• BIST 9493.86
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti, Başbakan Erdoğan'a veda ediyor

AK Parti, Başbakan Erdoğan'a veda ediyor
Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından AK Parti, Erdoğan'a veda ediyor.AK Parti, yen, genel başkan ve Başbaka adayını açıklayacak.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"1. Olağanüstü kurultayımızda böyle anlamlı bir buluşmada bir arada olmanın mutluluğu içinde en kalbi duygularla selamlıyorum. Biraz sonra inşallah birinci olağanüstü genel kurulumuzu Ankara'nın en büyük salonunda yapacağız. Orada sizlere çok daha detaylı bir şekilde hitap edeceğim. 

Bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir. Sadece bir isim değişikliğidir. Asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir fatihadır. Yeni bir açılıştır, milattır. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. Şu anda 40 bine varan 81 vilayetten buraya gelen siz değerli kardeşlerim bir şeyi ortaya koydunuz. Biriz yeniyiz diriyiz beraberiz kardeşiz hep birlikte Türkiye'yiz...

Misyonumuzdan hiçbir zaman feragat etmedik, taviz vermedik ama biz 77 milyonu sevdik, kucakladık, ayırt etmedik. 780 bin km karelik vatanımıza hizmet götürdük. Aynı şekilde bu hizmeti götürmeye devam edeceğiz. Edirne'den Hakkari'ye Sinop'tan Hatay'a hep birlikte inşallah ihya oldu inşa oldu inşa olmaya devam edecek. Modern bir Türkiye'yi gerçekleştirdik. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet dedik. Böyle devam edeceğiz. Ortak adayımız Ahmet Davutoğlu beydir. Eminim tam ittifakla Ahmet Davutoğlu seçilecektir. Süratle yarın yemin törenini yaptıktan sonra devir teslim töreninden sonra da kendilerine inşallah kabineyi kurma görevini vereceğiz ve Cuma günü de büyük ihtimalle yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır.

Sizlerden ayrılmıyorum. Bu kardeşinize hakkınızı helal eder misiniz? Ben de size hakkımı helal ediyorum." 

AHMET DAVUTOĞLU VE EŞİ SARE DAVUTOĞLU SALONA GELDİ

AK Parti'nin yeni Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu kongrenin yapılacağı Ankara Arena'ya geldi. Salondaki delegeleri selamlayan Davutoğlu çifti daha sonra salondaki yerlerini aldı.

AK Parti'de tarihi bir gün yaşanıyor. Partinin 1. Olağanüstü Kongresi'nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığı delegelerin oylarına açılacak.

Kongreye tarihi nitelik kazandıran bir diğer önemli nokta ise kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan partisine veda etmesi olacak.

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bugün Genel Başkanlık görevini, Ak Parti Merkez Yönetim Kurulu'nun bir sonraki Genel Başkan olarak belirlediği Ahmet Davutoğlu'na devredecek.

KONGREDE NELER YAŞANACAK?

AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu'nun salona birlikte girerek katılımcıları selamlamaları bekleniyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın da platform üzerinde tur atarak partilileri selamlamaları öngörülüyor.

Erdoğan'ın siyasi yolculuğunu anlatan belgesel filmin gösterileceği kongrede, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan konuşma yapacak. Kongreye katılan konukların takdim edilmesinin ardından, AK Parti'nin siyasi yolculuğunu anlatan bir başka belgesel filmin gösterimi daha yapılacak.

Kongre, genel başkan adayı Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, yabancı konuklar için düzenlenen resepsiyonla devam edecek.

Seçimin sonuçlandırılması ve divan tarafından seçim sonuçlarının ilan edilmesini takiben genel başkanın teşekkür konuşması ile sürecek olan kongre, divan başkanının kongreyi kapatmasıyla son bulacak.

BİNLERCE KİŞİ ŞARKI SÖYLÜYOR

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu.

"Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer alıyor.

"Hep birlikte yeni Türkiye" sloganının kullanılacağı kongreye 10 bine yakın isim davet edildi. 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın genel başkan ve başbakan olarak son kez kürsüye çıkacağı kongrede, misafirlere Türk bayrağı ile parti bayrağı dağıtılacak.
 
Saat 10.00’da başlaması planlanan kongreye 09.40’da Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nun, 09.45’te de Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın birlikte geleceği bildirildi. 
 
AK Parti'de 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'a veda edip Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkan olarak seçileceği kongrenin hazırlıkları tamamlandı. Kongrenin ana sloganı "hep birlikte yeni Türkiye"
 
Ankara Arena spor salonunda gerçekleştirilecek kongrenin açılış konuşmasını Erdoğan yapacak. Ardından Ak Parti'nin 12 yıllık icraatlarının yer aldığı kısa bir film gösterilecek. Edinilen bilgiye göre, hazırlıkları devam eden kongreye 10 bine yakın isim davet edildi. Salonun dışında yer alacaklarla birlikte bu sayının 30 bine çıkması bekleniyor.

"Engelli dostu" olarak ifade edilen kongre için 100'e yakın engelli isme gönderilmek üzere özel davetiye hazırlandı.
 
Görme engelliler için braille alfabesinde hazırlanan davetiyelerin yanı sıra kongreyi takip edecek olan işitme engelli katılımcılara ise işaret dili bilen özel görevliler yardımcı olacak. Kongrede ayrıca başta iİngilizce ve Arapça olmak üzere farklı dillerde simultane tercüme hizmeti verilecek.
 
Kongre sabahı tüm koltuklara kumanya ve ikramların yanı sıra birer türk bayrağı ile parti bayrağı bırakılacak. Ayrıca delegeler ve gelen konuklara kongre temalı 25 bin şapka dağıtılıcak. Kongre alanında ayrıca yabancı heyetler için kokteyl salonu da hazırlandı.
 
CHP, MHP ve HDP'nin aralarında yer aldığı 9 siyasi parti kongreye davet edildi. Ayrıca Türkiye'de görev yapan yabancı misyon şefleri ile yabancı siyasetçilere de davet gitti. Devlet başkanı ve başbakan düzeyinde ise davet gönderilmedi.
 
Kongreye ayrıca 700'e yakın yerli ve yabancı gazetecinin akredite olduğu öğrenildi.
 
ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN DEV FOTOĞRAFLARI

Kongre salonu süslemesinde, Erdoğan'ın yanısıra bugünkü Kongre'de Genel Başkan seçilmesi beklenen Ahmet Davutoğlu'nun da dev fotoğrafları yer aldı.

Kongre salonunun en görünen yerlerinden birinde de, Davutoğlu ve Erdoğan'ın birlikte olduğu, üzerinde "yolunuz yolumuz" yazılı olan afiş yer aldı.

CEMAAT MEDYASINA AKREDİTASYON YOK

Kongre'yi izleyecek gazeteciler için de özel basın kartları bastırıldı. AK Parti yönetimi, olağanüstü kongre için basına akreditasyon uygulaması da yaptı. Olağanüstü Kongre için Zaman, Cihan Haber Ajansı, Bugün, Kanaltürk, Yurt, Evrensel, Birgün ve Sözcü'ye akreditasyon verilmedi. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar oluşturuldu.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim