iyileştirilmesi için görüştük ve bu doktorların zorunlu hizmet kapsamında görev alması noktasında görüşlerimizi ilettik. Bununla ilgili sağlık Bakanlığı yatırımları Genel Müdürlüğüyle ilgili Sayın Vekilimiz Mehmet Erdem görüşme yaptı. Bu görüşmede 112 Acil servis merkezlerinin durumu iletildi. Onun haricinde Kamu Hastaneleri Birliği başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakkı Yeşilyurt'a ziyaretimiz oldu. Bu ziyarette kurum başkanı yapılacak ilk atamalarda Dahiliye, Ortopedi, Çocuk ve Anestezi doktorlarının atanmasında Didim'e destek sözü verdiler" dedi.

"ÜNİVERSİTENİN YER SORUNUNDA MÜJDELİ HABER"

AK Parti Aydın Milletvekillerinin katılımıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı ziyaret ettiklerini belirten İlçe Başkanı Ünlü "Milli Eğitim bakanlığına tahsisli olan ADÜ Didim MYO kampüsünün kullanım hakkının ADÜ'ye yönelik 10 yıl uzatılması noktasında Sayın Bakanımızdan sözünü aldık. Bu konuyu ADÜ Rektörümüzü ileteceğiz ve bunun takibini yapacağız." dedi.

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE YENİ BİNA 2017'DE…

Didim İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yer sorunuyla ilgili olarak Tarım Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğüne Milletvekilleri noktasında girişimlerde bulunulduğunu belirten Ünlü "Fiziki altyapısı son derece sorunlu olan İlçe Tarım Müdürlüğü binamızın yeniden yapılması noktasında görüşmeler yapıldı. Bunun sonunda 2016 yatırım programına alındı ve onaylandı. İhale aşamasına geldi. Efeler Mahallesinde Ege Caddesi üzerinde yapılacak olan yeni Tarım İlçe binası 2017 yılında hizmete girer." diye konuştu.

"BÖLÜNMÜŞ YOLDA BAKANLIKLAR DA DEĞİŞİM İSTEĞİ"

Ünlü Didim-Bodrum Havalimanı yoluyla ilgili projenin takibi açısından Didim-Akbük yolunun Turizm Bakanlığı'ndan alınıp Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'ne girmesi talebini vekillere ilettiklerini kaydetti.

"YENİ HASTANE İÇİN YATAN HASTA SAYISI KISTAS"

Didim'e yeni hastanenin yapılmasının yatan hasta sayısıyla orantılı olduğunu belirten Ünlü" "Didim'den yeni hastane için yatan hasta oranı kıstas. maalesef doktor eksiklikleri nedeniyle yatan hasta oranı yüzde 10'ların altına düşmekte. Öncelikli olarak kadro takviyesi lazım. Hizmet kalitesi artmalı ve vatandaşın güveni artması lazım. Hastanenin yüksek kapasitede çalışmasının sağlanması gerekiyor. Onun akabinde yeni hastane yatırım planına alınacaktır." dedi.

"MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ TALEBİ"

Didim'e Milli Emlak Müdürlüğü kurulması konusunu dile getirdiklerini belirten Ünlü "Didim'de 480 bin dönüm araziye sahip. Bunun 400 bin dönümü Orman ve Maliye'ye ait. Bu kadar alanın Milli Emlak Şefliğince yönetilmektedir. Bu kadar geniş alan için Milli Emlak Müdürlüğü olması gerektiğini dile getirdik. Müdürlüğün kurulması büyük önem arz ediyor. Bu hem vatandaş hem de devlet açısından önemli." dedi.

Didim'deki Fevzi Paşa ve 3. Koy'un imar planlarıyla ilgili olarak bir an önce Turizm Bakanlığı'ndan bu konuların netleşmesi konusundan Milletvekillerinden desteklerini istediklerini belirten Ünlü "Ziyaretlerimizde Sağlık Bakanlığı Müşaviri Osman Güzelgöz bey'i ziyaret ettik. Sağlık altyapısıyla ilgili sıkıntıları kendisine ilettik. Başbakan Müşaviri Sadettin Kılıç" beyi ziyaret ettik. Didim'in sıkıntılarını kendisini ilettik. O da kendisinin Vekilleriyle birlikte bunun takibinin yapılacağını bizlere iletti" dedi.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Ankara Ziyaretini Değerlendirdi

AK Parti Didim İlçe Başkanı Ankara Ziyaretini Değerlendirdi

AK Parti Didim İlçe Başkanı Ankara Ziyaretini Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim