• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

AK Parti Bayat Ve Uğurludağ Danışma Meclisi Yapıldı

AK Parti Bayat Ve Uğurludağ Danışma Meclisi Yapıldı
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "AB yöneticileri terörün ne kadar can yaktığını görmemişler. PKK ile dost olan bizim dostumuz...

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "AB yöneticileri terörün ne kadar can yaktığını görmemişler. PKK ile dost olan bizim dostumuz değil. PKK ile dost olan siyasetçi de dostumuz değil. PKK terör örgütü ise terör örgütüne arka çıkmak, işlediği cinayetlere, günahlara ortak olmak demektir" dedi.

AK Parti Çorum Bayat ve Uğurludağ İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi Toplantıları gerçekleştirildi. AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu'nun da katıldığı Danışma Meclislerinde parti çalışmaları ele alınarak, önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritaları masaya yatırıldı.

7 Haziran seçimlerinde boşluk olunca hemen teröristlerin inlerinden kafalarını çıkardığını dile getiren Uslu, terör örgütlerinin Türkiye'yi mecalsizleştirmeye çalıştığını, güvenlik güçleri ve sivillerle çocukları şehit ettiğini, Türkiye'yi kriz ve kaosa sürüklemek istediklerine dikkat çekti.

Özyönetim adı altında bir hayal kurduklarını dile getiren Uslu, "Öz yönetim daha çok yerel yönetimlerin güçlendirilmesi değil, onlar için ayrılığa giden yolun başlangıcıdır. Türkiye'yi bölmeye giden yolun başlangıcıdır. Onu desteklemek için kurdukları öz savunma birlikleriyle niyetlerini anlıyoruz. Türkiye partisi olamadılar. Türkiye'nin birliğinden rahatsız oluyorlar. Biz güç kazandıkça onlar toplumun güvenini kaybetmenin farkındalar. Bir taraftan Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak ve ülke üzerinde hesabı olan kuruluşların oyuncağı olmak, taşeronluğunu yapmak durumundalar. Türkiye'yi bölmeye çalışanlara karşı devletimizin yanında olmaya, cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durmaya devam edeceğiz. Canımızla, malımızda ezanımızın, devletimizin, bayrağımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Devletin alternatifi zillettir. Bunu gördük. Devleti bölmek, yıkmak isteyenler varsa devletin güçlü elide dur der. 7 Haziran'dan sonra bir taraftan terör yeniden hortladı bir taraftanda ekonomik spekülatörler ortaya çıktı. Çocuklarımıza iyi bir Türkiye bırakmak istiyorsak biz sadece danıma meclislerinde değil her fırsatta partimize, davamıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Oynanan oyunları tuzakları bozacağız" diye konuştu.

Avrupa Birliği yetkililerinin "PKK'ya karşı orantısız güç kullanıyorsunuz" yönünde açıklamalar yaptığını anlatan Uslu, "Hadi oradan. PKK orantılı mı güç kullanıyor? Çocukları katlederken, cinayetler işlerken, hastaneleri bombalarken, ambulansları yakarken orantılı mı güç kullanıyor? İnsan hayatı en kutsaldır. İnsan hayatına kast ediyor. Orada insanların yaşama hakkına kast ediyor. Şehirleri yaşanmaz hale getiriyor, cehenneme çeviriyor. Ülkeyi cehenneme çevirenlere karşı bir hukuk devleti, demokratik devlet ve ülkedeki kamu düzenini kurmakla görevli hükümet durun bakıyım diyemez mi? Durun burada, susun diyemez mi? Yeter artık diyoruz. Yeter. Gösterdiğimiz hoşgörü, gösterdiğimiz anlayış suistimal ediliyorsa bundan böyle ülkede tek bir terörist kalmayıncaya kadar inlerine kadar gideceğiz. Gereken yapılacak. Siyasetçileri var. Siyaseten söylemesi gerekenleri dönüp kandile bakıyorlar. Acaba Kandil ne der diye. Siyasi irade inisiyatif kullanmaktan yoksunsa özgürce siyasi iradesini kullanmıyorsa çözüm sürecine katkı vermemiş çareyi sokakta aramışsa hiçbir modern toplumda sokakta terörden medet umanlara asla göz yumulmaz. Hoş gösterilmez. AB yöneticileri belki şiddetin terörün ne kadar can yaktığını görmemişler. PKK'yla dost olan bizim dostumuz değil. PKK'yla dost olan siyasetçi de dostumuz değil. PKK terör örgütü ise terör örgütüne arka çıkmak, işlediği cinayetlere, günahlara ortak olmak demektir" ifadelerini kullandı.

"ÜLKENİN HUZURUNU BOZMAYA ÇALIŞANLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, kim olursa olsun ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Bayat'taki birlik ve beraberliğin karşılığını 1 Kasım seçimlerinde aldıklarını dile getiren Bekiroğlu, AK Parti'nin milletle yürüyen bir parti olduğunu belirterek, milletle beraber yol yürümekten onur duyduklarını ifade etti.

Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Bekiroğlu, "Gizli bir savaşın içerisindeyiz. Hergün bir olay yaşıyoruz. Ne idüğü belirsiz birileri özerklik ilan ediyor. Biz ayrı bir devlet kurduk gibi söylemlerde bulunuyorlar. Gafiller maşa olduklarının farkında değiller. Amaç huzurumuzu bozmak, güven ortamını bozmak. Bu memleket şehit kanlarıyla yoğruldu. Hepimiz bu bayrak vatan için seve seve canımızı veririz. Birileri yanılıyor. Yanlış hesap yapıyor. Hesapları bozulacak inşallah, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şuanda göğüs göğüse çarpışan güvenlik güçlerimizin Allah yardımcısı olsun. Şehit vermeden biz bu pisliği temizleyeceğiz. Terör belasını temizleyene kadar durmak yok. Cumhurbaşkanımız da, başbakanımız da bu konuda ısrarlı ve istikrarlı bir mücadele veriyor. Sonuna kadar mücadele edilecek bu böyle bilinsin" dedi.

Ülkede yaşanan bir çok sorunun vesayet sisteminden kaynaklandığını dile getiren Bekiroğlu, Türkiye'nin kamburlarından kurtulması için yeni anayasanın şart olduğunu belirtti. Mevcut sistemin kamuda hantallığa yol açtığını anlatan Bekiroğlu, anayasanın değişmesiyle bu hantallığın sona ereceğini kaydetti.

Başkanlık sistemi hakkında da açıklamalarda bulunan Bekiroğlu, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için en önemli unsurlarından birisinin başkanlık sistemi olduğuna işaret etti.

Akademisyenlerin yayınladığı bildiriye de tepki gösteren Bekiroğlu, "Bunlar milletle hareket etmiyorlar. İstedikleri gibi hareket edemeyecekler. Bu millet yaşadığı ülkenin gelişmesini ve refahının artmasını istiyor. Ak kadrolar da bunun için çalışıyor. Geçmişte millete yönelik operasyonlar yapıldı. Biz o süreçlerden geçtik. Kendilerini aydın sanan bir kısım çevreler milleti örümcek kafalı görüp milleti daha iyi yönetiriz diyorlar. Onların ülkeyi yönettiği dönemler ortada. Memleketi iyi yöneteceklermiş. Niye yönetmediniz bugüne kadar. Bunların derdi başka. Yapılan yatırımlar ortada. Daha iyisine layık bu millet. Bu milletin geleceği için durmak yok yola devam" diye konuştu.

AK Parti Bayat Ve Uğurludağ Danışma Meclisi Yapıldı

AK Parti Bayat Ve Uğurludağ Danışma Meclisi Yapıldı

AK Parti Bayat Ve Uğurludağ Danışma Meclisi Yapıldı

AK Parti Bayat Ve Uğurludağ Danışma Meclisi Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim