• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Demiralp: “Bodrumlulara TOKİ Hayırlı Olsun”

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Demiralp: “Bodrumlulara TOKİ Hayırlı Olsun”
CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ'ın TBMM'de sunduğu Bodrum'daki TOKİ ile ilgili soru önergesi üzerine, AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp...

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ'ın TBMM'de sunduğu Bodrum'daki TOKİ ile ilgili soru önergesi üzerine, AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp basın açıklaması yaptı.

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde "TOKİ'nin Bodrum İlçesi Ortakent Mahallesindeki Hazine'ye ait 1 milyon metrekarelik araziyi devralmak için Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulu'na başvurduğu, devir kararının da önümüzdeki günlerde netleşmesinin beklendiği ve yüzde 30 emsal çıkması halinde yabancılara satmak üzere arazide 3 bin konut inşa edebileceği yönündeki haberler basın ve yayın organlarında sıkça gündeme gelmektedir" değerlendirmesinde bulunarak Bodrum için yeni bir yapılaşma alanı olacak proje hakkında bazı sorular yöneltti.

CHP'li Üstündağ tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulan yazılı soru önergesi üzerine AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, basın açıklaması yaptı. Demiralp, yaptığı açıklamada "Kendi vatandaşımız dururken neden yabancıya ev yapalım" ifadelerini kullandı.

"CHP'Lİ BELEDİYELER İMAR İZİNLERİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN"

Demiralp, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Adalet ve Kalkınma Partisi hizmet partisidir. Emeklimiz, işçimiz, evi olması için her gün bizleri yolda durduran vatandaşımız varken neden yabancıya ev yapalım. CHP'li belediyeler yabancılara milyon dolarlık evler yapılması için yatırımcılara her türlü imkanı sağlıyor. Bodrum'un her yeri bu yüzden rant uğruna talan edildi. Tarihten, doğadan, çevreden bahseden CHP'li belediyeleri imar izinlerini gözden geçirsinler. Sn. Üstündağ TOKİ'nin uygun şartlarda ev sahibi yapacağını duyan, lüks konutlar inşa eden şirketlerin avukatlığını mı yapıyor?"

"BİZ NEREYİ UYGUN GÖRÜRSEK ORADA ÇALIŞMA YAPARIZ"

TOKİ konutlarının Mumcular'a yapılacağını belirten Demiralp, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Ortakent için bir çalışmamız yoktur. Bodrum'da ev ihtiyacı olan dar gelirli vatandaşlarımızı TOKİ kanalıyla uygun şartlarda ev sahibi yapacağız. Bu konuyu ben bizzat takip ediyorum. Biz nereyi uygun görürsek orada bu çalışmaları yaparız. Sn. Üstündağ CHP anlayışı ile AK Parti duruş ve anlayışını karıştırdı herhalde. Her iki senede bir aralıklarla Ortakent ile ilgili olarak bu tarz açıklamalar yapıyorlar. Kendilerini gündemde tutmak istiyorlarsa Bodrum'un ihtiyacı olan Katı Atık projesinden, çalışmayan arıtmalardan ve denize dökülen lağım sularından bahsetsinler" dedi.

"BODRUMLULARA TOKİ KOMUTLARI HAYIRLI OLSUN"

TOKİ projesinden de bahseden Başkan Demiralp, "Proje için uygun olan arazi bulundu. Arsa için çeşitli yerlerden olur almamız gerekiyor. Bahsedildiği gibi her şey bizim istediğimiz gibi değil, tam tersi kurallarına uygun şekilde yapılmak zorunda. Bu konu ile ilgili gerekli kurumlardan olur alacağız. Ben Bodrumlulara şimdiden TOKİ hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim