• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

AK Parti Bolu İl Başkanından CHP’li Özcan’a Tepki

AK Parti Bolu İl Başkanından CHP’li Özcan’a Tepki
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, kendisinin de aralarında bulunduğu bazı kesimlere "yalaka" diyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a tepki göstererek,...

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, kendisinin de aralarında bulunduğu bazı kesimlere "yalaka" diyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a tepki göstererek, "Tanju Özcan'ı edepli olmaya davet ediyorum" dedi.

Kurultay'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sarf ettiği "diktatör bozuntusu" sözleri ile kamuoyunun tepkisini çeken Kılıçdaroğlu'na suç duyuruları artarak devam ederken, CHP Milletvekili Tanju Özcan'ın suç duyurularını "yalakalık" olarak değerlendirmesi AK Parti cephesinden büyük tepki gördü. Özcan'ın talihsiz açıklamalarına jet hızıyla cevap veren İl Başkanı Nurettin Doğanay, halkın yüzde 52'sinin oyları ile seçilerek Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden CHP'nin millet iradesini hiçe saydığını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör bozuntusu" dediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasını "yalakalık" olarak değerlendiren CHP Milletvekili Tanju Özcan'a tepki gösterdi. Doğanay, kendi il başkanına ağza alınmayacak sözler sarf eden Özcan'ın, başkalarına saygı göstermesinin ve edepli olmasının beklenemeyeceğini kaydederek, "Tanju Özcan halkın oyları ile Reis-i Cumhur seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve ona sahip çıkan insanlara hakaret etmeyi kendisine yakıştırıyor olabilir Ancak bizler onun seviyesine inmeyeceğiz. Çünkü Bolu'da CHP'ye oy veren yaklaşık 40 bin kişiye saygımız var" diye konuştu.

Anayasal haklarını kullandıklarını belirten Doğanay, "Bizler Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaretler yağdıran o zat'a karşı anayasa ve yasalarla düzenlenerek güvence altına alınan şikâyet hakkımızı kullandık. Ancak bu durum CHP'nin yereldeki cazgırını rahatsız etti. Kendi il başkanına ve teşkilatlarına ağza alınmayacak sözler sarf eden birisinin başkalarına saygı göstermesi, edepli olması zaten beklenemez. Siyaset ahlak ve edepli olma sanatıdır. CHP Genel Başkan Yardımcısı Hamzaçebi'nin "siyaset dürüstlük ister, edepli olmak ister" şeklindeki sözleri zaten Tanju Özcan'ın nasıl bir siyaset güttüğünün en büyük ispatıdır" ifadelerini kullandı.

Doğanay, açıklamalarının devamında CHP'ye oy vermiş 40 bin kişiye saygılarından dolayı Özcan'ın seviyesine inmeyeceklerini belirterek, şöyle konuştu;

"Tanju Özcan halkın oyları ile Reis-i Cumhur seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve ona sahip çıkan insanlara hakaret etmeyi kendisine yakıştırıyor olabilir, ancak bizler onun seviyesine inmeyeceğiz. Çünkü Bolu'da CHP'ye oy veren yaklaşık 40 bin kişiye saygımız var. Bizim siyaset anlayışımızın tek temel limanı ahlaktır. CHP Milletvekili Tanju Özcan'ı da bu bilinçle hareket etmeye, edepli olmaya ve karnından konuşmamaya davet ediyor, seviyeden yoksun ucuz siyaset anlayışını da kamuoyunun ve CHP seçmenin takdirine bırakıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim