• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti Burdur İl Başkanı Görevinden İstifa Etti

AK Parti Burdur İl Başkanı Görevinden İstifa Etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Burdur İl Başkanı Avukat Ömer Bütüner, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile yönetimi ve üyelerine...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Burdur İl Başkanı Avukat Ömer Bütüner, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile yönetimi ve üyelerine istifa ettiğini duyurdu.

"Ol deyince olduran, gönüllerimizi imanla dolduran Yüce Allah'ın 99 adıyla Ya Bismillah" diyerek sözlerine başlayan Avukat Ömer Bütüner, "Yaklaşık 1 yıl önce böyle başlamıştık bu yolculuğa besmeleyle. Yine besmeleyle son noktayı koyuyorum. Her bitiş yeni bir başlangıçtır aslında. Ölüm bile olsa. Kıymetli dava arkadaşlarıma hürmetlerimi sunarım" dedi.

SOSYAL MEDYADAKİ AÇIKLAMASINI TEKRARLADI

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayı da tekrarlayan Ömer Bütüner, "Dün de ifade ettiğim gibi 31 Ocak 2015 günü tarafıma tevdi edilen ve bugüne kadar onurumla yürüttüğüm AK Parti Burdur İl Başkanlığı görevimi, partimizin ilimizde daha fazla yıpratılmaması, çıktığımız bu kutlu yola birilerinin kaprisleri sonucu zarar gelmemesi için ve başta Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere değerli büyüklerimin elini rahatlatmak adına istifa etmiş bulunmaktayım" diye konuştu.

Bütüner açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ben Ömer Bütüner, Avukat, lise yıllarından beri çizgisi hiç değişmemiş, hep sayın Cumhurbaşkanımızla ve Başbakanımızla aynı yolda yürümüş bir dava adamı. Mesleğe başladığı 2000 yılından 2014 yılına kadar mücadelesini STK'lar üzerinde yürüten bir gariban. 2014 yılından sonra Ak Parti kadrolarında görev almış, önce başkan vekili, sonra başkan olarak partimizi temsil etme gayreti içinde olmuş birisi. Bütün bunların yanında kendini sadece iyi bir kul olmaya adayan aciz bir kul. Enaniyet olarak kabul etmeyiniz lütfen. Ben kendimi böyle tanımlarım kendi içimde."

"TEŞKİLATIMIZIN BİR KISMI İYİ, BİR KISMI KÖTÜ TANIYOR"

"Bütün bunlar benim penceremden tabi ki" diyen Bütüner, "Diğer insanlar benimle ilgili neler düşünür bilemem. Teşkilatımın ise bir kısmının beni iyi, bir kısmının da kötü olarak gördüğü de aşikar. Zira, hakkımda yalan yanlış yazılanlardan çizilenlerden bu net bir şekilde anlaşılıyor" şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH, BEN SON OLURUM"

AK Parti'deki dava arkadaşlarının kendisine yaptıkları tavırlardan üzgünlük duyduğunu da sözlerine ekleyen Bütüner, "Üzülüyorum çünkü, AK Parti'de siyaset böyle yapılmamalı, buna artık bir son verilmeli. 2012 yılında il başkanı Osman Karakaya benzer baskılarla istifa ettiriliyor. 2014 yılında İl Başkanı İbrahim Ekici yönetim içi istifalarla ve baskılarla istifa ettiriliyor. 2015 yılında İl Başkanı M. Fatih Çınar benzer baskılarla görevi bırakmak zorunda kalıyor. 2016 yılında il başkanı benim, aynı bildik ve denenmiş yöntemler devrede ve ben de daha fazla partimin yıpratılmaması adına istifa ediyorum. İnşallah, ben son olurum da bundan sonra yerime geçecek il başkanı sıkıntı yaşamadan görevine devam eder" ifadelerini kullandı.

"HERKESİ MEMNUN ETME ŞANSIMIZ YOK"

Başkanlığında girilen seçimlerden Türkiye ortalamasının üzerinde sonuç aldıklarını aktaran Bütüner, "Bu süre içinde hep birlikte iki seçim geçirdik. İçinde yer aldığım benden önceki yönetimi de düşünürsek cumhurbaşkanlığı seçimi de dikkate alındığında 3 seçimde Türkiye ortalamasının üstünde bir sonuç aldık. Bunlar kimilerine göre başarı kimilerine göre değil. Kamuoyu bunu değerlendirecektir. Hayatta herkesi memnun etme şansımız yok. Ama akşam başımızı yastığa koyduğumuzda huzurla uyuyabiliyorsak bizden bahtiyarı yoktur. Gök kubbede hoş bir sada bırakmaktı hedefimiz. Bırakabildik mi bırakamadık mı bunu halk ve Cenab-ı Hak takdir edecektir" ifadelerine yer verdi.

"ALDIĞIM TERBİYE GEREĞİ CEVAP VERMEDİM"

"Siyasette elbette rekabet olacaktır" ifadelerini kullanan Bütüner, kendisine yönelik yapılan karalama kampanyasını da eleştirdi. Bütüner, "Parti içindeki rakipler, muhalefetini kırmadan, dökmeden, fitneye sebebiyet vermeden, iftira atmadan yapabilmeliler. Maalesef bu olmadı. Sosyal medya üzerinden sahte hesaplarla yalan yanlış şeyler yazdılar, çizdiler. Hepsine tek tek cevap verebilirdim. Ama aldığım terbiye gereği cevap vermedim."

"PARTİNİN NEFERİYİM VE ÖYLE KALACAĞIM"

Bütüner, partideki görev anlayışını şöyle özetledi: "Ben, bu partinin bir neferiyim ve öyle de kalacağım. Göreve geldiğimde bize bugün bu görev verildi yarın başka bir görev de verilebilir onu da yaparız demiştim öyle de olacak."

"KUSURSUZ DEĞİLİM AMA YAŞANANLARI HAK ETMEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Görev süresi boyunca kusursuz bir başkanlık yapmadığını ancak, yaşananları da hak etmediği kanısında olduğunu vurgulayan Bütüner, "Başkanlığımı kusursuz yaptığımı iddia etmesem de 15 aylık kızımla bir arada iki akşam geçirmemiş, iki seçimin sıkıntısını da göğüslemiş, maddi manevi fedakarlıkta bulunmuş, biri olarak yaşananları hak etmediğimi düşünüyorum" dedi.

"HAKKIM VARSA HELAL OLSUN"

Bütüner, "Bu süreçte birlikte yola çıktığımız ve bizi yarı yolda bırakmayan yol arkadaşlarımdan, bize bu süreçte destek veren herkesten Allah razı olsun. Hepinizin üzerimde hakkınız vardır hakkınızı helal edin. Benim hakkım varsa helal ediyorum. Birilerinin beni istifaya zorlamak için yaptıklarına inat bu süreçte bana destek olan, yanımda dimdik duran teşkilat mensuplarımıza ve Milletvekilimiz Reşat Petek Beye teşekkür ediyorum. Ve aileme teşekkür ediyorum. En çok da karım ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Fedakarlığın en büyüğünü onlar yaptılar onlardan helallik diliyorum. Olanda hayır vardır, yarının ne getireceğini Allah bilir. Hep birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.

AK Parti Burdur İl Başkanı Görevinden İstifa Etti

AK Parti Burdur İl Başkanı Görevinden İstifa Etti

AK Parti Burdur İl Başkanı Görevinden İstifa Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim